Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 301 (5508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

„Gold man”

Creaţii purtând semnătura tânărului Lucian Cozma, prezentate publicului sucevean în cea de-a treia zi de Crăciun

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Creaţii unicat, ţinute avangardiste, asimetrice, papioane în culori îndrăzneţe, combinaţii contrastante de piele cu stofă, sau piele şi demin, piese vestimentare inspirate de uniformele dorobanţilor sau ţinute animal print, purtând semnătura tânărului Lucian Cozma, au putut fi admirate în cea de-a treia zi de Crăciun, în cadrul prezentării de modă intitulate „Gold man”.

Iar cum o prezentare de modă are nevoie, în primul rând, de un cadru potrivit pentru a pune în valoare ţinutele prezentate publicului, Padrino Lounge s-a dovedit a fi locul propice pentru a găzdui un astfel de eveniment.

Prezentarea de modă a tânărului sucevean Lucian Cozma, maestrul papioanelor, aşa cum este cunoscut, a spus o poveste bazată pe contraste, volum, pliseuri, detalii elaborate, asimetrii, dominante fiind nuanţele de negru, gri şi muştar, cu pete de roşu, galben şi vişiniu.

Potrivit lui Lucian Cozma, „am folosit dantela, combinaţii de piele şi stofă, piele şi denim, tricot, catifea, fiind prezentate sacouri, paltoane, salopete şi, nu în ultimul rând papioane, mare parte din materiale fiind aduse din SUA de un prieten - Marius Iftode, care m-a susţinut mult în realizarea pieselor. Ţinutele sunt realizate de la zero. Eu le-am realizat conceptul, le-am croit, le-am cusut”.

Cele 13 ţinute din prezentarea „Gold man” au fost evidenţiate de 12 băieţi şi o fată, prieteni ai tânărului designer.

Lucian a avut prima prezentare în primăvara anului 2012, într-un centru comercial din municipiul Suceava, aceasta fiind urmată de câteva colecţii prezentate în cadrul unor spectacole. Cu toate acestea, tânărul susţine că prezentarea din data de 27 decembrie a fost una specială, atât atmosfera elegantă, chiar sofisticată, cât şi publicul prezent fiind coordonate ce au făcut ca prezentarea de vineri seară să fie una deosebită.

„Am primit şi critici, recunosc, dar mai ales aprecieri din partea celor care au fost prezenţi la prezentare”, mărturiseşte Lucian.

Din public, tânărul a fost susţinut de prieteni, cunoscuţi şi profesori ai Colegiului Economic „Dimitrie Cantemir”, liceu pe care l-a absolvit în acest an.

 

Îşi doreşte să fie admis la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti

Lucian a început să cocheteze cu croitoria de când era în liceu, iar motivul principal pentru care s-a hotărât să pună mână pe ac şi aţă a fost acela că piaţa nu-i oferea produsele pe care dorea să le poarte, astfel că a ajuns să-şi personalizeze unele haine. „Îmi strâmtam anumite haine, le modificam, îmi făceam tricouri pe care nu le puteam găsi în comerţ. Treptat m-am interesat din ce în ce mai mult de acest domeniu”, povesteşte Lucian.

Deşi a terminat specializarea de Tehnician în gastronomie, înclinaţia tânărului de 21 de ani pentru designul vestimentar l-a determinat pe acesta să-şi dorească să se perfecţioneze în acest domeniu.

Astfel, Lucian îşi doreşte să fie admis, în toamna anului viitor, la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, specializarea design vestimentar. Până atunci, tânărul doreşte să se stabilească în Bucureşti şi să lucreze ca ucenic în atelierul unui designer.

 

Şi-a transformat locuinţa într-un mic atelier de croitorie

Tânărul şi-a transformat locuinţa într-un mic atelier unde lucrează şi câte zece ore zilnic. „Nici covorul nu se mai vede de câte materiale, ace, aţe sunt pe jos”, glumeşte Lucian.

El are la activ sute de creaţii vestimentare, de la papioane şi tricouri, până la rochii din hârtie de ziar, fuste din pahare de plastic sau rochii din crengi de salcâm şi aţă de cânepă.

Lucian îşi prezintă creaţiile pe pagina sa personală de Facebook, acesta reuşind să se întreţină din lucrurile pe care le confecţionează. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Creaţii purtând semnătura tânărului Lucian Cozma, prezentate publicului sucevean în cea de-a treia zi de Crăciun.
 Vizualizări articol: 3461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Creaţii purtând semnătura tânărului Lucian Cozma, prezentate publicului sucevean în cea de-a treia zi de Crăciun3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei