Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Călători puşi în pericol

Şoferi de microbuze, prinşi cu viteză excesivă şi pasageri în picioare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii de la Serviciul Rutier Suceava organizează, din data de 2 decembrie, zilnic, controale în trafic privindu-i pe transportatorii rutieri de persoane şi mărfuri, în nouă zile, în intervalul 2-10 decembrie, fiind aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale. Au fost depistate şi nereguli grave, şoferul unui microbuz de transport persoane fiind înregistrat cu 104 kilometri la oră într-o zonă cu limita de 50 km/h, în timp ce un alt microbuz era burduşit cu călători în picioare.

 

Multe amenzi pentru viteză şi nerespectarea timpilor de repaus şi odihnă

După cum a precizat subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier, cele 186 de amenzi au fost aplicate doar pe numele transportatorilor, după ce au fost verificate 730 de autovehicule de transport mărfuri sau persoane. Dintre amenzi, printre altele, 31 au fost pentru depăşirea limitelor de viteză, una pentru depăşire neregulamentară şi 18 pentru nerespectarea timpilor de odihnă şi repaus, în baza OG 37/2007, privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă. Acestea din urmă au fost aplicate pe numele unor transportatori de marfă.

 

Microbuze pericol public

În ceea ce-i priveşte pe transportatorii de persoane, una dintre cele mai grave abateri constatate recent a fost la un microbuz al firmei Intertrans, care circula pe ruta Suceava-Rădăuţi. Tras pe dreapta pe DN 2, la Pătrăuţi, şoferul avea în maşină un număr dublu de călători faţă de cel al locurilor pe scaune. Conducătorul auto a încasat o amendă de 8.000 de lei.

Reamintim că luni, pe DN 2, la ieşirea din Dărmăneşti spre Rădăuţi, un microbuz de transport persoane al acestei firme a intrat pe contrasens şi s-a izbit într-un tir, rezultând nouă răniţi.

În cazul şoferului care circula cu 104 km/h, acesta efectua o cursă regulată de la Suceava la Câmpulung Moldovenesc (firma Max Trans) şi a fost înregistrat de radar cu această viteză între Ilişeşti şi Stroieşti, pe o porţiune unde limita de viteză este de 50 de kilometri la oră.

Şoferului i-a fost reţinut permisul de conducere şi a încasat o amendă de 720 de lei.

 

Controalele la transportatori continuă până pe 15 decembrie

Referitor la transportatorii de marfă, cele mai grave abateri au fost legate de nerespectarea timpilor de odihnă.

 Pe DN 17, la Ilişeşti, a fost depistat un şofer din Sălaj, care conducea un autotren Volvo şi care depăşise perioada maximă de conducere cu mai mult de o oră şi jumătate. De asemenea, acesta nu avea la bord numărul minim de diagrame de tahograf şi nici documente justificative. Şoferul a încasat o amendă de 6.000 de lei şi un avertisment scris.

Acţiunile de control zilnice ale poliţiei rutiere cu privire la transportatori vor continua până pe 15 decembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi de microbuze, prinşi cu viteză excesivă şi pasageri în picioare.
 Vizualizări articol: 2147 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Şoferi de microbuze, prinşi cu viteză excesivă şi pasageri în picioare4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei