Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 dec 2013 - Anul XVIII, nr. 286 (5493)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Infrastructură

Proiectul de modernizare a drumului de la Suceava la Iaşi va avea prioritate la finanţare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Proiectul pentru modernizarea a 80 de kilometri de drumuri judeţene care fac legătura între judeţele Suceava şi Iaşi este inclus într-o listă de prioriţăţi în Regiunea de Nord – Est. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că acest lucru a fost prezentat în ultima şedinţă de la Piatra Neamţ a Adunării Consiliului pentru Dezvoltare a Regiunii de Nord-Est, la care a fost prezent şi ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici. Cătălin Nechifor a arătat că proiectul va fi realizat în parteneriat cu administraţia judeţeană din Iaşi, în exerciţiul financiar 2014 - 2020.

„Avem drumul alternativ pe judeţenede la Iaşi – Suceavaşi mai departe în Dărmăneşti. Mai există o variantă care va conecta acest drum cu alt drum alternativ care vine din Botoşani şi se va lega în Dolhasca. Apoi mai sunt două propuneri importante şi asumate ca atare, un drum care face legătura între judeţul Vaslui şi graniţa judeţului Iaşi şi un drum care vine pe lângă Vaslui şi traversează judeţele Neamţ şi Bacău. Acestea sunt cele patru proiecte majore pe drumuri judeţene, cu condiţia obligatorie să existe interes interjudeţean”, a explicat Nechifor. El a adăugat că cele patru proiecte vor intra la finanţare cu prioritate, în anul 2014. Şeful administraţiei judeţene a precizat că după semnarea acordului cu Comisia Europeană şi elaborarea ghidurilor de finanţare, proiectele ar putea fi depuse până la finalul anului viitor, astfel încât lucrările să demareze la începutul anului 2015.

Pe de altă parte, el a precizat că ministrului Eugen Teodorovici i s-a propus găsirea unor soluţii pentru ca autorităţile care au astfel de proiecte pregătite să poată beneficia de un împrumut garantat de stat, astfel încât să înceapă lucrările mai repede, iar ulterior, sumele să fie decontate din fondurile europene.

Cătălin Nechifor a mai spus că tot la Piatra Neamţ s-a anunţat că România va beneficia de o sumă de 350 de milioane de euro, finanţări europene asigurate din realocărilor unor fonduri de pe alte axe de dezvoltare. Nechifor  explicat că din această sumă, 30 de milioane de euro vor fi folosite pentru investiţii în infrastructura medicală, iar diferenţa va fi folosită pentru proiecte în şcoli şi drumuri judeţene.

„Mesajul nostru către ministrul Teodorovici a fost ca această realocare financiară de bani să se producă la nivel de regiune. Pentru că la nivel de regiuni ştim mult mai bine care sunt priorităţile şi nevoile şi în felul acesta ne putem asigura că vom putea să aducem acei bani către judeţe. Şi am speranţa că anul viitor vom putea să facem şcoli şi drumuri din această sursă financiară”, a mai declarat Cătălin Nechifor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiectul de modernizare a drumului de la Suceava la Iaşi va avea prioritate la finanţare.
 Vizualizări articol: 2276 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 6 voturi
Proiectul de modernizare a drumului de la Suceava la Iaşi va avea prioritate la finanţare2.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pe hartie e usor trimis de
( 7 dec 2013, 15:07:16
Pe hartie nu mai dovedeste PSDul cu autostrazile si cu drumurile.

In realitate nu-s in stare sa termine nici ce le-a construit Flutur in procent de 70%...
Nici amaratul ala de sens giratoriu de la Scheia nu-s in stare sa-l termine de 2 ani de zile daramite centura.

Vai de mama noastra cu asa lideri.
O sa vina la alegeri si o sa se laude ca uite, am terminat centura dupa 2 ani de zile. A fost greu dar am reusit sa facem chiar si capodopera inginereasca care e sensul giratoriu de la Scheia.
1.1  RE: Pe hartie e usor trimis de
( 7 dec 2013, 18:22:50
De Suceava Botosani nu ziceti nimic? Sau la ala e gata deja desenul pe hartie si mai departe de proiecte stiti si voi ca nu sunteti in stare de nimic?
2.   Strazi USL trimis de
( 8 dec 2013, 22:24:15
"O joacă de copii – așa poate fi catalogată „Strategia de dezvoltare a rețelei de autostrăzi 2014-2018“, prezentat zilele trecute de guvernanți. Câteva hărți, fără număr de kilometri, o prezentare succintă și discutabilă privind sursele de finanțare, prezentarea „orașului Sălaj“ pe harta României, modificarea traseului de pe o zi pe alta pentru a cuprinde Focșaniul pe autostradă, omiterea Centurii de Sud a Capitalei – sunt doar câteva dintre erorile noii strategii a Guvernului USL. Fără a ține cont de impactul socio-economic, fără a lua măcar în considerare datele Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) și fără a se ține cont de părerile transportarilor, planul „România 100“ nu este altceva decât o nouă promisiune electorală. "

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei