Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 289 (5496)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9728 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,476 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă DIICOT

Percheziţii în Suceava şi Fălticeni, într-o rețea cu traficanți de bijuterii din aur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cinci percheziții au avut loc marţi dimineaţă pe raza municipiilor Suceava şi Fălticeni la mai multe magazine de bijuterii şi la persoane care fac afaceri în acest domeniu, într-un dosar al structurilor de combatere a crimei organizate, în care este vizată o reţea de traficanţi de bijuterii din aur.

Din informaţiile pe care le deținem, patru dintre percheziții au fost la Fălticeni, iar una la un magazin de bijuterii din Iulius Mall, al unei firme fălticenene.

Acţiunea a fost condusă de  procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Alba, iar percheziţiile din judeţul nostru au fost efectuate cu sprijinul poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava.

La nivel naţional, se arată într-un comunicat al DIICOT, au fost efectuate 225 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe, pentru anihilarea grupării infracţionale, specializată în săvârşirea de infracţiuni de contrabandă şi comercializare pe teritoriul României a produselor supuse marcării, fără a fi marcate.

În total, susţin anchetatorii, sunt cercetate în acest dosar 91 de persoane.

În cursul acestui an, se arată în comunicatul DIICOT, pe raza judeţului Constanţa s-a constituit o grupare infracţională organizată, structurată pe două paliere, având ca scop săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă cu bijuterii din aur aduse din Turcia.

 

Cum funcţiona reţeaua. 100 de persoane duse la audieri 

Această grupare a fost constituită la iniţiativa unui cetăţean turc care deţinea o firmă de transport internaţional de persoane, cu autocare, atât pe ruta Turcia-România, cât şi pe alte rute internaţionale.

“Necesitatea constituirii acestei grupări a rezultat din intenţia infracţională a unor mari vânzători de bijuterii din aur, din România şi Europa, de a primi cantităţi foarte mari de bijuterii din aur, fără a fi supuse unui regim vamal (taxe vamale şi accize), dar mai ales neevidenţiate şi nedeclarate către autorităţile fiscale ale statului, în vederea creării posibilităţii comercializării lor <la negru>.Aceste bijuterii erau astfel nedeclarate şi vândute ulterior neînregistrat, respectiv nefiscalizat (fără TVA şi impozit pe profit), prin magazinele deţinute de mai multe societăţi comerciale din România şi alte ţări din Europa”, susţin anchetatorii.

Bijuteriile erau aduse din Turcia cu autocarele firmei aparţinând cetăţeanului turc, pe bază de comandă făcută de diferiţi bijutieri către membrii grupării sau direct în Turcia.

“După introducerea în ţară, bijuteriile erau depozitate/ascunse în spaţii special amenajate pentru disimulare, ulterior fiind distribuite unor cărăuși, care, folosindu-se de mai multe autoturisme special modificate în ceea ce privește constituirea unor spaţii disimulate, le transportau în România, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Serbia, Ungaria, Austria, Germania, Italia şi Macedonia, către diferite magazine de bijuterii şi colectau sumele de bani aferente comenzilor”, mai arată procurorii DIICOT.

Totodată, membrii grupării colectau bijuterii pe care le trimiteau în Turcia, unde în urma topirii lor erau folosite în procesul de producţie de către bijutierii turci.

Această activitate era derulată, de asemenea, nu numai pe teritoriul României, ci şi pe teritoriul altor state (Serbia, Polonia, Ucraina, Austria, Italia, Ungaria, Germania ş.a.).

“Până în prezent au fost ridicate aproximativ 60 kg bijuterii din aur. Cea mai mare cantitate identificată la un transport intern a fost de aproximativ 20 de kilograme”, se precizează în comunicatul DIICOT.

Ieri, la sediul DIICOT Alba urmau să fie aduse în vederea audierii aproximativ 100 de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Percheziţii în Suceava şi Fălticeni, într-o rețea cu traficanți de bijuterii din aur.
 Vizualizări articol: 5760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 5 voturi
Percheziţii în Suceava şi Fălticeni, într-o rețea cu traficanți de bijuterii din aur4.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei