Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 301 (5508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Muzică clasică

„Regal vienez”, un show oferit sucevenilor de Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala mare a Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava a fost sâmbătă seară (28 decembrie) gazda unui eveniment cultural de excepţie, „Regal vienez”, un show oferit sucevenilor de Eastern Royal Orchestra, dirijor: Daniil Zaharov - Sankt Petersburg. Peste 20 de instrumentişti de primă clasă au încântat publicul, câteva sute de suceveni, cu un program bine ales, alert, care să binedispună şi să-i facă pe oameni să plece spre case cu sufletul încărcat de bucurie, de frumuseţea muzicii semnate de compozitori celebri, precum J. Strauss, G. Puccini, L. Anderson, W.A. Mozart. Invitaţi speciali în spectacol au fost naistul Ştefan Negură, soprana Tatiana Costiug şi Olesea Tucan (voce şi saxofon).

 

Interpretare care a debordat de pasiune și culoare

Dacă anul trecut Eastern Royal Orchestra l-a adus la Suceava pe Evgheni Negruzza - concertino (acordeonist de excepţie), anul acest Ştefan Negură a fost cel care a interpretat, spre încântarea publicului, piese superbe la nai, semnate de G. Zamfir („Danse de la foret”), A. Alyabiev („Privighetoarea”), dar şi un colaj muzical cu influenţe populare româneşti. Dacă în prima parte a programului toţi instrumentiştii, „Chamber Orchestra”, sub bagheta dirijorală a lui Daniil Zaharov, au interpretat „Blue Danube”, „Pizzicato Polka”, de J. Strause, şi alte piese clasice, în partea a doua a concertului, doar câţiva tineri instrumentişti, „Kaiser Band”, au susţinut un miniconcert cu piese precum: C. Chaplin – Smile sau Misirlou - Pulp Fiction.

Nu au lipsit din spectacol piese jazz. De fapt, a fost o seară în care valsurile, dar și ale secvențe muzicale celebre au prins viață sub bagheta cunoscutului dirijor Daniil Zaharov, într-o interpretare care a debordat de pasiune și culoare.

 

Publicul, parte din spectacol

Regalul vienez s-a dovedit a fi, şi în acest an, un spectacol foarte iubit, deoarece este genul de eveniment la care publicul devine parte din show. Prin dinamica extraordinară a reprezentației, orchestra a cucerit spectatorii, care s-au transformat în parte activă a show-ului, animând cu aplauze furtunoase evoluția spectacolului.

La final, Daniil Zaharov a invitat o fetiţă din primul rând să dirijeze ultima piesă, spre amuzamentul publicului. Din repertoriul abordat de Eastern Royal Orchestra au făcut parte piese de seamă din opere ale dinastiei Strauss și nu numai.

 

Aplauze la scenă deschisă

Deşi a fost un concert de muzică clasică, artiştii au oferit publicului un program diversificat, cu piese de pe tot mapamondul, prelucrate cu măiestrie de dirijorul Zaharov, reuşind să incite spiritul şi sufletul fiecărui spectator, care a plecat spre casă încărcat cu bună dispoziţie.

„Regal vienez” a avut dinamism, a avut elemente surpriză, a avut momente amuzante, de suspans, dirijorul lăsând frâu liber publicului, să se manifeste aşa cum simte, când doreşte, pentru a crea o noapte magică. Personajele principale din poveste au fost, deopotrivă, artiştii de pe scenă şi publicul. La final, ridicaţi în picioare, sucevenii au aplaudat evoluţia artiştilor la scenă deschisă, pe ritmurile bine cunoscute ale piesei „Radetzky March” de J. Strauss.

Turneul organizat în acest an de orchestra internaţională Eastern Royal, dirijor: Daniil Zaharov - Sankt Petersburg, a cuprins 20 de oraşe, concertul de la Suceava încheind acest periplu muzical de succes pe meleaguri româneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Regal vienez”, un show oferit sucevenilor de Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg.
 Vizualizări articol: 1684 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 9 voturi
„Regal vienez”, un show oferit sucevenilor de Eastern Royal Orchestra din Sankt Petersburg4.759

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(30 dec 2013, 17:50:46
Spectacolul a fost frumos, dar... m-a deranjat barul deschis in foaierul Casei de Cultura.
Mult fum de tigara si cativa cocalari imbracati in trening care faceau comentarii "destepte" adresate persoanelor in etate care au intrat la concert.
Ceva de genul:
"uite ma ce pute a molie baba asta", sau
"fluturas, nu tu molia dreacului">;
"asta s-a data cu miros de naftalina";
"mosul nu si-a luat prostamolul";
"vezi ca mai este un concert acolo sus la Pacea";
"au facut moliile autostrada pe blana babei";

comentarii de doi bani, la care radeau precum... parintii lor atunci cand i-au conceput.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei