Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 2 iul 2013 - Anul XVIII, nr. 150 (5357)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

După „exilul” la Călăraşi

Primele sarcini trasate de Todiruţ subordonaților, la revenirea în fruntea IPJ Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Întors la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, după detaşarea de aproape un an de zile la IPJ Călăraşi, comisarul-şef Ioan Nicuşor Todiruţ a stabilit, ieri, în prima sa zi de serviciu după „exil”, sarcini pentru poliţiştii din subordinea sa.

„Vreau să curăţ municipiul Suceava, şi nu numai, de cerşetori. E o invazie, în intersecţii, în parcările şi apropierea supermarketelor”, a anunţat inspectorul-şef o serie de acţiuni ce vor demara chiar din aceste zile pentru combaterea cerşetoriei.

O altă prioritate a şefului IPJ Suceava, a mai anunţat Todiruţ, este reducerea numărului de furturi din casele în construcţie, tot mai multe fapte de acest gen fiind înregistrate în ultimele luni.

Comisarul-şef a spus că va face şi o analiză a resurselor umane de la subunităţile şi posturile de poliţie din judeţ, existând situaţii în care la anumite secţii sau comune ordinea şi liniştea publică este asigurată de un singur poliţist.

 

Todiruţ, lăudat la Călăraşi de prefect, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunal şi şeful ATOP

În perioada detaşării la Călăraşi, Ioan Nicuşor Todiruţ s-a făcut remarcat prin faptul că a stabilit un record în judeţul respectiv, şi anume acela că, pentru prima oară în istoria poliţiei călărăşene, în arestul unităţii nu a mai rămas nici un loc liber.

De altfel, rezultatele lui Todiruţ au fost confirmate şi de statisticile care au arătat scăderi la aproape toate genurile de infracţiuni, dar şi de către autorităţile din Călăraşi.

„Am constatat o creştere net superioară faţă de anii precedenţi a rezultatelor obţinute de poliţiştii călărăşeni, lucru care a condus implicit la creşterea gradului de siguranţă şi încredere a cetăţenilor călărăşeni”, i-a transmis printr-o adresă oficială prefectul judeţului Călăraşi, George Iacob, ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe.

O adresă similară cu cuvinte de laudă la adresa managementului inspectorului de poliţie Călăraşi, cu acelaşi destinatar, a fost semnată la începutul acestui an şi de către prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, Manea Cornelia, care arată că „prin prezenta Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi intenţionează a vă adresa un mesaj de mulţumire pentru desemnarea echipei manageriale ce a condus IPJ Călăraşi în cursul anului 2012, în special a şefului inspectoratului, comisar-şef Todiruţ Ioan Nicuşor”.

Şi şeful Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) Călăraşi, Nicolae Rogoz, i-a transmis un mesaj de mulţumire ministrului Radu Stroe. „Remarcăm faptul că după numirea domnului comisar-şef doctor Todiruţ Ioan Nicuşor la conducerea acestei instituţii, activitatea IPJ Călăraşi a cunoscut un reviriment pozitiv, aspect care a fost apreciat de comunitatea călărăşeană prin creşterea gradului de siguranţă şi încredere, subliniind în mod clar destructurarea multor grupări infracţionale prin propunerile de arestare a membrilor acestor grupări, concretizate prin arestările acestora”, este un fragment din adresa semnată de şeful ATOP Călăraşi.

Ioan Nicuşor Todiruţ a primit şi o plachetă „în semn de recunoștință pentru activitatea şi rezultatele meritorii obţinute la IPJ Călăraşi”, din partea consiliului de conducere al IPJ Călăraşi.

 

Problemele lui Todiruţ: Management defectuos şi un dosar penal la DNA
În ciuda aprecierilor la adresa comisarului-şef, în urmă cu câteva luni, după un control trimis de la Inspectoratul General al Poliţiei Române, împotriva lui Todiruţ s-a declanşat cercetarea administrativă pentru management defectuos.

De altfel, activitatea de inspector-şef a lui Todiruţ a fost verificată şi reverificată de mai multe echipe de control trimise de la Bucureşti, atât la IPJ Suceava, cât şi la IPJ Călăraşi.

În urmă cu câteva luni, s-a început şi urmărirea penală împotriva comisarului-şef într-un dosar al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Suceava,  Todiruţ fiind acuzat că în 2006 a achiziţionat la un preţ de peste patru ori mai mare clădirea în care îşi are în prezent sediul Poliţia Municipiului Suceava (aproape 120 de miliarde de lei vechi).

Cătălin Dancu, avocatul comisarului-şef Todiruţ, a arătat că acest dosar, vechi din 2009, este o cacialma, la fel ca şi avalanşa de controale de la Bucureşti, toate având un singur scop: acela de a-l determina pe inspectorul şef să-şi dea demisia din fruntea IPJ Suceava, pentru a fi adusă „o marionetă” a actualei guvernări.

„Au aşteptat şapte ani să reacţioneze? Din noiembrie 2006, de când s-a achiziţionat acel sediu, câţi miniştri de interne, câţi secretari general, câţi şefi de direcţii s-au schimbat? Au găsit acum problema, exact când domnul Todiruţ trebuia să vină acasă (n.r.-din detaşarea de la IPJ Călăraşi). Domnul Todiruţ putea să facă tumbe în faţa IPJ. Dacă Bucureştiul nu semna, nu introducea investiţia pe listă, nu făcea rectificarea bugetară, nu-şi trimitea specialişti care au urmărit în negocierile directe toată procedura, nu-şi angajau expertul lor, nu al meu, nu dădeau curs întregii note de fundamentare, astăzi nu aveam nici un dosar. Domnul Todiruţ nici dacă vroia, nu putea să facă nimic, este ordonator terţiar de credite, nu principal. O să fie achitat de pe scaun”, declara pentru Monitorul de Suceava, cunoscutul avocat Cătălin Dancu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primele sarcini trasate de Todiruţ subordonaților, la revenirea în fruntea IPJ Suceava.
 Vizualizări articol: 5622 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.92/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 13 voturi
Primele sarcini trasate de Todiruţ subordonaților, la revenirea în fruntea IPJ Suceava3.9513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   POATE DE ACUM trimis de
( 2 iul 2013, 11:12:24
Domnule Todirut,poate aruncati o privire si pe la zonele de munte pe la paduri si pe la gateristi,aici este cea mai mare frauda din judetul Suceava.In ceia ce privesta pe Dl.Ciobanu si prefectul gargara sunt prinsi de afaceristii lemnului,nu avem nici o speranta de la ei.SE TAIE PADURILE COMUNALE UN JAF CA NICI O DATA, MII DE MC LUNAR, LASA PE CEI USCATI SI TAIE PE CEI SANATOSI DE LANGA CEI USCATI.
2.   Saraca noastra tara, in miinile cui se zbate! trimis de
( 2 iul 2013, 12:14:31


Va rog, planificati si urmariti zilnic prin sondaje inopinate, parcurile, en-gros-ul, pietele alimentare, pentru ca cei ce vând, se stie, nu sunt producatori, ci speculantii…
Acestia cumpara, la preturi derizorii, marfa producatorilor de la en-gros si le vind in piata cu suprapret! Asa da, afacere!…si asta cu toate legumele si fructele! De ani buni se vb. ca se va desfiinta aceasta mafie, dar se pare ca nu-i nici o sansa. Se stie, se discuta pe la TV, si atita tot….

Cum sa se adune banii la buget cind totul este in buzunarele gastii de hoti, asa-zisi comercianti!?
Saraca noastra tara, in miinile cui se zbate!

Asa este!

Cind prostimea tace, creste direct proportional nepasarea si indolenta conducatorilor.
Cei care sunt pe o functie si mai au si o situatie sociala de invidiat, nu vor intelege niciodata situatia celor nevoiasi. De asta sunt atit de neimplicati si nepasatori in a gasi solutii.
Bine ca prostimea dooooarme si nu-i tulbura pe cei ...,,activi”!

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava:  ☭  ϑ
3.   Drogurile o problema majora trimis de
( 2 iul 2013, 12:24:38
domnule comisar ocupativa va rog si de dileri de droguri din acest oras se vand peste tot scoli parcuri cluburi discoteci unde vrei si unde nu vrei , ne distrug tinerii si viitorul acestui judet , ne punem mari sperante an dumneavoastra sa va dea dumnezeu sanatate si putere si spor la curatenie generala.
3.1  RE: Drogurile o problema majora trimis de
( 2 iul 2013, 13:36:02
Va rog... va rog... va rog... va plangeti atat ca niste milogi! Ce tot asteptati sa va faca altul in locul vostru?! La munca nu la miloaga, ce nu mai puteti de invidie ca se descurca baietii cum pot? Pai aia care stau prin piete nu dorm noptile si aleaga, nu stau ca voi pe net si... va rog... va rog...
4.   Era noastra trimis de
( 2 iul 2013, 22:36:15
bai asta cataaa ai stofa de infractor si ciorditor bine inteles ca lumea sesizeaza anumite lucru de care voi infractori abuzati
5.   Era noastra trimis de
( 2 iul 2013, 22:43:20
daca politicu nu se baga todirut o sa reuseasca sai prinda pe infractori dar problema e la judecatori ca le da suspendari la greu a si uitat sa mai condamne de pilda la falticeni doamna apopi uitati ce pronuntari da de te prinde greata de justitia romana

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei