Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 30 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 301 (5508)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Socoteli de iarnă, cu şi fără Mutu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Acum vreo două luni, dacă m-ar fi întrebat cineva în legătură cu presupusa sosire a lui Mutu pe meleaguri fotbalistice carpatine, aş fi răspuns categoric: nu! Dintr-o sumedenie de motive. Primul ar fi acela că Adi nu prea are ce căuta într-un fotbal suprapopulat cu panarame poreclite fotbalişti. E vorba, strict tehnic şi tactic vorbind, şi de altceva: Mutu n-a fost niciodată soiul „muncitor cu înaltă calificare” care, oricât de „înaltă” ar fi, nu te scapă de statutul de muncitor. Pentru el, artistul, trebuie să muncească alţii, revenindu-i rolul de a rezolva pentru toţi. Iar acum, când vârsta (şi kilele) contează, pentru el ar trebui ca ceilalţi să muncească încă mai mult decât ar fi trebuit să o facă acum trei, cinci sau zece ani. Chiar vedeţi vreo echipă de la noi capabilă de un asemenea efort? De un asemenea sacrificiu al fiecăruia din eventualii coechipieri ai lui Mutu? S-avem pardon!

Dincolo de asta, mai sunt încă numeroase argumente care fac prezenţa lui Mutu imposibilă în România, începând cu acela al salariului. Aşa cum sunt patronii de la noi, exceptându-i eventual pe Porumboiu (dar el mai e patron?) şi Niculae, nimeni nu pare dispus să plătească salarii mari, deci corecte în raport cu valoarea jucătorilor. Este şi explicaţia pentru care la noi încă n-a jucat vreun nume mare din fotbalul mondial, nici măcar la vârste matusalemice. Au ajuns prin Rusia, prin Kazakhstan, chiar Kenya, dar nu în România. Iar Mutu, bătrân, leneş, drogat, beţiv şi uşor dement, nu cred că e dispus să cedeze ceva când e vorba de bani. Da, dacă ar veni să joace pe mocangeală, s-ar bate pe el nu doar Petrolul şi Timişoara, ci toate cele 18, plus vreo două Craiove din B. Dar pe bani!?! Ca să nu mai vorbim şi de celelalte chestii: Mutu e „dezlegat”, nu poate fi încadrat în „programul echipei”, mai are şi-o nevastă „de fiţe”, ba şi copii care nu cred că ar fi tocmai fericiţi p-acilea. Aşa că rămâne să-l vedem în vreun meci al Naţionalei, după ce s-or căra de la cârma ei Piţurcă şi Vica.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Socoteli de iarnă, cu şi fără Mutu.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Socoteli de iarnă, cu şi fără Mutu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei