Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Contra căpuşelor

Amplă campanie de dezinsecţie a locurilor de joacă şi spaţiilor verzi din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Zeci de spaţii publice din municipiul reşedinţă de judeţ au fost prinse într-un amplu program de dezinsecţie, menit să îndepărteze pericolul pe care îl reprezintă căpuşele pentru sănătatea sucevenilor. Echipele de dezinsecţie au acţionat în special în timpul nopţii, pentru ca un număr cât mai mic de persoane să intre în contact cu substanţele speciale împrăștiate pentru stârpirea căpuşelor şi ţânţarilor.

Viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a coordonat acţiunea de dezinsecţie a spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă din municipiul Suceava, a precizat că în total se va acţiona în 56 de locaţii, din care 22 sunt parcuri şi scuare.

„Acţiunea vizează toate parcurile şi spaţiile de joacă, care sunt tratate împotriva căpuşelor şi a ţânţarilor. A durat mai mult să punem în aplicare această măsură pentru că a trebuit să aşteptăm vremea potrivită, astfel încât acţiunea substanţelor să fie de durată”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a supervizat ieri campania de dezinsecţie în zona de agrement din spatele Uzinei electrice.

Campania de dezinsecţie a spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă pentru copii s-a dovedit a fi o necesitate, după ce un număr foarte mare de suceveni au ajuns la  Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”, în urma muşcăturilor de căpuşe.

Pentru combaterea acestora s-a folosit o soluţie specială, Solfac, care a fost aplicată prin două tipuri de pulverizare – cu ceaţă rece şi cu ceaţă caldă. Procedura cu ceaţă caldă este folosită în special pentru spaţiile verzi dese, iar cea rece se aplică pe iarbă şi pe spaţiile întinse.

Soluţia este biodegradabilă şi nu prezintă pericol pentru populaţie, acţionând asupra sistemului nervos al insectelor.

„În urma dezinsecţiei, parcurile şi locurile de joacă, precum şi spaţiile destinate petrecerii timpului liber prezintă siguranţă pentru cetăţeni, fiind aplicate tratamente împotriva căpuşelor”, a precizat viceprimarul Sucevei.

Eficienţa tratamentului poate fi de până la trei luni de zile, în funcţie de condiţiile meteo şi de alţi factori externi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplă campanie de dezinsecţie a locurilor de joacă şi spaţiilor verzi din Suceava.
 Vizualizări articol: 1509 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Amplă campanie de dezinsecţie a locurilor de joacă şi spaţiilor verzi din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Amenajarea a noi parcuri si locuri de joaca, etc! trimis de
(19 iun 2013, 12:45:45
....Avem nevoie de oameni competenti care sa se implice in amenajarea moderna a orasului distrus!
De gindit si de elaborat un plan de perspectiva privind schimbarea aspectului actual al Sucevei intr-unul civilizat si cu personalitate.
Cum ar fi spre exemplu:
- o pista moderna pentru ciclisti, delimitata de trotuar si de strada, si care sa cuprinda intreg municipiul si imprejurimile lui. Ce este in prezent este o bataie de joc! Este o improvizatie, care deranjeaza pietonii, are marcaje desuete, empirice, duce la accidente, deci ceva nefunctional.
Amenajarea a noi parcuri si locuri de joaca, terenuri de tenis, volei, etc.
Ati fost in Botosani!?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei