Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De joi

Locatarii a patru asociaţii de proprietari din Suceava vor fi debranşaţi de la apă rece

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de locatari ai unor asociaţii de proprietari din municipiul Suceava riscă să rămână de joi fără apă rece la robinete din cauza datoriilor neachitate către ACET, furnizorul de servicii de apă potabilă şi canalizare.

Măsura de debranşare parţială sau totală a asociaţiilor rău-platnice vine ca urmare a neplăţii ratelor convenite ca urmare a unor convenţii de eşalonare a datoriilor, încheiate anul trecut, în iarnă.

Mai exact, asociaţiile 36 (zona cartierului ANL Burdujeni), 41 (zona Calea Burdujeni, cu blocurile turn), 75 (căminele de pe strada Jean Bart) şi Asociaţia 47 (cartier George Enescu), aveau de achitat până la data de 30 aprilie ratele datoriilor eşalonate.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, ACET se pregăteşte deja să întrerupă furnizarea apei potabile la blocurile cu cele mai mari datorii.

Singura variantă de evitare a debranşărilor este ca cele patru asociaţii, care fac parte dintr-un lot de 15 asociaţii cu datorii mari către ACET, să achite azi, sau cel târziu mâine, aproape un miliard de lei vechi: Asociaţia 36 – 32.700 de lei, Asociaţia 41 – 26.100 lei, Asociaţia 75 – 7600 lei, Asociaţia 47 – 32.700 lei.

„Dacă asociaţiile menţionate vor veni să achite ratele întârziate, nu vom mai trece la debranşarea datornicilor. Eşalonarea datoriilor nu mai este o modalitate de eschivare de la debranşare, pentru că datoriile existente au fost eşalonate deja, dar nu au fost achitat nici ratele stabilite, iar, în unele cazuri, datoriile au crescut în loc să scadă”, a declarat directorul comercial al ACET, Bogdan Cristache.

Celelalte 11 asociaţii care se află pe lista marilor datornici au reuşit să evite debranşarea, achitând, chiar şi cu întârziere, ratele de eşalonare a datoriilor, stabilite de comun acord cu ACET.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locatarii a patru asociaţii de proprietari din Suceava vor fi debranşaţi de la apă rece.
 Vizualizări articol: 1871 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Locatarii a patru asociaţii de proprietari din Suceava vor fi debranşaţi de la apă rece5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   36 ANL trimis de
(29 mai 2013, 12:10:44
Am citit, parca tot in Monitorul, ca nici un apartament ANL Suceava nu a fost cumparat de chiriasi. Asta inseamna ca Primaria este in continuare proprietar al locuintelor. Ce proprietar isi lasa chiriasii sa acumuleze datorii uriase la intretinere? Oare nu este in contractul de inchiriere nici o clauza care sa il anuleze daca partile nu-si respecta obligatiile, inclusiv pe aceea de a plati ce consuma?
2.   Consultă dex-ul ! trimis de
(29 mai 2013, 12:46:50
Locatar nu este sinonim cu locuitor!!!
Locatar = chiriaş - una dinre părţile unui contract de locaţie (închiriere), cealaltă parte fiind locatorul ( proprietarul care închiriază) :
"LOCATÁR, -Ă, locatari, -e, s. m. și f. Persoană care locuiește într-o casă (în calitate de chiriaș). – Din fr. locataire."
Sursa: DEX '98 (1998)

Aici cu siguranţă este vorba despre proprietarii respectivelor apartamente şi nu de nişte chiriaşi (cum sunt cei din ANL-uri).
Dacă tot scrii în limba româna ar fi bine totuşi să cunoşti termenii pe care îi foloseşti, nu?
2.1  RE: Consultă dex-ul ! trimis de
(29 mai 2013, 12:56:29
ASOCIATIA 36 ANL. E mentionata printre cele 4 din articol.

Dupa tine, estimand asa in orb, cam cat la suta din cei care apartin de aceasta asociatie, 36 ANL, sunt proprietari si ce procent chiriasi?

A se observa si titlul comentariului meu, "36 ANL".
2.2  RE: Consultă dex-ul ! trimis de
(30 mai 2013, 09:38:35
Titlul articolului tău, dacă văd eu bine este
"Locatarii a patru asociaţii de proprietari din Suceava vor fi debranşaţi de la apă rece" de unde se inţelege că toate apartamentele asociaţiilor respective sunt închiriate sau că vor fi debranşate doar apartamentele închiriate, nu?
Spui că una dintre asociaţii este ANL. OK ! Cu restul de trei cum rămâne, cum li se potriveşte titlul articolului tău ?

Adevărul este că folosesşti termeni pe care nu-i stăpâneşti.
Un titlu corect ar fi fost de exemplu "APARTAMENTELE/LOCUNŢELE din patru asociaţii de proprietari din Suceava vor fi debranşaţi de la apă rece".

2.3  RE: Consultă dex-ul ! trimis de
(30 mai 2013, 10:02:45
Ai probleme daca tu crezi ca EU am scris articolul...

Adevarul este ca nu pricepi ce-i cu tine si ca faci confuzie intre articolul scris de Cosmin Romega si comentariul meu. Insa te inteleg, esti probabil speriat ca suna indata la usa cei de la ACET...
2.4  RE: Consultă dex-ul ! trimis de
(30 mai 2013, 10:35:15
Eşti foarte perspicace! M-ai prins. Ai fi fost un bun miliţian!
Nu am nici o legetură cu asociaţiile respective şi sunt de acord cu măsura celor de la ACET.
În comentariul meu nu am făcut altceva decât să "amendez" folosirea incorectă a unui termen în acest articol. Nu este nimic personal!
E atitudine greşită ? Nu se face asta in secţiunea de comentarii?
Nu înţeleg care este problema ta, dacă nu eşti tu autorul care nu-şi recunoaşe lipsurile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei