Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 19 iun 2013 - Anul XVIII, nr. 139 (5346)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Agresiune

Două surori, bătute de propriul tată după ce una dintre fete nu s-a dus la prăşit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un nou caz de violenţă a unui părinte asupra copiilor a ieşit la iveală în comuna Zvoriştea, unde un bărbat în vârstă de 40 de ani este cercetat penal după ce şi-ar fi agresat două dintre fiice, una în vârstă de 16 ani şi una de 11 ani. Agresiunea este cu atât mai gravă având în vedere de la ce a plecat furia tatălui: fata cea mare nu a prăşit o suprafaţă de teren, aşa cum îi ceruse tatăl cu câteva ore înainte. Pe fir a intrat şi Direcţia pentru Protecţia Copilului Suceava, care a demarat o anchetă în familie.

 

Şi-a lovit fata, deşi aceasta i-ar fi spus că nu a mers la muncă din cauză că nu s-a simţit bine

Cazul a fost sesizat poliţiei luni seară, în jurul orei 18.45. În urma unui apel la 112, o femeie a sesizat că la locuinţa lui Ion E. a avut loc un scandal, proprietarul lovindu-şi fiicele.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, una dintre minore, Andreea, în vârstă de 16 ani, fiind preluată de personalul medical şi transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. La spital, după ce a primit îngrijiri medicale, fata a fost externată.

Ulterior, poliţiştii au demarat o anchetă, audiindu-i pe membri familiei. S-a stabilit că luni dimineaţă, când a plecat de acasă, tatăl agresor i-a spus fetei în vârstă de 16 ani să meargă să efectueze lucrări agricole pe o suprafaţă de teren. Când a revenit acasă, seara, fata i-a spus că nu a mers la muncă deoarece nu s-a simţit bine. Părintele nu s-a lăsat însă înduplecat şi a devenit violent. Poliţia precizează că bărbatul a agresat-o pe fata de 16 ani, dar şi pe sora sa mai mică, în vârstă de 11 ani, care i-a sărit în apărare. Pe numele bărbatului în vârstă de 40 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe.

 

O familie săracă, cu patru copii, în care se munceşte mult

Din ancheta demarată ieri de Direcţia de Protecţie a Copilului Suceava rezultă o serie de semne de întrebare legate de cum sunt crescuţi copiii din familie. Cei doi soţi au împreună patru copii. În afara celor două fete agresate, părinţii mai au un băiat în vârstă de şase ani şi o fată de patru ani.

Familia nu are un venit stabil, părinţii, de altfel oameni muncitori, lucrând în general în agricultură pentru a asigura un trai cât de cât decent copiilor. Tocmai numeroasele lipsuri par să fie motivul pentru care tatăl şi-a ieşit din fire din cauză că fetele nu au mers la muncă. 

 

Fata cea mai mare a familiei nu a mai fost lăsată să-şi continue studiile

Din declaraţiile luate de specialiştii de la „Protecţia Copilului” rezultă că fata cea mare, în vârstă de 16 ani, nu a mai continuat studiile după ce a finalizat clasa a VIII-a. Aceasta şi-ar fi dorit să meargă la un liceu, însă în cele din urmă a renunţat, probabil din cauza influenţei tatălui.

Părinţii au precizat că nu sunt de acord ca vreunul dintre copii să fie luat de stat. O astfel de măsură nu are cum fi luată, cu atât mai mult cu cât cei patru sunt crescuţi şi de mamă şi nu există suspiciuni privind capacitatea acesteia de a-i creşte.

Părinţii şi copiii au fost invitaţi la sediul Direcţiei de Protecţie a Copilului Suceava, unde urmează să fie incluşi într-un program de consiliere psihologică. Se va încerca normalizarea relaţiilor din familie şi evitarea unor alte conflicte de acest gen.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două surori, bătute de propriul tată după ce una dintre fete nu s-a dus la prăşit.
 Vizualizări articol: 2922 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 7 voturi
Două surori, bătute de propriul tată după ce una dintre fete nu s-a dus la prăşit4.457

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei