Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Ţiganii români din Paris şi victimele lor „made in China”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un articol publicat luna trecută într-o foarte mare şi respectată gazetă franţuzească mi-a atras atenţia. Scrierea se oprea – a câta oară? - la infractorii ţigani din Paris şi se văicărea, pentru că aceştia agresează acuma şi fizic turiştii, alegându-i pe cei chinezi, mai galbeni şi mai vulnerabili pare-se decât cei europeni.

Îi înconjură, îi apucă şi îi trag de haine şi de geantă, le mai reped câte una în coaste şi bărbie, ţipând continuu ca din gură de şarpe. Iar în focul micii încăierări produse, un ţigănuş le şuteşte portofelul, telefonul şi ce se mai nimereşte. Apoi mica ţiganiadă dispare, spre a jefui alt chinez, nicidecum într-o bibliotecă.

Din două în două fraze, în articol se amintea că infractorii sunt veniţi din România, izvorul romilor. Să se întipărească bine, adânc de tot, în mintea cititorului, că acolo e sediul furtişagurilor. Perfect, România are şi medici în Franţa cu grămezile, care lucrează onest, dar pe ăia nu-i vede nimeni şi nici nu se scrie despre ei în ziare. Şi specialişti în IT are ţara noastră cu nemiluita, dar şi ei sunt invizibili pentru presă. Şi constructori sunt cu duiumul, tot invizibili, din păcate.

Ziariştii francezi sunt nişte incapabili, cel puţin ăia pe care îi tot citesc eu cum se vaită de răul ţiganilor români. De ce preferă să lovească într-un popor întreg, în loc să atace sistemul lor poliţienesc, care de ani şi ani nu se arată capabil să-i înhaţe şi să-i bage la zdup pe infractori punctual, om cu om? Ce vină am eu că poliţia lor este incompetentă şi se lasă învârtită pe degete de nişte nespălaţi analfabeţi ? N-au decât să suplimenteze numărul agenţilor de securitate şi să facă ordine. De ce n-o fac ?

Desigur, ar putea lua atitudine şi ministerul nostru de externe. Să organizeze din când în când câte o conferinţă de presă, unde să protesteze asupra modului tendenţios în care mass-media din Franţa tratează aceste cazuri. Imaginea unei ţări întregi este terfelită şi nimănui nu-i pasă.

 

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ţiganii români din Paris şi victimele lor „made in China”.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.56/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 9 voturi
Ţiganii români din Paris şi victimele lor „made in China”4.659

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei