Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 feb 2014 - Anul XIX, nr. 42 (5551)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Omisiune gravă

Incompetenţă, amatorism sau prostie în fruntea ANAF? Posibil toate la un loc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Interdicţiile impuse de conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) la frontiera cu Ucraina în ceea ce priveşte produsele accizabile care pot fi introduse în România şi periodicitatea trecerilor cu mărfuri de până la 300 de euro pentru care se aplică scutiri de taxe sunt neuniforme. Potrivit comunicatului remis de conducerea ANAF în urmă cu aproximativ zece zile, aceste restricţii sunt valabile în punctele de trecere a frontierei de la Siret, Sighet şi Halmeu. Interesant este că în judeţul Suceava mai există un alt punct de trecere a frontierei, pe calea ferată, la Vicşani. Ori, acest punct de trecere a frontierei nu este supus nici unei interdicţii, iar traficul se poate derula ca şi înaintea datei de 15 februarie.

Sabina Zereş, şeful Serviciului Comunicare din cadrul ANAF, nu a putut explica această scăpare impardonabilă. „Nu ştiu ce să vă spun despre faptul că PTF Vicşani nu apare pe listă. Noi am transmis doar ce a decis preşedintele ANAF. Când vom avea mai multe informaţii le vom comunica”, a fost răspunsul oferit de Sabina Zereş.

Practic, o regulă care ar trebui aplicată unitar, pe toată frontiera dintre România şi Ucraina, este valabilă doar în anumite puncte. În mod normal, în lipsa unor reglementări clare, orice persoană care doreşte să introducă din Ucraina marfă în limitele prevăzute de lege o poate face zilnic călătorind cu trenul de la Cernăuţi la Suceava şi nu o dată la şapte zile, aşa cum se întâmplă pe căile de legătură rutiere.

Potrivit noilor reglementări, valoarea maximă a bunurilor care pot fi introduse în România din ţările non-UE este de 300 de euro. Numai că, în acest plafon există o serie întreagă de interdicţii în ceea ce priveşte produsele accizabile, dar şi zahărul.

Spre exemplu, o persoană poate aduce din Ucraina doar un kilogram de zahăr, în timp ce la tutun, alcool şi carburant restricţiile sunt foarte bine definite şi sunt în vigoare de mai multă vreme. 

Legislaţia permite introducerea din Ucraina a două pachete de ţigări de persoană, 50 de trabucuri sau 250 de grame de tutun de fumat. În privinţa băuturilor alcoolice, cantităţile permise sunt un litru de alcool cu o concentraţie de peste 22 de grade, doi litri de alcool cu o concentraţie mai mică de 22 de grade, patru litri de vinuri liniștite şi 16 litri de bere.

În plus, aceste măsuri restrictive, care sunt în vigoare din 15 februarie, prevăd că o persoană nu poate aduce aceste produse de larg consum beneficiind de scutirea de la plata taxelor vamale decât o dată la şapte zile. Aceste interdicţii au stârnit nemulţumirea oamenilor care-şi duc existenţa din micul trafic de frontieră, iar marţi Vama Siret a fost blocată temporar de peste 200 de persoane care au protestat împotriva ordinului ANAF.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incompetenţă, amatorism sau prostie în fruntea ANAF? Posibil toate la un loc.
 Vizualizări articol: 4151 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 3 voturi
Incompetenţă, amatorism sau prostie în fruntea ANAF? Posibil toate la un loc4.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(22 feb 2014, 20:04:34
nu mai protestati degeaba ca voi va-ti facut magazine in casa si faceti specula , e si normal sa va accizeze . va-ti modificat rezervoarele , a-ti facut rezervoare din banchete si carati si vindeti carburant la negru , asa ca platiti taxe fratilor , nu va faceti profit ilicit . STOP
1.1  RE: Re trimis de
(22 feb 2014, 20:07:35
sa fie monitorizati si controlati pt a se constata daca toate produsele tranzitate sunt folosite pt consum propriu dar nu e asa , toate se vand la negru , toti si-au incropit la domiciliu mici magazine . care e prins cu acest tip de comert ilicit sa stea la botosani un pic
1.2  RE: Re trimis de
(23 feb 2014, 09:04:25
LA MUNCA , NU LA FRECAT MENTA SI CU SPAGI LA VAMESI

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei