Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Banchet cu scandal

Un învăţător şi-a alergat cu cuţitul în mână, în curtea şcolii, un coleg de catedră

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Pentru absolvenţii Şcolii Gimnaziale din Valea Glodului, comuna Vultureşti, balul de final de ciclu gimnazial va rămâne cu siguranţă în amintirea lor, şi nu pentru că elevii ar fi stat sub imperiul emoţiilor specifice unui astfel de eveniment celebrativ, ci pentru că un dascăl al şcolii a semănat panică în rândul tuturor celor prezenţi.

După opt ani de muncă petrecuţi în băncile şcolii din Valea Glodului, viitorii liceeni şi dascălii acestora au organizat banchetul clasei a VIII-a în cursul zilei de sâmbătă, 15 iunie, într-o sală de festivităţi aflată în aceeaşi curte cu unitatea de învăţământ. Sărbătoarea acestora a fost însă umbrită de un incident ai căror protagonişti au fost chiar dascălii lor, respectiv cel care le-a fost învăţător timp de patru ani - Claudiu Secrieriu, şi dirigintele lor – Ioan Crăciun.

Pe fondul unor divergenţe mai vechi, Claudiu Secrieriu i-ar fi adus dirigintelui o serie de injurii chiar sub privirile şcolarilor. Şirul jignirilor nu a contenit, ba mai mult, învăţătorul a plecat la domiciliul său pentru a-şi aduce ceva „întăriri”. Totul a culminat cu momentul în care învăţătorul s-a întors cu un cuţit cu care l-ar fi alergat pe Ioan Crăciun prin curtea şi în apropierea şcolii.

 

A aruncat cu pietre, l-a ameninţat şi l-a alergat în curtea şcolii, sub ochii elevilor

Serbarea nu i-a găsit pe absolvenţii Şcolii Gimnaziale din Valea Glodului cuprinşi de emoţie şi bucurie, scandalul dintre cei doi oameni ai şcolii ştirbind buna dispoziţie a tuturor celor prezenţi.

Coordonatorul Şcolii Gimnaziale din Valea Glodului, prof. Mihai Crăciun, povesteşte că incidentul dintre cei doi nu a fost singurul conflict în care învăţătorul Claudiu Secrieriu a fost implicat, în cursul zilei de sâmbătă, acesta având o altercaţie şi cu directorul Casei de Cultură din Fălticeni, prezent la eveniment pentru a susţine un moment artistic.

Potrivit acestuia, „dirigintele clasei a VIII-a şi organizatorul banchetului, Ioan Crăciun, a încercat să-l tempereze pe învăţător, moment în care acesta a ripostat, a încercat să-l lovească, l-a înjurat, a aruncat pietre după el şi a fugit în curtea şi în apropierea şcolii după el. Serbarea elevilor a fost întreruptă, toţi urmăreau <spectacolul>, ba mai mult de atât, chiar şcolarii au început să-l jignească pe învăţător”.

Acesta povesteşte că încercările colegilor, ale soţiei şi soacrei de a-l tempera pe învăţător au fost în van, curtea şcolii transformându-se rapid într-un ring de luptă. „A plecat acasă şi unii elevi povestesc că acesta a revenit cu un cuţit cu care l-a ameninţat pe diriginte, mai apoi l-a alergat prin curte”, a mai menţionat coordonatorul unităţii.

Obligaţi să asiste la un spectacol hilar, periculos chiar, profesorii au apelat 112, poliţiştii din Vultureşti aplicându-i învăţătorului cuţitar o amendă.

Din spusele mai multor colegi, Claudiu Secrieriu ar fi venit băut la eveniment.

 

Învăţătorul neagă acuzaţiile

Fiindu-i expuse toate acuzaţiile ce i se aduc, învăţătorul a negat cele spuse de colegii săi.

„Nu e adevărat. A fost o simplă discuţie pe teme religioase. Religia e vastă. Nici un fel de alte probleme deosebite. Sunt mai multe chestiuni ce trebuie perfectate, dovedite”, susţine Claudiu Secrieriu.

Cât despre cuţitul ce ar fi aprins spiritele în ziua banchetului, învăţătorul susţine: „copiii pot spune că am avut şi tun, mitralieră sau tanc”.

Paradoxal este faptul că printre absolvenţii în cinstea cărora s-a organizat balul se afla şi fiul lui Claudiu Secrieriu, însă în dubla sa calitate, cea de părinte şi cea de dascăl, învăţătorul nu a făcut decât să perturbe întregul eveniment.

„Am încercat să consolez băiatul, el are nevoie de linişte pentru a se pregăti pentru examenele naţionale. Copilul plângea, era extrem de deranjat de reacţia tatălui”, a mai completat Mihai Crăciun. 

 

”Trebuia să dovedesc elevilor că fuga e ruşinoasă, dar sănătoasă. Fuga e binevenită, câteodată”

Deşi pus în pericol de învăţătorul aghesmuit, Ioan Crăciun susţine că deja l-a iertat pe dascălul cuţitar, ba chiar mai mult, între ei s-a legat o relaţie de prietenie.

„Treburile au degenerat, domnul Secrieriu a făcut un fapt necugetat, dar din partea mea este iertat, pentru că religia creştină ne învaţă acest lucru. Nu intenţionez să înaintez o plângere penală, ba chiar ne-am împăcat între timp. M-a fugărit, e adevărat, dar fiind profesor de educaţie civică trebuia să dovedesc elevilor că fuga e ruşinoasă, dar sănătoasă. Fuga e binevenită, câteodată. De cele mai multe ori aşa trebuie procedat, pentru a evita conflictul. Personal, nu am văzut cuţitul, dar mai mulţi elevi susţin că l-au văzut”. Acesta mai susţine că întregul incident a fost generat de o serie de „discuţii pe teme ştiinţifice” în contradictoriu, iar temperamentul sangvinic al învăţătorului l-ar fi determinat pe acesta să reacţioneze astfel.

Potrivit directorului unităţii de învăţământ, prof. Carmen Mihaela Matei, la nivelul şcolii, Consiliul de Administraţie, prin comisia de anchetă disciplinară, va stabili dacă învăţătorul, care are mai bine de 30 de ani experienţă în învăţământ, riscă vreo sancţiune.

Problema a fost expusă şi inspectorului şcolar zonal din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un învăţător şi-a alergat cu cuţitul în mână, în curtea şcolii, un coleg de catedră.
 Vizualizări articol: 3057 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un învăţător şi-a alergat cu cuţitul în mână, în curtea şcolii, un coleg de catedră5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei