Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 20 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 140 (5347)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsuri

Excursia cu peripeţii a celor 17 elevi rătăciți cu tot cu profesorii organizatori pe Rarău, analizată de conducerea şcolii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Grupului Şcolar “Iorgu Vîrnav Liteanu” din Liteni a demarat o anchetă internă în cazul excursiei cu peripeţii a celor 17 elevi rătăciţi cu tot cu cei doi profesori organizatori pe Rarău, a declarat, ieri, directorul liceului, Ioan Mancaş, precizând că se analizează modul în care a fost organizată drumeţia, pentru a se stabili dacă se poate imputa vreo vină celor două cadre didactice care au însoţit grupul de elevi.

Ioan Mancaş a lăsat de înţeles totuşi că atâta vreme cât nimeni nu a fost rănit, nu s-ar impune luarea unor măsuri disciplinare. Şi totuşi, grupul de elevi s-a rătăcit în pădure, pentru că, aşa cum arată jandarmii, sub coordonarea celor două profesoare, „s-au abătut de la traseul marcat”.

Din fericire, nu a fost nimeni rănit, însă acest lucru nu schimbă cu nimic o eventuală culpă a profesorilor organizatori care nu şi-au făcut temele cum trebuie când s-au pornit cu elevii pe munte.

Vă reamintim că sâmbătă, aşa cum a informat Jandarmeria Suceava, la serviciul de preluare a apelurilor de urgenţă 112 una dintre profesoarele care era cu grupul de elevi, Monica Arotăriţei, a sunat şi a cerut ajutor.

„Au pornit pe traseul montan Câmpulung Moldovenesc – Izvorul Alb – Cabana Rarău, însă la un moment dat s-au abătut de la traseu. Au parcurs aproximativ patru kilometri pe un drum forestier până la terminarea acestuia, în apropierea traseului de transport pe cablu cu telegondole, unde au constatat că nu îşi mai pot continua deplasarea. Necunoscând zona şi nefiind siguri de modul de întoarcere la drumul marcat, au solicitat sprijin prin intermediul numărului unic 112”, se arată în comunicatul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Suceava.

Potrivit purtătorul de cuvânt al IJJ Suceava, Bogdan Cornaci, grupul de elevi se afla în zona pilonului 7 al instalației de telegondole şi nu mai putea urca, fiind o zonă abruptă.

„Au fost sfătuiți să se întoarcă până la pilonul 4, care se vedea de la pilonul 7, fiind defrişată zona, iar de acolo au fost preluaţi de echipajul jandarmeriei montane, care i-a condus până la traseul marcat, iar de aici elevii şi profesorii s-au întors la pensiunea la care erau cazaţi”, a completat Bogdan Cornaci.

Profesoara care a sunat la 112 a sunat ieri revoltată la redacţia Monitorului, pentru a explica că nu a fost nici un moment de panică în grup şi că a apelat serviciul de urgenţă pentru a cere un sfat.

Practic, un echipaj de jandarmi a fost mobilizat şi trimis în pădure, după apelul la 112, pentru a o „sfătui” pe profesoara în cauză. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Excursia cu peripeţii a celor 17 elevi rătăciți cu tot cu profesorii organizatori pe Rarău, analizată de conducerea şcolii.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Excursia cu peripeţii a celor 17 elevi rătăciți cu tot cu profesorii organizatori pe Rarău, analizată de conducerea şcolii3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rataciri trimis de
(20 iun 2013, 12:42:18
Cati dintre noi nu ne ratacim zilnic in labirintul societatii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei