Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Consiliul Judeţean vrea să aloce un milion de lei pentru teatru

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilie Niţă a anunţat marţi că va solicita, printr-un proiect de hotărâre, alocarea sumei de un milion de lei pentru cultură, bani care să fie direcţionaţi, mai exact, spre teatru. Niţă a declarat că banii respectivi ar putea fi cheltuiţi pentru organizarea de spectacole de teatru la Suceava, printr-un impresar care să se ocupe special de acest lucru. El a spus că această variantă este mult mai puţin costisitoare decât formarea şi susţinerea unei trupe locale de teatru.

„Avantajul este că cheltuielile vor fi minime, având în vedere că nu trebuie susţinută o întreagă echipă căreia trebuie să îi asiguri locuinţe, săli de repetiţii şi alte condiţii”,a  spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Ilie Niţă a precizat că iniţiativa sa vine în întâmpinarea dorinţei unei importante categorii de oameni care aşteaptă spectacole de teatru la Suceava. „Consiliul Judeţean susţine serbările câmpeneşti care se desfăşoară în judeţ, însă vrea să se implice şi în organizarea de spectacole de teatru, întrucât există foarte mulţi oameni care doresc acest lucru. Vor un alt mod de recreere, de petrecere a timpului liber, vor să se culturalizeze. Vor altceva pentru sufletele lor, iar teatrul le poate oferi satisfacţie şi bucurii”, a spus Niţă. El a mai adăugat că Suceava dispune de mai multe locaţii pentru organizarea de spectacole de teatru în condiţii decente, precum Casa de Cultură, Dom Polski şi viitorul Centru Cultural, care se construieşte pe scheletul fostului cinematograf Modern.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consiliul Judeţean vrea să aloce un milion de lei pentru teatru.
 Vizualizări articol: 1513 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.25/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 4 voturi
Consiliul Judeţean vrea să aloce un milion de lei pentru teatru3.354

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   In sfarsit se misca ceva trimis de
(19 iun 2013, 12:11:55
Noi cei care comentam pe forum am zis mereu ca Botosani are teatru si filarmonica.Sa nu uitam ca sub Ceasca am avut teatru.Atunci jucau la Suceava Adrian Padurariu,Carmen Tanase,Radu Duda.Ceea ce propune Ilie Nita nu inseamna teatru la Suceava.Nu asta e solutia pe care o dorim.Cei de la Botosani au venit cu propunerea de a face o stagiune comuna de teatru si filarmonica Botosani Suceava si de a imparti costurile.Daca tot am facut o zona bicentrala cu Botosani asta ar fi o solutie excelenta.Dar cel mai bine ar fi sa avem la Suceava teatrul nostru si filarmonica noastra.Cat despre sali stam prost tare.Centrul cultural nu e terminat,sala de la casa de Cultura arata rau si nu are caldura(cand au venit trei tenori au cantat doar jumatate din repertoriu iar violonistul cu vioara Stradivarius a refuzat sa cante)iar sala de la Dom Polski arata rau de tot,sta tavanul sa cada pe ea.
2.   Teatru la Suceava trimis de
(19 iun 2013, 12:18:22
În iulie 1984, a fost înființat Teatrul Municipal Suceava, secție a Teatrului Național „Vasile Alecsandri” din Iași. La această instituție au fost repartizați un regizor și 10 tineri actori, printre care: Radu Duda, Carmen Tănase, Adrian Păduraru. Ulterior au fost transferați și alți actori. În decembrie 1984, în prezența a 800 de spectatori, a avut loc prima reprezentație a Teatrului Municipal Suceava în sala mare a Casei de Cultură.Autoritățile orașului Suceava au hotărât atribuirea clădirii Dom Polski ca sediu al Teatrului Municipal.Interiorul edificiului a fost reamenajat prin construirea unei spațioase săli de spectacole, cu balcon și cu un foaier placat cu dale de marmură. Noul local a fost inaugurat în septembrie 1985, cu spectacolul „Deșteptarea primăverii” de Frank Wedekind. În cei cinci ani de activitate, Teatrul Municipal din Suceava a montat și jucat 11 premiere, două recitaluri actoricești și un spectacol jubiliar. În februarie 1990, Teatrul Național din Iași a desființat Secția din Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei