Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 14 mar 2014 - Anul XIX, nr. 59 (5568)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Investiţii

Nechifor: Aerogara Aeroportului „Ştefan cel Mare” este cea mai modernă şi dotată din toată zona Moldovei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a participat ieri la inaugurarea lucrărilor din cadrul celei de-a doua etape de modernizare a aerogării Aeroportului „Ştefan cel Mare” din Salcea. Cătălin Nechifor a precizat că după ce în prima etapă au fost înlocuite geamurile aerogării, în a doua etapă a fost modernizat  întregul interior al clădirii. El a spus că investiţia în prima etapă a fost de 413.000 de lei, în timp ce investiţiile în modernizarea interiorului aerogării au fost de 1,47 milioane de lei.

Şeful administraţiei judeţene a apreciat că în momentul de faţă Suceava se poate mândri că are cea mai modernă şi dotată aerogară din zona Moldovei. „Au fost realizate lucrări în urma cărora a fost reamenajat întregul spaţiu al aerogării, a fost schimbat designul interior şi am reuşit să integrăm într-un concept nou, modern, atât partea de lemn, cât şi structurile metalice. Interesul nostru a fost să asigurăm pentru pasageri mai mulţi parametri de siguranţă, dar şi de confort. De asemenea, în urma acestor lucrări vor fi schimbate şi fluxurile de pasageri”, a explicat Cătălin Nechifor. El a adăugat că după reorganizarea fluxurilor din incinta aerogării vor putea fi procesaţi peste 100 de pasageri pe oră, pentru a se face astfel faţă curselor operate cu avioane de mari dimensiuni.

Preşedintele CJ Suceava a spus că la aerogara Aeroportului „Ştefan cel Mare” va urma o a treia etapă de modernizare, în care vor fi efectuate lucrări în exteriorul clădirii. El a precizat că pentru această etapă, administraţia judeţeană este pregătită cu procedurile de realizare a lucrărilor, în aşa fel încât anul acesta să fie finalizate toate lucrările de modernizare.

Pe de altă parte, şeful administraţiei judeţene a spus că în data de 25 martie a.c. va avea loc deschiderea licitaţiei pentru contractarea unui credit bancar pentru cofinanţarea proiectului european de modernizare a aeroportului, precum şi pentru achiziţionarea de echipamente.

Făcând referire la proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie de tip ILS”, Cătălin Nechifor a ţinut să precizeze că lucrările sunt avansate din punctul de vedere al execuţiei.

Preşedintele CJ Suceava a declarat că până în momentul de faţă plăţile pentru lucrările de modernizare a aeroportului au fost făcute din bugetul judeţean. „Aşteptăm ca Ministerul Transporturilor să finalizeze anexa la contract, pentru a putea utiliza fondurile europene. Vestea foarte bună pe care am aşteptat-o vine în privinţa modalităţii de decontare, asta însemnând că firma care realizează lucrările va beneficia de decontări lunare”, a spus Nechifor.

El a arătat că din punctul său de vedere nu vor exista probleme cu finanţarea investiţiilor, în condiţiile în care Consiliul Judeţean va contracta un credit pentru cofinanţare, constructorul a angajat o linie de credit pentru acest proiect, iar Ministerul Transporturilor ar putea să înceapă să efectueze plăţile din fonduri europene începând cu luna aprilie 2014, din sumele pentru prefinanţare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nechifor: Aerogara Aeroportului „Ştefan cel Mare” este cea mai modernă şi dotată din toată zona Moldovei.
 Vizualizări articol: 4509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Nechifor: Aerogara Aeroportului „Ştefan cel Mare” este cea mai modernă şi dotată din toată zona Moldovei3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai de steaua ei trimis de
(14 mar 2014, 12:23:51
Arata ca pe timpul comunistilor si s-au cheltuit si o gramada de bani pentru modernizare...
Incep sa cred ca idiotilor astia le-ar prinde bine niste vizite prin occident sa vada si ei ce inseamna o cladire moderna si placuta ochiului. Parca au vizitat numai Rusia si Ucraina in viata asta.
1.1  RE: Vai de steaua ei trimis de
(14 mar 2014, 12:26:37
Evident gusturile nu se discuta... am vazut pe unii care apreciaza arhitectura casei de cultura, mie personal mi se pare comunistoida, sovietizata.
2.   Grija sa iasa ceva frumos si sa fie si durabil! trimis de
(14 mar 2014, 14:03:12
Bucovina, un loc unde istoria e prezenta pretutindeni. Austriecii, germanii vor fi sigur vizitatorii acestei parti a Bucovinei. Aici vor gasi peisaje care por fi comparate cu cele din Elvetia, Franta, Austria, Italia, Germania, Spania, etc
3.   Mda.. trimis de
(14 mar 2014, 15:27:18
Asta e unul din motive, daca nu cumva principalul motiv pentru care nu vom avea niciodata la Suceava un aeroport normal. Se fura prea mult. Pai din cate inteleg eu ce se vede in poze a costat 1,88 milioane lei, adica vreo 420.000 de euro. Am fost de 2 ori in aeroportul Suceava, iar singurele lucrari notabile sunt becurile si tavanul fals, precum si sticla. Aa..si au fost trase nise lambriuri pe pereti. Este mai mult decat exagerat domnilor, chiar ne credeti prosti?? Unii din noi ne-am facut case, altii au si lucrat la interioare si din greseala mai stim si noi costurile. Eu sunt curios unde vor incape cei 100 de pasageri procesati pe ora, conform lui Pacalin. Probabil suntem de record mondial, un sfert de judet e plecat in strainatate, dar cu toate astea nu avem curse pe Suceava. E jenant!
4.   Baga bani trimis de
(14 mar 2014, 22:30:41
Cam repede s-a terminat un pas prea important. Probabil ca astia cunosc numai comunismul din acest motiv nu au nimic deosebit sau o atmosfera placuta. Occidentalii ar veni aici numai sa vada o fosta tara comunista si cum arata ea.
5.   Aripa trimis de
(15 mar 2014, 09:07:37
Bine, bine, s-a renovat aeroportul dar cite zboruri se fac pe zi?laughing))
6.   Cenzura trimis de
(15 mar 2014, 22:58:54
Am postat un comentariu vineri la acest articol si vad ca nu mai este.
Ori am deranjat pe cineva, ori era prea lung. Ce sa inteleg?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei