Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 180 (5387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Care pe care

Zeci de milioane de lei, miza războiului datoriilor dintre Termica şi Primăria Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Intrarea în insolvenţă a societăţii de termoficare a Sucevei şi intenţia anunţată a administratorilor judiciari ai acesteia de a executa silit Primăria Suceava pentru o datorie de 9,8 milioane de lei a  declanşat un adevărat război al datoriilor între municipalitate şi Termica.

La scurt timp de la acţionarea în instanţă a Primăriei Suceava, pentru recuperarea a 9,8 milioane de lei, bani pe care administratorii judiciari consideră că municipalitatea i-a încasat necuvenit din taxe şi impozite pe clădiri, a venit şi replica municipalităţii.

Chiar ieri, Primăria Suceava a transmis către Termica o nouă adresă prin care le aduce la cunoştinţă celor care se ocupă de administrarea societăţii că municipalitatea are de recuperat de la societatea de termoficare nu mai puţin de 29 de milioane de lei.

 

Subvenţie necuvenită de aproape 300 de miliarde de lei vechi

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că Termica a încasat mai mult decât i se cuvenea ca subvenţii la energia termică livrată populaţiei şi că diferenţa de bani trebuie returnată:

„Încă din data de 09.08.2012 am notificat societatea de termoficare că are o datorie de peste 29 de milioane de lei, conform deciziei comisiei de analiză numită de Consiliul Local. Ținând cont de faptul că acum administratorul judiciar lucrează la clarificarea relațiilor patrimoniale dintre Primăria Suceava și Termica, în cursul zilei de luni am trimis o nouă adresă, prin care le aducem la cunoștință faptul că societatea de termoficare este datoare la primărie cu banii pe care i-a încasat în plus de la Primăria Suceava, aceştia fiind o subvenţie necuvenită”.

În adresa înaintată către Termica de către Primăria Suceava, ca răspuns la o adresă a acestora, se spune că „din suma de 39.421.463 lei menţionată ca sumă de încasat de la bugetul local reprezentând subvenţia restantă pentru acoperirea diferenţei de preţ a energiei termice livrată populaţiei pentru perioada 2010 – 2012, urmează a fi regularizată suma de 29.207.399 de lei, astfel încât datoriile reale ale municipiului Suceava către Termica totalizează 10.214.063 de lei”.

Suma solicitată pentru regularizare a fost stabilită de comisia de analiză a modalităţilor de calcul şi plată a subvenţiilor la energia termică în perioada 2006 – 2012 şi rezultă din recalcularea subvenţiei datorate, prin luarea în considerare a 10% din valoarea costurilor totale, pentru perioada 30.06.2009 – 31.12.2011.

 

Impozitul pe clădirile Termica, mărul discordiei

Povestea banilor pe care administratorii judiciari ai Termica, societate aflată în insolvenţă, încearcă să-i obţină prin executare silită, este veche de 12 ani, când Primăria Suceava a stabilit că societatea de termoficare are de plătit o anumită sumă de bani ca impozit pe clădiri pentru anii 1999, 2000 şi pe semestrul I din 2001.

Atunci, primăria a câştigat procesele, iar ulterior, în cursul anului 2006, a executat silit societatea de termoficare, din conturile căreia a luat suma de 6.571.944,73 de lei.
Administratorii judiciari care conduc societatea de termoficare, respectiv Management, Reorganizare, Lichidare SPRL Iaşi, MGA Insolvency SPRL Suceava şi Accerr IPURL Suceava, consideră că executarea silită din urmă cu şapte ani a fost eronată, motiv pentru care doresc să recupereze banii de la administraţia locală. Suma pe care administratorii judiciari o solicită Primăriei Suceava este de 9.797.156,63 de lei, actualizată în raport cu rata inflaţiei de la data executării până la luna septembrie 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de milioane de lei, miza războiului datoriilor dintre Termica şi Primăria Suceava.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Zeci de milioane de lei, miza războiului datoriilor dintre Termica şi Primăria Suceava5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 6 aug 2013, 23:26:32
Cei care suntem in sistemul centralizat suntem ai nimanui, spre deosebire de E-ON care face ce face, stie cum sa-si apropie prin fel de fel de metode noi abonati. O scara intreaga de la blocul meu se muta cu totul la E-on! Motivul este pretul mare la caldura si apa calda, plata exagerata a tevilor in comparatie cu pretul consumului la E-on.
In timp ce E-ON lupta pentru a cistiga cit mai multi clienti, sistemul centralizat este total dezinteresat, aproape ca ii impinge spre E-on, prin astfel de acte necugetate cum ar fi spectrul maririi preturilor la consum, sau oprirea apei calde timp de o luna, in fiecare an .
Trebuie de gasit si in sistemul centralizat o modalitate de apropiere de oameni si de nevoile lor!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei