Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 aug 2013 - Anul XVIII, nr. 180 (5387)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cu conturile blocate

31 de salariaţi ai Şcolii Gimnaziale Capu Câmpului riscă să nu-şi primească lefurile pe luna august

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei 31 de angajaţi ai Şcolii Gimnaziale „Ion Barbir” din Capul Câmpului, printre care se numără 22 de cadre didactice, nu-şi vor primi la timp salariile aferente lunii august, din cauza faptului că instituţia de învăţământ are conturile blocate.

Şcoala a ajuns în această situaţie dat fiind faptul că în 2008 a contractat o serie de lucrări de reabilitate şi extindere a unităţii, fără a avea asigurată finanţarea. Valoarea contractului încheiat în 2008 cu o firmă de construcţii se ridică la 1.212.257,9 lei plus TVA, iar până în prezent şcoala a reuşit să plătească 79.541,11 lei, valoarea restanţelor ridicându-se la aproape 5 miliarde de lei vechi (495.419,99 de lei).

Potrivit lui Ioan Bedrulea, directorul şcolii din Capul Câmpului, „investiţiile demarate în 2008 au prevăzut, în primul rând, construirea de spaţii sanitare, dat fiind faptul că 300 de copii erau nevoiţi să meargă la toaletă în curte. Totodată, aveam în vedere şi obţinerea autorizaţiei sanitare. În prezent, 98% din lucrări sunt finalizate”. Acesta a mai menţionat că din cauza datoriei de aproape 500.00 de lei, constructorul, Casa Design, a acţionat şcoala în instanţă, ulterior câştigând procesul.

Datorită sentinţei favorabile privind recuperarea sumelor restante, Şcolii Gimnaziale Capu Câmpului i s-au aplicat popriri pe conturi de către trezoreria Gura Humorului, începând cu data de 11 iulie 2013.

„Conturile ce ne-au fost blocate erau goale, astfel că nu au putut retrage nimic. Pentru luna iulie avem bani pentru plata salariilor, acestea fiind în curs de efectuare. Banii au fost luaţi dintr-un cont ce nu a fost blocat, dar urmează şi acesta. Vor fi blocate şi conturile pentru cheltuieli de personal, şi pentru funcţionare, astfel că nu avem cum plăti salariile pentru luna august”, spune Ioan Bedrulea.

Reprezentanţii şcolii mai reclamă şi lipsa de interes a autorităţilor locale în rezolvarea acestei probleme pentru care s-au făcut numeroase demersuri către autorităţile judeţene.

Marcela Bârsan, secretara şcolii din Capul Câmpului, susţine că unitatea a solicitat sprijin din partea instituţiei Prefectului, a Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, a senatorului Neculai Bereanu, pentru ca situaţia să-şi găsească rezolvare.

„Situaţia nu ar fi ajuns în acest punct dacă aceste arierate ar fi fost trecute în bugetul local în noiembrie 2012 sau în martie 2013, dar nu a fost voinţă din partea autorităţilor locale ”, a conchis Ioan Bedrulea. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 31 de salariaţi ai Şcolii Gimnaziale Capu Câmpului riscă să nu-şi primească lefurile pe luna august.
 Vizualizări articol: 1855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
31 de salariaţi ai Şcolii Gimnaziale Capu Câmpului riscă să nu-şi primească lefurile pe luna august4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei