Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Performanţă

Medalie de bronz pentru ştefanistul Gonçalo Araujo, la Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru Juniori”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Portughezul Gonçalo Araujo Regado, elev al Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, unul dintre tinerii care au reprezentat România la cea de-a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de „Ştiinţe pentru juniori”, şi-a adjudecat medalia de bronz.  Olimpiada a avut loc la Pune, India, elevii având de susţinut trei probe (două teoretice individuale şi una practică pe echipe formate din trei membri, la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an a olimpiadei au fost prezenţi 223 de elevi din 42 de ţări.

Născut în Coimbra, Portugalia, Gonçalo (clasa a XI-a) a venit de câţiva ani în România, iar din clasa a V-a este elev al Colegiului „Ştefan cel Mare”. La fizică este pregătit de prof. Sorin Golda, la biologie de prof. Gabriela Scutaru, iar la chimie de prof. Aurelia Strugariu.

 

Performanţă pentru tot lotul României

Olimpicii români participanţi la a X-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de „Ştiinţe pentru Juniori” au cucerit şase medalii: trei de argint şi trei de bronz. Practic, toţi cei şase componenţi ai lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei distincţii.

Cei trei elevi medaliaţi cu argint sunt: Robert Cristian Râclea (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri" Galaţi), Theodor Axenie (clasa a XI-a, Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" Bucureşti) şi Alexandru Zancă (Colegiul Naţional „Mihai Viteazul" Ploieşti). Medaliile de bronz au fost obţinute de Ioana Patricia Işfan (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu" Târgu Jiu), Regado Gonçalo Araujo (clasa a XI-a, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare" Suceava) şi Mihnea Daniel Zoican (clasa a X-a, Colegiul Naţional „Sfântul Sava"  Bucureşti).

Olimpiada este o competiţie ştiinţifică anuală, dedicată elevilor cu vârsta mai mică de 15 ani. Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru juniori” din acest an a fost organizată de Homi Bhabha Centre for Science Education, un centru naţional al Tata Institute of Fundamental Research, Mumbai, o instituţie autonomă în cadrul Department of Atomic Energy.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medalie de bronz pentru ştefanistul Gonçalo Araujo, la Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru Juniori”.
 Vizualizări articol: 2841 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.89/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 9 voturi
Medalie de bronz pentru ştefanistul Gonçalo Araujo, la Olimpiada Internaţională de „Ştiinţe pentru Juniori”4.959

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei