Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 142 (5349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

La camera de gardă

Un medic şi o asistentă, bătuţi de un pacient

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Un medic chirurg de la spitalul oraşului Gura Humorului şi o asistentă de la aceeaşi unitate medicală au fost agresaţi, vineri dimineaţă, în camera de gardă, de un pacient periculos, care, din senin, fără nici un motiv anume, a început să le lovească pe cele două cadre medicale.

Chirurgul, Constantin Păncescu (57 de ani), a ajuns la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean Suceava cu fractură la un deget de la mâna dreaptă (metacarpian), care i-a fost imobilizată în ghips.

Agresiunea s-a petrecut vineri, în jurul orei 9:30, când la spitalul din Gura Humorului s-a prezentat un tânăr în vârstă de 29 de ani, Iulian M., din localitate, însoţit de tatăl său. Acesta din urmă a cerut ca fiului său să i se administreze o perfuzie, sub observaţia cadrelor medicale. Lucrurile au scăpat de sub control, însă, în momentul în care tânărul pacient a devenit violent şi a început să o lovească pe o asistentă de la laborator, o femeie în vârstă de 53 de ani.

„Am auzit strigăte de ajutor de pe holul aflat în imediata apropiere a camerei de gardă. Era o doamnă de la laborator care era bătută cu pumnii şi picioarele de un pacient. Strigând şi atrăgându-i atenţia respectivului, implicit agresivitatea lui s-a reflectat asupra mea. A sărit la mine şi, încercând să parez loviturile, m-am ales cu fractură la mâna dreaptă”, explica ieri pe holurile Spitalului „Sf. Ioan cel Nou” Suceava doctorul Constantin Păncescu.

Deşi rănit, medicul a reuşit să-l imobilizeze pe pacientul agresiv, o asistentă anunţând poliţia.

Tânărul care i-a atacat pe doctor şi pe asistentă este cunoscut cu afecţiuni psihice, motiv pentru care poliţiştii l-au internat la spitalul de psihiatrie de la Câmpulung Moldovenesc. El va fi expertizat psihiatric, pentru a se stabili dacă a comis fapta cu discernământ.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, doctorul Tiberius Brădăţan, a arătat că medicul de la Gura Humorului nu va mai putea profesa timp de cel puţin o lună şi jumătate.

„Fiind chirurg, iar mâna dreaptă este cea cu care operează, are nevoie să-şi recapete dexteritatea, şi, chiar dacă din punct de vedere ortopedic va putea să renunţe la ghips după o lună, după 28 de zile, cel puţin două săptămâni va fi perioada de recuperare. Deci termenul de cel puţin o lună şi jumătate în care nu va putea profesa este relativ optimist”, a explicat Brădăţan, arătând că există şi riscul unor complicaţii şi, în acest caz, al unei intervenţii chirurgicale.

Purtătorul de cuvânt al celei mai mari unităţi medicale din judeţ a subliniat faptul că scandalurile de la UPU şi camerele de gardă ale spitalelor sunt una dintre marile probleme ale sistemului de urgenţe, care perturbă atât activitatea cadrelor medicale, dar îi afectează şi pe pacienţi.

 

Cu degetul rupt, doctorul agresat cere explicaţii de la conducerea spitalului

Chirurgul Constantin Păncescu a declarat vineri că va deschide o acţiune şi împotriva conducerii spitalului la care lucrează, pentru că nu a luat măsuri corespunzătoare de pază a cadrelor medicale care îşi desfăşoară activitatea în unitatea medicală de la Gura Humorului. De altfel, doctorul Păncescu a cerut să fie sesizat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă despre acest caz. 

„Am venit să lucrez, nu să fiu accidentat”, a explicat medicul, arătând că scandaluri precum cel de vineri dimineaţă au mai fost în camera de gardă de la spitalul humorean.

El a mai precizat: „Personal de pază nu există, iar noaptea în spital este doar medicul de gardă şi o asistentă. Am avut un buton de panică, instalat în urma unui contract cu o firmă de pază şi protecţie, însă a fost deconectat pentru că nu s-au plătit facturile”.

În urma incidentului de vineri dimineaţă, spitalul de la Gura Humorului a rămas fără chirurgi, celălalt medic cu această specializare fiind plecat în concediu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un medic şi o asistentă, bătuţi de un pacient.
 Vizualizări articol: 4079 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Un medic şi o asistentă, bătuţi de un pacient4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scarbit trimis de
(22 iun 2013, 11:38:38
e regretabil ceea ce s-a intamplat in cazul de fata , dar avand in vedere persoana doctorului mai sus amintita , fara sa fiu rautacios , as putea spune ca pancescu a primit ceea ce a meritat .De fapt fara sa stie , Dumnezeu l-a pedepsit exact cum a stiut El mai bine. Mana care i-a fost rupta e chiar mana cu care a luat atata spaga de la oamenii care au ajuns la el . Deasemenea ,, sa dai spitalul in judecata ,, asa cum trebuia sa te dea si oamenii atunci cand ai luat spaga.
2.   Despre spaga la romani ! trimis de
(22 iun 2013, 12:21:17
Cei mai periculosi indivizi pt evolutia societatii sunt chiar cei care ofera spaga! Spaga a venit odata cu dorinta egoista de a fi deasupra acelora care nu dau spaga, Dau spaga la politist ca sa nu-mi salte carnetul ca vecinului, dau spaga la functionar ca sa nu stau la coada ca prostul de vecinu-meu, dau spaga la professor ca fiu-meu sa aiba o nota mai mare ca feciorul vecinului, dau spaga la doctor ca acesta sa se uite la mine frumos si nu indiferent ca la veciunul s.a.m.d. Si culmea, la sfarsit, cei mai revoltati sunt tot cei care ofera spaga, Pt ca pana la urma si vecinul isi rezolva problemele, chiar daca a stat 3 luni fara carnet, chiar daca a stat la coada cateva ore mai mult, chiar daca fecioru-sau a luat o nota mai mica (dar pe merit), chiar daca doctorul nu i-a zambit (de parca de zambetul si linguseala cuiva avea nevoie)?! Da, dragilor, eu sunt vecinul si nu seara ma culc linistit pt ca nu am nimic pe constiinta si nu ma racaie nimic la ranza, asa ca pe vecinu-miu!happy
3.   Despre spaga la romani! trimis de
(22 iun 2013, 20:20:33
Esti in grava eroare.Ai inversat termenii si ai creat o filozofie cu fundu-n sus adica viceversa.Cei care primesc spaga sunt penali in primul rand.In cazul doctorilor toti am avut experiente in care am fost obligati sa dam spaga.Si nu am dat spaga ca sa se uite frumos la o ruda de-a mea ci ca sa se uite.In cazul operatiei s-a cerut imperativ spaga.In spital exista un mercurial al fiecarei operatii.Si un tarif pentru doctor,un tarif pentru asistenta,un tarif pentru anestezist,un tarif pentru brancardier,un tarif pentru reanimare.Cine nu a dat spaga a fost trimis acasa cu multe salutari.Asa ca nu inversa termenii si filozofia.Asta e realitatea .
3.1  RE: Despre spaga la romani! trimis de
(23 iun 2013, 20:39:29
Da, dar această realitate este întreținută tocmai de cei care dau șpagă. Dacă nimeni nu dă, nimeni nu ia. Aș înțelege să-i oferi ceva doctorului DUPĂ operație, și asta ca urmare a faptului că tu ești mulțumit de cum a decurs operația, știi că au salarii mici, sistemul e aiurea, etc. Însă când ți se IMPUNE șpaga, ca o condiție obligatorie fără de care ești ignorat pur și simplu, eheeeii...aici nu mai e vorba de medicină, de doctori, de spital: e vorba de mârlănie, de satrapi, de abator. Să accepți ceva de la un pacient, ca un semn de recunoștință pentru că te-a făcut bine, e uman. Dar să impui șpagă(mai ales unor nefericiți care nici nu au după ce să bea apă) e absolut imoral. Cine ar trebui să rezolve asta? Pacienții! Societatea civilă pe care o invocai destul de des. Nu mai dați șpagă! Iar dacă vi se impune, ”internați-l” pe respectivul doctor la urgențe în propriul spital(dar mai pe neveu, ca și cum ar fi alunecat, sau s-ar fi împiedicat de ceva). Șpaga este un rău alimentat în permanență de către cei care dau, nu de către cei care iau. Asta e realitatea.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei