Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2014 - Anul XIX, nr. 23 (5532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Tragic

O bătrână de 86 de ani a murit, după ce a îngheţat de frig în apartamentul în care locuia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Patru oameni au murit în ultimele zile pe fondul temperaturilor foarte scăzute, intrând în şoc hipotermic ori suferind degerături. Este vorba de două bătrâne care aveau afecţiuni care au concurat probabil la deces şi de doi bărbaţi care consumaseră alcool, cauză din care au devenit mult mai vulnerabili. Cele mai recente decese au fost înregistrate ieri, victime fiind o bătrână în vârstă de 86 de ani şi una de 94 de ani.

 

Un caz realmente şocant este cel al Anetei Cical, o bătrână în vârstă de 86 de ani, care locuia într-un apartament de pe strada Eroilor din cartierul Burdujeni al municipiului Suceava. Miercuri după-amiază, în jurul orei 16.00, în urma unui apel la numărul de urgenţe 112, o ambulanţă a preluat-o de acasă pe femeie, cu o stare generală alterată. Potrivit medicului Tiberius Brădăţan, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, la internare bătrâna avea temperatura corpului extrem de scăzută, de 25,8 grade Celsius, fiind în şoc hipotermic. Octogenara a mai trăit până ieri dimineaţă, în jurul orei 5.00, în spital temperatura din corpul acesteia mai urcând până la 27 de grade Celsius. Femeia, au precizat medicii, părea a fi subnutrită.

De altfel, după cum au constatat reporterii Monitorului de Suceava la faţa locului, bătrâna trăia în condiţii extrem de proaste, într-un apartament insalubru, care este alimentat la sistemul centralizat de încălzire, dar în care caloriferele erau abia amorţite.

 

Fiul femeii care a murit: „Uitaţi-vă la vârsta ei din buletin...”

Medicii bănuiesc că pe fondul problemelor de sănătate şi al subnutriţiei femeia nu s-a putut mişca şi, în timp, din cauza frigului, a intrat în şoc hipotermic.

Paradoxal, în apartament se afla şi fiul femeii, care însă nu a realizat ce se întâmplă. El a declarat că nu crede că mama sa a murit de frig, ci „pentru că i-a venit vremea”.

„Uitaţi-vă la vârsta ei din buletin, apartamentul era încălzit cu câtă căldură se dă, dar să nu uităm de vârsta pe care o avea”, a spus Aurel Cical.

Acesta a precizat că o vizita pe cât de des posibil putea pe mama sa, aducându-i mâncare. Bătrâna nu mai putea ieşi de ceva vreme din casă.

 

La 94 de ani, a murit în holul casei, în timp ce aducea lemne pentru a se încălzi 

O femeie şi mai vârstnică, Maria Magazin, în vârstă de 94 de ani, care locuia într-o casă din Burdujeni Sat, a avut şi ea parte de o moarte tragică. Femeia a fost găsită moartă în holul casei, ieri dimineaţă, uşa de la intrare fiind deschisă. Din ancheta ulterioară a poliţiei a rezultat că bătrâna, care locuia singură, a ieşit din casă pentru a aduce lemne de foc, însă, la întoarcere, i s-a făcut rău şi a căzut. Rămasă în frig, femeia nu a mai avut şanse de supravieţuire. Este posibil ca femeia să fi căzut de miercuri seară, pe fondul vârstei înaintate şi a şocului provocat de trecerea de la căldura din casă la temperatura foarte scăzută de afară.

Autopsia pe care o vor efectua astăzi medicii legişti urmează să stabilească cauzele exacte ale morţi bătrânei.

 

Un bărbat de 52 de ani a murit în timp ce căuta drumul spre casă

Cu două zile înainte, marţi, în judeţ s-au produs alte două decese strâns legate de ger.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Boroaia, Grigore Boboc, a fost găsit mort pe un câmp din Boroaia. Bărbatul plecase marţi la Fălticeni, unde a avut de rezolvat o serie de probleme, iar după-amiază s-a pornit spre Boroaia. La un moment dat, marţi seară, şi-a sunat mama şi i-a spus că din cauza întunericului s-a rătăcit şi nu mai găseşte drumul spre casă. Rudele au plecat în căutarea sa, însă nu l-au găsit. Aveau să-l găsească abia a doua zi, miercuri, îngheţat, la aproximativ 250 de metri de un drum din Boroaia. Lângă cadavru a fost găsită o sticlă de vin, anchetatorii bănuind că acesta se afla sub influenţa alcoolului.

 

A căzut pe drumul de la crâşmă spre casă şi a murit îngheţat

Tot marţi, un bărbat în vârstă de 64 de ani, din satul Poiana Negri, comuna Dorna Candrenilor, a fost găsit mort pe o uliţă, lângă un gard. Din ancheta poliţiei s-a stabilit că bărbatul, Savu Rusu, a luat pensia cu o zi înainte şi a consumat alcool la o crâşmă din sat. La un moment dat, târziu în noapte, acesta s-a îndreptat spre casă, având de parcurs în jur de 6 kilometri pe jos. Bărbatul a căzut şi a murit din cauza frigului, fapt confirmat ulterior şi de examinarea medico-legală.

Moartea din cauza şocului hipotermic a fost confirmată medico-legal şi în cazul bărbatului din Boroaia.

 

O bătrână cu hipotermie severă a murit după o lungă suferinţă la spital

Ieri, la Spitalul Judeţean Suceava a murit şi o bătrână în vârstă de 76 de ani, care era în stare gravă de mai multă vreme. Maria Ana, din Rădăşeni, se afla internată încă de la sfârşitul lunii noiembrie, iar în tot acest timp medicii au încercat să-i trateze leziunile pe care le-a suferit la picioare după ce a îngheţat de frig. Femeia fusese găsită într-un şanţ, în stare de inconştienţă, de un vecin. Medicii care s-au ocupat de caz au încercat aproape două luni s-o stabilizeze, însă în cele din urmă organismul bătrânei a cedat.

„A ajuns la spital cu hipotermie severă şi cangrenă la ambele picioare”, a explicat ieri purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, dr. Tiberius Brădăţan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână de 86 de ani a murit, după ce a îngheţat de frig în apartamentul în care locuia.
 Vizualizări articol: 8206 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
O bătrână de 86 de ani a murit, după ce a îngheţat de frig în apartamentul în care locuia2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   DEȘTEAPTĂ-TE ROMANE! trimis de
(31 ian 2014, 11:46:06
MULȚUMIM DIN INIMA PROSTIEI ROMANILOR VOTANȚI ȘI PARTIDELOR PENTRU LOCUL UNDE A AJUNS UNA DIN CELE MAI FRUMOASE ȘI BOGATE MAI ALES ,TARI EUROPENE! ROMANI ,TREZIȚI-VĂ ,DEJA ESTE PREA TÂRZIU !ATI FOST CONDAMNAȚI ȘI V-AȚI LA O SĂRĂCIE CRUNTA ȘI DEZONOARE! ROMANII ȘI ROMÂNIA, ÎNCET ,DAR SIGUR ,VOR DISPĂREA.
2.   DEȘTEAPTĂ-TE ROMANE! trimis de
(31 ian 2014, 11:48:00
MULȚUMIM DIN INIMA PROSTIEI ROMANILOR VOTANȚI ȘI PARTIDELOR PENTRU LOCUL UNDE A AJUNS UNA DIN CELE MAI FRUMOASE ȘI BOGATE MAI ALES ,TARI EUROPENE! ROMANI ,TREZIȚI-VĂ ,DEJA ESTE PREA TÂRZIU !ATI FOST CONDAMNAȚI ȘI V-AȚI CONDAMNAT LA O SĂRĂCIE CRUNTA ȘI DEZONOARE! ROMANII ȘI ROMÂNIA, ÎNCET ,DAR SIGUR ,VOR DISPĂREA.

3.   DEȘTEAPTĂ-TE ROMANE! trimis de
(31 ian 2014, 11:54:12
CAT DESPRE SĂRACA BĂTRÂNA,FIUL MOȘTENITOR,AȘTEPTA CU NORA DE ZECI DE ANI CLIPA MOȘTENIRII !NICI-O LACRIMA ÎNTR-O SOCIETATE LIPSITA DE DISCIPLINA ȘI VALORI MORALE,DE RESPECT FATA DE SINE ȘI DUMNEZEU,O SOCIETATE DE RAHAT!UITAȚI-VĂ CU CAT DISPREȚ SE UITA OCCIDENTUL, CARE NE-A CUMPĂRAT,LA NOI! ROMANII ȘI BULGARII!
4.   * trimis de
(31 ian 2014, 14:52:36
din 4 ( cât spuneţi c-au murit)
doar poza asta a-ţi găsit-o?
când am văzut (brr) am tresărit
frigul,sau.. cine-nvineţit-o?
5.   Securistii de proasta calitate pangaresc imnul trimis de
(31 ian 2014, 21:15:37
Eh, niste primitivi si ignoranti. Ii las si azi si miine si poimiine sa imi pagareasca trecutul si o sa ma obisnuiesc cu asta ? Libertatea mea taraneasca o sa o simtiti bai mascotelor securiste si azi si miine si poimiine. Securistilor, noi poporul nu avem aceleasi valori.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei