Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 142 (5349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inițiativă

Proiect de lege privind aprobarea unor măsuri fiscale pentru crearea de noi locuri de muncă, inițiat de senatorul Flutur

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Organizației Județene Suceava a PDL, senatorul Gheorghe Flutur, a anunțat vineri că împreună cu alți colegi de-ai săi a inițiat un proiect de lege pentru aprobarea unor măsuri fiscale pentru sprijinirea mediului de afaceri, crearea de noi locuri de muncă și stimularea consumului. El a declarat că proiectul de lege are deja toate semnăturile necesare și va fi depus la Senat. Flutur face apel la USL și la celelalte partide parlamentare să sprijine și să voteze acest proiect de lege în Parlament. ”Să lăsăm orgoliile politice mărunte! Măsurile prevăzute în acest proiect de lege au o importanță majoră, sunt în interesul economiei romanești, în interesul întregii societăți. Crearea de locuri de muncă trebuie să fie o prioritate, iar acest lucru se obține prin creștere economică, ceea ce impune luarea de urgență a măsurilor de reducere a poverii fiscale. Acest set de măsuri arată preocuparea constantă a PDL pentru stimularea și protejarea sectorului privat al economiei, motorul dezvoltării economice”, a declarat Flutur.

El a arătat că printre măsurile prevăzute în proiectul de lege se regăsesc reducerea cotei unice de la 16% la 12%, reducerea cu 5% a contribuțiilor obligatorii pentru asigurările sociale plătite de angajator, scutirea de impozit pentru profitul reinvestit în cheltuieli pentru capitalizare, creșterea salariului minim brut la 1.000 de lei.

 

PDL vrea înființarea Autorității Naționale pentru Protecția Întreprinzătorilor

Flutur a anunțat că PDL a inițiat, de asemenea, un proiect de lege privind înființarea Autorității Naționale pentru Protecția Întreprinzătorilor. Măsurile din acest proiect de lege, a spus Flutur, vor avea efecte cel puțin la fel de benefice ca introducerea cotei unice în 2005. ”Prin promovarea inițiativei legislative, PDL dorește să reducă povara fiscală din economie, din economia privată cu precădere, pentru că aici este motorul creșterii economice, să creeze noi locuri de muncă, precum și stimularea investițiilor de capital, reducerea evaziunii fiscale, creșterea încasărilor la bugetul de stat și stimularea consumului prin creșterea veniturilor. Actuala guvernare USL nu ar trebui să blocheze astfel de măsuri, având terenul pregătit prin măsurile luate în anii 2010 și 2011 de guvernarea PDL, care prin reducerea fiscalității a asigurat creștere economică. Măsuri de macrostabilizare, e adevărat - nepopulare și dureroase, au salvat și stabilizat economia. Ele au făcut posibile consolidarea finanțelor publice, încadrarea în țintele de deficit bugetar – România a ieșit din procedura de deficit excesiv - și stabilizarea datoriei publice la un nivel finanțabil. Guvernul USL se complace însă în acțiuni populiste și este incapabil să fructifice avantajele oferite de stabilizarea economiei și consolidarea fiscală atât de greu obținute”, a spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect de lege privind aprobarea unor măsuri fiscale pentru crearea de noi locuri de muncă, inițiat de senatorul Flutur.
 Vizualizări articol: 1432 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Proiect de lege privind aprobarea unor măsuri fiscale pentru crearea de noi locuri de muncă, inițiat de senatorul Flutur3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Intrebare trimis de
(22 iun 2013, 11:12:51
ÎN TIMPUL CAT ATI FOST LA GUVERNARE DE CE NU S-A INIȚIAT UN ASTFEL DE LEGE,NU PROIECT,CI TOATE LEGILE AU FOST ÎMPOTRIVA OAMENILOR,CODUL MUNCII,LEGEA DIALOGULUI SOCIAL,LEGEA SALARIZĂRII UNICE,ETC?????????????????????

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei