Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 20 sep 2013 - Anul XVIII, nr. 219 (5426)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Oportunităţi

„Caravana carierei” a ajuns la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii aflaţi în căutarea unui loc de muncă sau care necesită îndrumare privind orientarea profesională, cursuri de calificare sau recalificare, dar şi firmele şi instituţiile care pot veni în sprijinul tinerilor au la dispoziţie o platformă de comunicare de tip social, care le poate fi de un real ajutor.

Proiectul „Caravana carierei”, realizat de Blocul Naţional Sindical în parteneriat cu Universitatea Româno-Germană din Sibiu, SC Tehnical Training SRL şi o firmă de consultanţă din Grecia, a fost lansat la Suceava, cu sprijinul Consiliului Judeţean.

Proiectul are ca scop sprijinirea tinerilor aflaţi în etapa de finalizare a studiilor liceale sau profesionale, prin punerea la dispoziţie a unui pachet integrat de servicii şi informaţii care le pot facilita găsirea unui loc de muncă potrivit abilităţilor lor şi nevoilor angajatorilor.

„Şomajul în rândul tinerilor este o problemă majoră în România, rata medie a şomajului fiind de 25%, din cauza lipsei de coordonare dintre oferta de forţă de muncă şi cererea reală din piaţă, dar şi din cauza lipsei unei strategii la nivel naţional”, a declarat Dumitru Costin, preşedintele BNS şi managerul proiectului „Caravana carierei”.

Pentru ca toate părţile implicate să poată comunica cât mai simplu şi mai eficient, a fost creată o platformă de social-media, un alt gen de Facebook, orientat pe găsirea de locuri de muncă şi formare profesională – www.yoof.ro. Modalităţile de informare şi menţinere a legăturilor dintre părţile implicate sunt susţinute şi de crearea unui call-center, cât şi de realizarea de aplicaţii pentru telefonul mobil, care vor fi curând disponibile.

„În acest sistem de media socială intră orice fel de instituţie publică sau privată care poate avea o contribuţie cât de mică în sprijinul tinerilor, iar pe de altă parte, beneficiarii, tinerii români. Noi punem la dispoziţie o echipă de oameni care-i pot ajuta pe toţi cei interesaţi să ajungă mai repede la finanţare, pe proiecte concrete. Pentru asta avem pregătit şi un plan regional pentru tineri, care va fi pus la dispoziţie de săptămâna viitoare. Acest plan urmează să fie îmbunătăţit cu expertiza şi nevoile de la nivel local şi regional, astfel încât de la 1 ianuarie 2014 să poată deveni un mecanism pentru identificarea şi finanţarea unor nevoi la nivel local, regional sau naţional”, a explicat Dumitru Costin. Liderul BNS a precizat că din 2014 România va avea acces suplimentar la vreo 400 de milioane de euro pentru programe de tineret.

„Dacă vrem ca sistemul public de pensii să mai stea în picioare, trebuie să ne preocupăm ca tinerii noştri să aibă un loc de muncă”, a concluzionat Dumitru Costin.

Proiectul BNS-ului este privit cu interes de conducerea Consiliului Judeţean Suceava, preşedintele Cătălin Nechifor apreciind că resursa umană este cea mai mare valoare naţională, motiv pentru care trebuie sprijinită şi îndrumată. Vicepreşedintele CJ Alexandru Rădulescu, desemnat să se ocupe de implementarea proiectului la Suceava, a spus că formarea tinerilor pentru meseriile de care este nevoie pe piaţa muncii este una din principalele deficienţe din sistemul de învăţământ, care poate fi corectată prin astfel de programe şi prin înfiinţarea unor centre regionale de formare profesională.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Caravana carierei” a ajuns la Suceava.
 Vizualizări articol: 1363 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Caravana carierei” a ajuns la Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei