Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Proiect educaţional

Elevi din Liteni, informaţi despre pericolul traficului de persoane, al delicvenţei juvenile şi al consumului de droguri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Liceul Tehnologic „Iorgu Vârnav Liteanu” din Liteni, au avut loc vineri două activităţi de informare şi instruire a elevilor şi cadrelor didactice cu privire la traficul de persoane, prevenirea delicvenţei juvenile şi problemele legate de consumul de droguri, tutun şi alcool.

Activităţile s-au desfăşurat în parteneriat cu Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional din Suceava, prin inspectorul de specialitate Mihai Moisoiu şi Agenţia Naţională Antidrog Suceava, reprezentată de inspector principal Simona Sidoriuc.

În cadrul activităţilor au fost difuzate spoturi video şi audio, elevii au completat chestionare pre şi post activităţi şi au luat parte la un dialog deschis în care au adresat întrebări invitaţilor. Au luat parte la aceste acţiuni 90 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a şi zece cadre didactice.

Scopul acestor întâlniri a vizat notificarea elevilor în legătură cu consumul de droguri legale sau ilegale, responsabilizarea acestora cu privire la substanţele psihoactive şi efectele acestora în plan fiziologic, psihologic şi social. Tinerilor liceeni li s-au prezentat informaţii care să-i ajute să gândească critic la propriile alegeri, cu scopul de a ajuta prevenţia consumului de droguri.

 

Proiectul „Tinereţe fără delicvenţă”

Acţiunile s-au desfăşurat în conformitate cu graficul din cadrul proiectului de parteneriat „Tinereţe fără delicvenţă” a cărui desfăşurare s-a întins pe parcursul anului şcolar 2012-2013. Acest proiect a fost iniţiat şi coordonat de profesorii Monica Petruţa Arotăriţei, Ana Maria Briana Belciug, Lenuţa Dochia, Gabriela Poenaru şi directori Ioan Mancaş şi Viorica Oprea. Activităţile din cadrul proiectului au avut ca obiectiv principal eficientizarea comunicării între şcoală, autorităţi şi familie pentru identificarea, monitorizarea şi prevenirea faptelor antisociale în care sunt implicaţi elevii.

Următoarea activitate și ultima din cadrul acestui proiect de parteneriat va avea loc la începutul lunii iunie și se va desfăşura în colaborare cu Inspectoratul Județean de Poliție Suceava, reprezentat prin inspector principal Ileana Iacob. Subiectele acestei activităţi vor fi violența domestică, abuzurile sexuale asupra minorilor și faptele penale săvârșite de minori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevi din Liteni, informaţi despre pericolul traficului de persoane, al delicvenţei juvenile şi al consumului de droguri.
 Vizualizări articol: 1277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Elevi din Liteni, informaţi despre pericolul traficului de persoane, al delicvenţei juvenile şi al consumului de droguri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei