Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Intervenţii contracronometru

Salvatorii din şase judeţe, în concurs: „victime” încarcerate în parcare la mall

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şase echipaje SMURD ale Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoșani, Iași, Neamț, Bacău, Vaslui şi Suceava au luat parte ieri la prima ediţie a Competiției naționale de descarcerare şi acordare a primului ajutor calificat - etapa zonală, competiţie care a avut loc în parcarea Iulius Mall Suceava.

Cu scenarii tactice trimise în plicuri sigilate de la Bucureşti, fără să fie cunoscute dinainte de echipajele concurente, organizatorii au simulat accidente rutiere cu victime încarcerate în autoturisme sau mai multe victime căzute în stradă, victime ale unor agresiuni, evenimente rutiere etc., situaţii la care pompierii SMURD din fiecare judeţ în parte trebuiau să intervină cât mai corect şi în limita a 20 de minute (pentru descarcerări) şi 15 minute (pentru acordarea primului ajutor calificat).

Deşi, cel puţin în prima parte a zilei, au fost puţini spectatori, poate şi din cauza vântului şi a vremii capricioase, imaginea salvatorilor SMURD chinuindu-se să salveze „victimele”, chiar şi aşa, în cadrul unor scenarii tactice, a fost una spectaculoasă. Mai ales că toate intervenţiile au avut loc sub supravegherea „arbitrilor”, specialişti SMURD din centrele de formare ale ISU Iaşi, Bucureşti şi Mureş.

„Într-o intervenţie reală te mobilizezi mai bine, faci totul pentru salvarea victimei, aici, cu evaluatorii în jurul tău, apar emoţiile... dar a fost bine”, era optimistă într-un rezultat bun plutonierul Maria Perijoc, paramedic SMURD Suceava, după o primă intervenţie a echipajului sucevean la proba de acordare a primului ajutor calificat, după ce, conform scenariului, un apel la 112 a anunţat o victimă, tot un angajat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, găsită înjunghiată în stradă.

Şeful competiţiei, inspectorul-şef al ISU Suceava, colonelul Dan Hoffman, a declarat că întrecerea va continua şi astăzi, cu scenarii şi mai complexe. „Cele mai bune trei echipaje se vor califica pentru probele de mâine (n.r. - astăzi), iar câştigătorii, reprezentanţii unuia dintre cele şase judeţe, vor participa la etapa naţională”, a declarat luni Hoffman, invitându-i în parcarea de la Iulius Mall Suceava pe toţi cei care vor să vadă de la câţiva metri cum au loc intervenţiile salvatorilor ISU.

Astăzi, probele de concurs se vor desfășura între orele 9.00-13.00, după care va avea loc festivitatea de premiere.  

„Întrecerea are scopul de a îmbunătăți pregătirea în domeniul descarcerării şi acordării primului ajutor calificat, dar şi de a identifica şi de a face schimb de bune practici în privinţa strategiilor de reducere a numărului de victime în urma accidentelor rutiere”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, plutonierul major Alin Găleată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salvatorii din şase judeţe, în concurs: „victime” încarcerate în parcare la mall.
 Vizualizări articol: 1760 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Salvatorii din şase judeţe, în concurs: „victime” încarcerate în parcare la mall5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei