Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 12 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 290 (5497)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Ce nu pricep ai noştri?

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Răspunsul care s-ar putea da „din prima” e şi cel mai simplu: nimic. Iar când zic „ai noştri” mă refer la tot ce mişcă pe gazon şi în jurul lui, de la fotbalişti şi antrenori până la conducători de cluburi şi şefi pe la Federaţie şi Ligă. Peste toţi, un fel de suprastructură alcătuită din arbitri, cei care de fapt stabilesc campioana şi participantele la competiţii europene, retrogradatele şi promovatele, hotărăsc cine intră pe teren precum şi cine nu mai intră un număr de etape. În ultima etapă, un individ pe nume Dima a reuşit un veritabil record de neruşinare şi de sfidare pe faţă (a unei echipe, a clasamentului, a publicului, a telespectatorilor), fluierând când şi ce a vrut, împotriva Oţelului, şi nefluierând absolut nimic contra Stelei. A reuşit, borfaşul, să o facă pe Steaua să înscrie după ce i-a acordat o lovitură liberă pentru un strănut al unui gălăţean, l-a introdus pe Pintilii în echipă şi pentru următoarea etapă, deşi, la ce tentativă de omor a avut, s-ar fi cuvenit să fie scos în pumni şi suspendat vreo 8 etape, a lăsat o „coasă” penală (în careu!) să treacă lin, ca nouri lungi pe şesuri, iar la triplul henţ tot în careu, în aceeaşi fază, a fugit glonţ direct în paginile Guiness Book of World Records, făcându-se că nu l-a văzut pe nici măcar unul din cel 3. Printre nenumăratele lucruri pe care par a nu le pricepe ai noştri se numără la un loc de frunte blatul, aranjamentul golănesc care le-a devenit o a doua natură. N-au priceput nimic, sunt sigur, nici din eleganţa cu care se poate blătui (de la „Blatter” vine cuvântul, nu?) o întreagă tragere la sorţi, şi nu pentru Cupa Sindicatelor, să zicem, ci pentru ditamai Campionatul Mondial! A zis italianul ăla cu o zi înainte de blătuială cum va ieşi? A zis. A ieşit chiar aşa? A ieşit. Dar există vreo probă, vreo dovadă? Canci! Tot zilele astea, se pune şi la noi de-un blat. Ordinar şi pe faţă. Adică să nu se joace şi etapele din retur programate, ceea ce ar favoriza-o pe Steaua în clasament, prin retragerea Coronei Braşov în pauza dintre tur şi retur. Faceţi pariu că dacă nu se amână, vom afla, într-o marţi, că după turul încheiat luni, şi etapa din retur, de vineri, că totuşi se retrage Corona? E lucru mare cum le-nvârte Gigi din pârnaie. Să vedeţi însă blaturi după ce se duc tot acolo Naşu', Corleone, Copos ... şi ceilalţi!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ce nu pricep ai noştri?.
 Vizualizări articol: 1097 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Ce nu pricep ai noştri?5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei