Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Reglementări

Medicamentele bolnavilor de cancer, eliberate şi de farmaciile cu circuit deschis

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte dintre medicamentele bolnavilor de cancer care se eliberau prin farmacia cu circuit închis a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava pot fi eliberate, pe bază de prescripţie medicală emisă de medicii specialişti oncologi, prin farmaciile cu circuit deschis cu care Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava are încheiate contracte pentru derularea programelor naţionale de sănătate.

Anunţul a fost făcut de preşedintele director general al CAS Suceava, Adela Băişanu, care a arătat că prin normele legislative intrate în vigoare la data de 1 aprilie au fost stabilite modificări la modul de derulare a programului naţional de oncologie. În acest context, modul de repartizare a bugetului destinat eliberării medicamentelor bolnavilor de cancer pe spital şi pe farmacii cu circuit deschis s-a modificat, cele mai multe medicamente fiind eliberate mai nou prin farmaciile cu circuit deschis.

 

Un nou program de sănătate, de chirurgie vasculară, derulat de Spitalul Suceava

„În 2013, bugetul alocat pentru programul de oncologie este de 9.678.000 de lei, cu 24,2% mai mare decât cel alocat iniţial în 2012, în valoare de 7.792.000 de lei”, a informat Adela Băişanu.

În altă ordine de idei, şeful CAS Suceava a arătat că bugetul alocat pentru derularea programului naţional de diabet pentru anul 2013, în valoare de 15.215.000 de lei, este cu 72,23% mai mare decât cel alocat iniţial în 2012, creşteri de buget fiind înregistrate şi la programele de ortopedie şi endocrinologie. Adela Băişanu a adăugat că, începând cu luna aprilie, se derulează un nou program naţional prin Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, respectiv programul de chirurgie vasculară, pentru care CAS Suceava a alocat până la finele anului 51.000 de lei.

Pe de altă parte, şeful CAS Suceava a subliniat că, de la 1 aprilie, subprogramul de tratament al persoanelor cu infecţie HIV/SIDA şi subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză nu mai sunt derulate prin CAS, fiind preluate de Direcţia de Sănătate Publică.

De menţionat că, în 2013, bugetul alocat pentru programele naţionale de sănătate este de 26.639.000 de lei, cu 37,31% mai mare decât cel alocat iniţial în 2012. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Medicamentele bolnavilor de cancer, eliberate şi de farmaciile cu circuit deschis.
 Vizualizări articol: 1373 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Medicamentele bolnavilor de cancer, eliberate şi de farmaciile cu circuit deschis5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sanatatea trimis de
( 6 iun 2013, 09:37:43
Doamna Adela Baisanu mai are de invatat cu ce se ifrunta sistemul sanitar romanesc,mafia din farmaciile din Vatra-Dornei,care elibereaza preferential doar pentru medici preferential,si poarta pacientul,de la ana la caiafa

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei