Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 142 (5349)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Şansă ratată

Peste 700 de elevi de clasa a VIII-a nu intră în examenul de evaluare naţională din cauza corigenţelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pentru că nu au obţinut note de promovare la toate disciplinele de învăţământ, 756 de elevi de clasa a VIII-a vor spune “pas” examenului de evaluare naţională care se va desfăşura în perioada 25-27 iunie. Pe lângă aceştia, 92 de şcolari care au absolvit ciclul gimnazial au refuzat să se înscrie pentru a susţine testările în acest an.Elevii au avut, la început acestei săptămâni, trei zile la dispoziţie pentru a-şi depune cererile de înscriere pentru examenul de admitere la liceu.

Potrivit insp. Laura Hacman, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava, “în anul şcolar 2012-2013, 7.685 de elevi au urmat cursurile clasei a VIII-a, iar dintre aceştia 6.929 au promovat ciclul gimnazial. Pentru evaluarea naţională s-au înscris 6.837 de elevi”.

Aceştia au terminat cursurile cu o săptămână mai devreme decât colegii lor, respectiv pe 14 iunie, însă nu s-au bucurat pe deplin de vacanţă, dat fiind faptul că multe şcoli au organizat, în săptămâna care precede examinarea, sesiuni de pregătire la disciplinele de examen.

 

Sălile de examen vor avea montate camere de supraveghere

Emoţiile absolvenţilor de clasa a VIII-a care susţin examenul de evaluare naţională 2013 încep pe 25 iunie, când e programată proba la limba şi literatura română. Două zile mai târziu, elevii vor fi examinaţi la matematică. Rezultatele se afişează pe 29 iunie.

Toate sălile de examen din judeţ vor avea montate camere de supraveghere, astfel că elevii vor trebui să se abţină să trişeze în vederea obţinerii unei note bune. Camerele vor fi amplasate în clasele în care absolvenţii claselor a VIII-a susţin probele, în sălile în care se descarcă şi se multiplică subiectele, precum şi în sălile în care se preiau şi se depozitează lucrările scrise. Totodată, supravegherea va mai fi asigurată, pentru fiecare sală, de doi asistenţi, cadre didactice de altă specializare decât disciplina la care se dă examen, proveniţi din unitatea de învăţământ respectivă.

Frauda sau tentativa de frauda a elevilor atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 pentru lucrarea respectiva.

Testarea se va susţine în 154 de centre de testare, stabilite de IŞJ. Totodată, instituţia a desemnat 29 de centre de comunicare a subiectelor.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare va elabora zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a, din care va fi extrasă o varianta de subiect în dimineaţa zilei de examen.  

În 2012, 7.063 de elevi suceveni au susţinut examenul de evaluare naţională. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de elevi de clasa a VIII-a nu intră în examenul de evaluare naţională din cauza corigenţelor.
 Vizualizări articol: 1284 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 700 de elevi de clasa a VIII-a nu intră în examenul de evaluare naţională din cauza corigenţelor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei