Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Revedere

Promoţia 1963, întâlnire la Şcoala Gimnazială Moisa – Boroaia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După 50 de ani de la absolvirea şcolii generale, absolvenţii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Moisa, comuna Boroaia, promoţia 1963, s-au întâlnit sâmbătă, 25 mai, la şcoala din Moisa, pentru o emoţionantă revedere.

Din păcate, au răspuns prezent doar jumătate dintre cei 35 de absolvenţi, deoarece unii au luat drumul eternităţii, iar alţii, din diferite motive, nu au reuşit să ajungă la eveniment.

Adunarea festivă a avut loc în sala de clasă unde au învăţat absolvenţii acum 50 de ani. Emoţionanta întâlnire a fost deschisă de una dintre absolventele şcolii, profesoara Maria Holban, care, împreună cu Mureş Filipoaia, fost primar al comunei Boroaia – iniţiatorul întâlnirii, Lenuţa Covataru, fost secretar al Şcolii Boroaia şi Georgel Baltag, maistru din Fălticeni, au făcut parte din colectivul de organizare a revederii.

Profesoara Maria Holban ne-a spus că a regăsit şcoala în care a învăţat acum 50 de ani „frumos îngrijită, bine dotată şi întreţinută, într-o vizibilă evoluţie, şi asta prin grija primarului ing. Vasile Beraru, <produs al şcolii> cum se spune, şi al distinsei profesoare coordonatoare Victoria Parfenie, care merită toate felicitările şi mulţumirile pentru modul cum ne-au primit şi s-au implicat în reuşita întâlnirii, ambii pezenţi la festivitatea noastră”.

 

„Învăţătura cea de toate zilele şi învăţătura sufletească”

Dintre profesorii care au instruit generaţia de elevi - promoţia 1963, a fost prezentă doar Elena Cercel, profesoara de matematică din acei ani. După cum a remarcat şi Mureş Filipoaia, fost primar al comunei Boroaia, elev al generaţiei 1963, „ceilalţi dascăli au plecat într-o altă lume, poate mai bună, mai generoasă cu cei care au trăit mai mult spiritual şi nu material”. În cadrul manifestării de sâmbătă, de la Şcoala Nr. 1 Moisa, s-a adus prinosul de recunoştinţă tuturor dascălilor, care prin strădania nobilă, prin îndemnurile şi sfaturile înţelepte cu care i-au călăuzit pe elevi, au format şi modelat caractere şi au dat, după cum a remarcat profesoara Maria Holban, „pe lângă învăţătura cea de toate zilele şi învăţătura sufletească, precum domnul Trandafir”.

 

Lumânări şi flori pentru cei care „s-au suit la ceruri”

Pentru toţi profesorii care „s-au suit la ceruri” s-a ţinut un moment de reculegere. După strigarea catalogului, evocări, aduceri aminte de momentele trăite împreună, de strădania, îndemnurile şi sfaturile educatorilor, a urmat un programul artistic, prezentat de un grup de elevi ai Şcolii Nr. 1 din Moisa. Participanţii la manifestare au luat parte şi la slujba de pomenire, oficiată la biserica satului, în memoria tuturor dascălilor, a foştilor colegi şi a părinţilor. Buchetele de flori, jerbele şi toate elementele necesare unei pomeniri au purtat tricolorul românesc – semn al iubirii de ţară şi neam.

Ziua de sâmbătă s-a încheiat cu vizitarea muzeului din centrul comunei Boroaia, care poartă numele Nicolae Cercel, cel care a fost învăţătorul acestei promoţii. A urmat apoi o agapă, unde toţi cei prezenţi au continuat şirul poveştilor din anii în care erau colegi, dar şi din perioada de după terminarea şcolii generale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Promoţia 1963, întâlnire la Şcoala Gimnazială Moisa – Boroaia.
 Vizualizări articol: 2050 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Promoţia 1963, întâlnire la Şcoala Gimnazială Moisa – Boroaia5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei