Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Societatea Ştiinţifică Cygnus

Concursul naţional de ştiinţă şi tehnologie „RoSEF”, sâmbătă, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Iulius Mall Suceava, etajul I, va avea loc sâmbătă, 22 iunie, la ora 10:00, deschiderea festivă a Concursului naţional de ştiinţă şi tehnologie „RoSEF - 2013”, organizat de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus – centru Unesco, în parteneriat cu Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, INTEL România şi Asociaţia ForumIT. Concursul are expertiza de specialitate a Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Preşedintele Societăţii Ştiinţifice Cygnus – centru Unesco, profesorul Victor Şutac, ne-a spus că scopul acestui concurs este de a promova elementele de inovare şi inventică ce au ca autori tinerii. În fiecare an, în competiţie au intrat circa 30 - 40 de proiecte. „Concursul este cuprins în Calendarul Ministerului Educaţiei Naţionale 2013 la disciplina fizică şi reprezintă etapa naţională de calificare la Concursul Internaţional de Inventică INTEL ISEF, care se organizează, în fiecare an, în SUA, şi la care participă peste 50 de ţări din întreaga lume”, a spus Victor Şutac.

Lotul României este coordonat de conf. univ. dr. Dan Milici, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

În acest an, marele premiu al concursului INTEL ISEF din SUA a fost câştigat de un român, Ionuţ Budişteanu, din Râmnicu Vâlcea, care a ajuns în SUA după ce s-a calificat la concursul de la Suceava. Tânărul a fost invitat şi la deschiderea concursului de sâmbătă, însă nu va putea onora invitaţia, pentru că trebuie să participe la un alt eveniment, unde primeşte un premiu.

 

LansareaDVD-ului„Şcoala pe roţi”

Juriul va fi format din personalităţi ale ştiinţei şi tehnicii româneşti cu preocupări în domeniul inventicii şi inovării la nivel naţional, cadre didactice universitare şi preuniversitare. Preşedintele juriului este profesorul Alexandru Mironov, jurnalist reputat şi ex - secretar general al Comisiei Naţionale UNESCO a României, care va fi prezent la deschiderea festivă a concursului.

Sâmbătă, la ora 16:00, va fi lansat şi DVD-ul „Şcoala pe roţi”. Ideea acestui proiect îi aparţine profesorului Alexandru Mironov, Societatea Ştiinţifică Cygnus fiind cea care a pus în aplicare şi a dat naştere DVD-ului. „Pe DVD se află fotografii, filmări, interviuri, din perioada 2008 – 2012, realizate în cadrul proiectului Şcoala pe roţi. Finanţarea pentru realizarea acestui DVD vine în urma unui premiu II, obţinut de noi, pe baza unui proiect educaţional”, a explicat Victor Şutac.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul naţional de ştiinţă şi tehnologie „RoSEF”, sâmbătă, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1870 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Concursul naţional de ştiinţă şi tehnologie „RoSEF”, sâmbătă, la Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei