Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Majorare de preţuri

Sucevenii vor plăti cu aproape 25% mai mult pentru apa potabilă şi canalizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Începând cu data de 1 iulie 2013, sucevenii vor plăti mai mult pentru apa potabilă şi pentru canalizare. Majorarea preţurilor, de aproximativ 25%, va fi aplicată atât pentru populaţie, cât şi pentru consumatorii industriali. Decizia a fost luată de către Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul Asociației Județene pentru Apă și Canalizare (AJAC) Suceava. În şedinţa de ieri a acestei asociaţii s-a aprobat ajustarea tarifelor de furnizare a serviciilor publice de alimentare cu apă potabilă și de canalizare – epurare pentru operatorul regional SC ACET SA Suceava, decizia fiind luată cu unanimitate de voturi de către membrii AJAC Suceava.

În urma acestei decizii, preţul cu TVA plătit de populaţie pentru apa potabilă, respectiv pentru canalizare va creşte cu câte 0,55 de lei/mc. Practic, de la 1 iulie 2013, SC ACET SA Suceava va percepe de la populaţie un preţ de 4,25 de lei/mc pentru apa potabilă şi de 2,58 lei/mc pentru canalizare, preţurile incluzând TVA. Înainte de această majorare populaţia plătea 3,7 lei/mc pentru apa potabilă şi 2,03 lei/mc (inclusiv TVA) pentru canalizare.

În urma deciziei de ieri a AJAC Suceava, preţul fără TVA pentru care SC ACET SA îl va percepe de la consumatorii industriali va fi de 3,43 de lei/mc pentru apa potabilă şi de 2,08 de lei/mc pentru canalizare.

De precizat că SC ACET SA Suceava operează în momentul de faţă în Suceava, Gura Humorului, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuţi, Siret, Solca, Ipoteşi şi Baia. Operatorul regional de servicii de apă şi canalizare mai vinde apă potabilă şi în localităţile Berchişeşti, Moara, Cornu Luncii, Ciprian Porumbescu, Drăgoieşti şi Şcheia. Practic, în urma deciziei de ieri, începând cu data de 1 iulie 2013, consumatorii din toate localităţile menţionate anterior vor plăti mai mult pentru apa potabilă şi pentru canalizare, acolo unde există acest serviciu. Această majorare se va reflecta şi în creşterea preţului la apă caldă pentru locuitorii municipiului Suceava.

Potrivit unui comunicat de presă al AJAC Suceava, în acest moment, la nivel național, cele mai mari tarife pentru apă potabilă pentru populație se regăsesc la SC Apa Nova Bucureşti SA -  5,41 lei/mc, SC Compania de apă SA Buzău - 5,07 lei/mc, RAJA Constanța - 4,67 lei/mc, SC Aquacaraș Reșița - 4,51 lei/mc, Compania Județeană Apa Serv Neamț - 4,41 lei/mc. În ceea ce privește tariful pentru canalizare – epurare pentru populație, cele mai mari tarife se înregistrează la Compania de apă Târgoviște - 4,33 lei/mc, RAJA Constanța - 4,15 lei/mc, Compania Județeană Apa Serv Neamț - 3,77 lei/mc, Apă Canal Pitești – 3,76 şi SC Compania de apă Arad 3,52 lei/mc.

În acelaşi comunicat se precizează că la nivel național, tarifele practicate în judeţul Suceava de către SC ACET SA Suceava se situează pe locul 26, între cei 47 de agenți economici – operatori regionali din România, luându-se în calcul un tarif mediu apă potabilă și canalizare – epurare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii vor plăti cu aproape 25% mai mult pentru apa potabilă şi canalizare.
 Vizualizări articol: 2400 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Sucevenii vor plăti cu aproape 25% mai mult pentru apa potabilă şi canalizare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa plateasca cei care au imprastiat ra.hatul trimis de
( 2 iul 2013, 11:22:06
Cred ca dom primar si cei de la ACET ne cred prosti. Ei au papat banii, noi inspiram ra.hatul, si tot noi sa platim??? Ce motiv aveti sa scumpiti aceste utilitati, altul decat acela de a remedia statia de epurare? Nu e nici seceta ca sa se scumpeasca apa, energia electrica s-a eftinit, iar gay metan nu trebuie pentru aceste utilitati. Ar trebui sa luam atitudine cu totii si sa nu platim diferentele.
2.   Oamenii sufera, dar tac! trimis de
( 2 iul 2013, 11:46:01
Asa este!

Cind prostimea tace, creste direct proportional nepasarea si indolenta conducatorilor.
Cei care sunt pe o functie si mai au si o situatie sociala de invidiat, nu vor intelege niciodata situatia celor nevoiasi. De asta sunt atit de neimplicati si nepasatori in a gasi solutii.
Bine ca prostimea dooooarme si nu-i tulbura pe cei ...,,activi”!

2.1  RE: Oamenii sufera, dar tac! trimis de
( 2 iul 2013, 11:52:31
Schimbati gustul apei cu clor in Sv.! Tratati apa potabila cu hipoclorit de sodiu in loc de clor. Hipocloritul de sodiu este mai eficient în combaterea microflorei patogene, distruge viruşii, germenii, inclusiv microbacteriile de tuberculoză şi hepatită. Tratarea reprezintă un procentaj nesemnificativ în calculul de tarif fata de clor.
3.   1 iulie zi de doliu trimis de
( 2 iul 2013, 13:09:32
*Se scumpeste apa potabila si canalizarea cu 25%.
*SC Termica SA Suceava a cerut ANRE majorarea preţului de producţie a gigacaloriei la 511,02 lei,fara cheltuieli de transport si distributie.In prezent, preţul pe care îl achită populaţia pentru o gigacalorie este de 185 de lei.Platim gigacaloria atat la incalzire in perioada de iarna cat si pentru apa calda.Sa presupunem ca la iarna intra in functiune centrala Adrem.Gigacaloria la Adrem va costa 243 ron(Daca va fi biomasa.daca centrala va merge pe gaz metan probabil pretul va fi dublu).
*Preţul gazelor pentru populaţie va creşte la 1 iulie cu 8% şi la 1 octombrie cu 2%.
Majorarea prețului la gaze, de la data de 1 iulie 2013, se va repercuta asupra întregului lanț alimentar.Prețul cărnii de porc ar putea crește cu până la 15% în acest an, având în vedere trendul crescător al costurilor .

4.   1 iulie zi de doliu trimis de
( 2 iul 2013, 13:12:59
Salariul minim pe economie va crește de la 1 iulie, dar această majorare presupune și creșterea de taxe și noi biruri pentru angajatori. Cei mai mulți angajatori care au salariați plătiți cu salariul minim pe economie se află în sectorul privat, nu la stat și, prin urmare decizia guvernului de a majora cu 50 de lei salariul minim pe economie, de la 750 de lei la 800 de lei, va afecta proporțional și taxele pe salarii plătite de angajatori la stat. Unii dintre aceștia, copleșiți deja de birurile pe care trebuie să le plătească la stat iau în calcul chiar reduceri de personal.De asemenea, această creștere va fi mâncată repede de scumpirile care vor urma creșterii prețului la gaze și, în consecință, nu va aduce beneficii nimănui, cu excepția statului, care va încasa mai mult din taxele aferente salariilor. Odată cu majorarea salariului minim brut pe economie, crește, proporțional, și punctul de amendă de la 75 la 80 de lei.
5.   Termica SA trimis de
( 2 iul 2013, 13:28:54
Asteptam cu mare interes cum se va finaliza povestea Termica SA.Tribunalul Suceava a admis cererea societăţii sucevene de termoficare Termica SA de a deschide procedura de insolvență.Instanţa a desemnat ca administrator judiciar un consorţiu format din trei firme printre care si Management Reorganizare Lichidare Iași SPRLcondusă de Corneliu Mititelu, un specialist care a reorganizat spre faliment societăţi precum Fortus sau Nicolina si a fost si lichidatorul CET Iasi.Gura targului spune ca asociat la firma din Iasi este o mare personalitate politica din Suceava.

6.   Termica SA trimis de
( 2 iul 2013, 13:40:58
Numai terenurile şi fierul vechi ar putea fi vândut cu aproximativ 18.000.000 – 20.000.000 euro.E vorba de 159 hectare care sunt in patrimoniul SC Termica.Ca se ne facem o imagine ce se va intampla cu Termica SA avem modelul CET Iasi Holboca.A intrat in insolventa in 2012 si lichidatorul mentionat mai sus a orchestrat o licitaţie dubioasă, în cadrul căreia au fost înstrăinate direct ca fier vechi peste 8.600 de tone de materiale, incluzând atât bunuri dezafectate, cât şi instalaţii funcţionale.. Licitaţia a fost adjudecată de Shine Concept SRL, o firmă de apartament cu sediul în Bucureşti.Fierul vechi s-a vandut cu 21,5 milioane lei.

7.   Termica SA trimis de
( 2 iul 2013, 13:44:17
Dumitru Petrea este administrator unic al unei firmei obscure care a castigat 8.600 de tone din fierul unei centrale termice din Iasi. Desi duce o viata modesta intr-un sat de langa Iasi, pensionarul are acum pe mana o afacere de 5 milioane de euro.Firma de apartament care a castigat in urma unei licitatii controversate o buna parte din centrala agentului de termoficare din Iasi are in spate un pensionar de 69 de ani, de loc din comuna Ciurea.Revenind la CET Suceava se pare că băieţii deştepţi au vândut deja o parte din bunurile societăţii. S-a întâmplat înainte ca judecătorul sindic să decidă declanşarea falimentului la Termica, iar foşti şi actuali angajaţi, dar şi alte persoane interesate, au cumpărat scule şi dispozitive din patrimoniul societăţii.
8.   Cum e la altii trimis de
( 2 iul 2013, 13:59:13
In BULGARIA gazele s-au IEFTINIT cu 9.8%.Energia termica s-a IEFTINIT cu 3% -7%.
UNGARIA a REDUS preturile gazelor naturale,electricitatii si energiei termice cu 10%.Guvernul estimeaza o REDUCERE a pretului energiei la 20% - 40%.
9.   RADUMANII TACI trimis de
( 2 iul 2013, 23:14:09
MA RADU... EU IN LOCUL TAU NU AS MAI COMENTA, DACA IMI AMINTESC BINE LAUDAI USL ASTA CA FACE SI DREGE..... A FACUT CA.CA IN PANTALONI... SI INCEPE SA MIROASE SI LA MALL SI IN TOT CEEA FAC... MAI AU UN PIC SI IAU SI PIELEA DE PE NOI... O GASCA DE HOTII CU PRIMAR CU TOT... NAIBA O SA IL MAI VOTEZE....
10.   Pierderi Acet! trimis de
( 3 iul 2013, 09:36:40
De ce trebuie consumatorul cinstit sa plătească pierderile furnizorului? Nu mi se pare normal .nu au decât sa descopere motivul acestor pierderi .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei