Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 31 ian 2014 - Anul XIX, nr. 23 (5532)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Consens

Bugetul Sucevei pe 2014 a fost aprobat în unanimitate de aleşii locali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După aproape o lună de zile de discuţii pe marginea bugetului local al municipiului Suceava, timp în care fiecare partid politic a venit cu propriile amendamente, şedinţa de ieri, de aprobare a bugetului pe 2014, s-a desfăşurat relativ altfel decât în alţi ani, când fiecare consilier se bătea cu pumnul în piept, să-i fie aprobat vreun amendament, chiar dacă nu era prevăzută finanţare pentru iniţiativa respectivă.

În schimb, nu au lipsit contrele politice, pornite de la faptul că cei de la PDL, prin Lucian Harşovschi, le-au aruncat mânuşa celorlalte partide, să se prezinte cu măcar un proiect important propriu, nu cu cele demarate ori creionate în timpul guvernării lor.

Replicile acide nu au lipsit, cu acuzaţii fel de fel, de-o parte şi de alta a baricadei politice, în cele din urmă, primarul Ion Lungu simţindu-se obligat să intervină, împăciuitor, pentru a domoli spiritele mai „aprinse”.

Solicitarea edilului-şef, ca în timpul şedinţei să nu vină vreun consilier cu amendamente „surpriză”, care să dea peste cap proiectul de buget întocmit după atât de multe discuţii, a fost respectată, fiind prima şedinţa din ultimii 15 ani în care nu apare măcar un amendament de „ultim moment”.

 

Buget de 234 de milioane de lei, din care o treime este alocată investiţiilor

Valoarea bugetului Sucevei pe 2014 este de 234 de milioane de lei, din care aproape o treime este alocată doar pentru dezvoltare (investiţii).

Principalele obiective de investiţii din fonduri proprii stabilite pentru anul în curs sunt: amenajarea Centrului Cultural Bucovina, prin modernizarea clădirii vechiului Cinema Modern, extinderea modernizării zonei centrale a oraşului, realizarea pistei de role Nordik Skate Park, acoperirea şi modernizarea Pieţei Centrale, reabilitarea de reţele de termoficare şi a unor puncte termice, reabilitare reţea apă potabilă strada Trăian Vuia, drumuri şi parcări DN 29, reactualizarea Planului Urbanistic General al municipiului, o mulţime de investiţii în centrele bugetare de învăţământ, dar şi modernizarea a două străzi de pământ, din zona centrală a oraşului.

Proiecte importante urmează a fi realizate anul acesta, prin accesarea de fonduri externe, dar şi cu cofinanţare de la bugetul local: reabilitare de străzi, poduri şi pasaje, reabilitarea zonei centrale a Sucevei, dar şi a Cetăţii de Scaun şi a zonei de protecţie a acesteia, realizarea unui sistem de management integrat al deşeurilor, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare, modernizarea iluminatului public, căldură în Bazar, creşterea eficienţei energetice a şase blocuri de locuinţe, dar şi aducerea unui număr de aproximativ 20 de automobile electrice şi crearea unei infrastructuri de încărcare a vehiculelor electrice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bugetul Sucevei pe 2014 a fost aprobat în unanimitate de aleşii locali.
 Vizualizări articol: 1932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Bugetul Sucevei pe 2014 a fost aprobat în unanimitate de aleşii locali5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Buget anemic rau trimis de
(31 ian 2014, 11:20:38
Bugetul s-o fi aprobat dar discutiile au fost incendiare.Lucian Hasovschi PDL a afirmat ca bugetul 2014 e cu 100 milioane lei mai mic ca in anul de gratie crizat 2012.In replica liberalul Vasile Mocanu a zis ceva de licitatii trucate si preturi nesimtite in guvernarea PDL.Dar domnul Mocanu uita ca a fost consilier si in guvernarea precedenta.Oricum si-a tras fermoar pe gura si n-a mai pomenit subiectul. Consilierul local Adrian Arămescu PPDD a lansat un atac asupra Bisericii si preotilor.Domnul consilier a lansat o expresie care va intra in eternitate: „Aştia îmbrăcaţi cu sutană neagră care sug sângele poporului român”.Domnul Lungu a zis ca domnul Aramescu "nu e dus prea des pe la Biserica ".Una peste alta bugetul e subtirel rau.O sa vedem daca cladirea Modern va fi finalizara si cate strazi vor fi reparate si asfaltate.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei