Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 29 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 121 (5328)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concurs

Şef nou la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul Spitalului Suceava are un nou şef, în persoana medicului Agata Petrescu, care l-a înlocuit în funcţie pe medicul Constantin Croitoru în urma concursului organizat în intervalul 22-24 mai de conducerea unităţii sanitare. Medicul Constantin Croitoru a fost singurul candidat declarat respins la examenul susţinut săptămâna trecută pentru ocuparea posturilor de medici-şefi la 19 secţii şi laboratoare de la Spitalul Suceava.

Cu această singură excepţie, în urma concursului din perioada 22-24 mai şi-au păstrat funcţiile de conducere toţi şefii de secţii şi laboratoare care şi-au depus candidatura, după cum urmează: Lucia Emilia Cemîrtan – Medicină Internă, Mihai Ardeleanu – Nefrologie, Zoia Irimie – Balneologie şi Recuperare Medicală, Răzvan Codrin Bandac – Ortopedie şi Traumatologie, Florin Filip – Chirurgie şi Ortopedie Infantilă, Georgeta Dana Murariu – Neonatologie, Corneliu Alexandru Dumitrescu – ORL, Georgeta Martiniuc – Oftalmologie, Georgeta Cornelia Belibou – Reumatologie, Daniela Beatrice Neagu – Neurologie, Sorin George Hîncu – Chirurgie Generală, Iulia Frunză – Pediatrie, Corina Stănescu – Boli Infecţioase, Dorin Stelian Stănescu - Anestezie şi Terapie Intensivă, Maria Muha – Pneumologie, Andreia Botezan - Laborator Anatomie Patologică.

De menţionat că singura concurenţă pe post a fost înregistrată la laboratorul de radiologie şi imagistică medicală, unde alături de medicul-şef Constantin Croitoru a candidat şi medicul Agata Petrescu.

 

Candidaţii declaraţi admişi la concurs vor încheia noi contracte de administrare, valabile trei ani

Şefii de secţii şi laboratoare au fost obligaţi să-şi reconfirme capacităţile manageriale pentru a-şi păstra posturile de conducere, întrucât contractele de administrare pe care le aveau încheiate cu conducerea spitalului expiraseră de o bună perioadă de timp. Potrivit legii, după validarea lor de Consiliul Judeţean, candidaţii declaraţi admişi la concursul din această lună vor încheia alte contracte de administrare, valabile trei ani şi prin care îşi vor asuma noii indicatori profesionali.

Precizăm că la Spitalul Suceava nu au fost scoase la concurs posturile de conducere de la Unitatea de Primire a Urgenţelor şi Obstetrică Ginecologie, unde contractele de administrare sunt încă în derulare, şi nici cel de la Oncologie, unde contractul de administrare este suspendat, având în vedere că titularul postului de şef de secţie, dr. Doina Elena Ganea, îndeplineşte şi funcţia de director adjunct medical.

Nu şi-au depus candidatura la examenul din această lună actualii şefi de secţie de la Gastroenterologie – Liliana Croitoru, Urologie – Nicolae Dobromir şi Psihiatrie – Lorelei Haşovschi. Pentru aceste sectoare, funcţia de conducere va fi asigurată cu titlu interimar, până la organizarea unui nou concurs, de medici numiţi de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

 

Managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, mulţumit de prestaţia la examen a medicilor-şefi

Concursul de la Spitalul Suceava a constat în trei probe, prezentarea proiectului de management a cărui tematică a fost analiza situaţiei economico-financiare a secţiei/laboratorului, proba scrisă, care a vizat legislaţia din domeniu, şi proba clinică, care a constat într-o demonstraţie practică a abilităţilor medicale.

Examenul de săptămâna trecută este urmat de o sesiune specială, organizată în intervalul 27-29 mai, pentru specialităţile Cardiologie şi Diabet Boli Nutriţie şi Metabolism, având în vedere că şefii acestor două secţii, Mihai Creţeanu şi Gabriela Ileana Creţeanu, care doresc să obţină un nou mandat, erau convocaţi şi îşi confirmaseră deja participarea la o serie de manifestări medicale organizate în afara judeţului în perioada 22-24 mai.

„Toţi candidaţii s-au prezentat foarte bine la examen, au abordat la modul cel mai serios latura economică a activităţii spitalului. Am sesizat la toţi medicii-şefi o atitudine pozitivă, o dorinţă de a realiza contractul pe care spitalul l-a încheiat cu Casa de Asigurări de Sănătate, de a îmbunătăţi calitatea actului medical şi de a colabora cu pacienţii şi aparţinătorii acestora”, a arătat managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şef nou la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Suceava.
 Vizualizări articol: 2606 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Şef nou la Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală al Spitalului Suceava5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Mereu “laudatium”, pentru dl Rimbu,... frumos! trimis de
(29 mai 2013, 14:28:06
....managerul Spitalului Suceava, Vasile Rîmbu, reprezinta virful de competente in conducerea si functionarea spitalului la nivel european ! Se vede ca este implicat si progreseaza mereu. Asta e f. important pentru un spital reprezentativ...
2.   Spitalul de demanta! trimis de
(29 mai 2013, 15:28:12
Niste spagari nenorociti si incompetenti !
2.1  RE: Spitalul de demanta! trimis de
(30 mai 2013, 09:45:21
D-nul doctor Iețcu ce ați făcut cu el ,de ce la-ți îndepărtat sau vreți să-l votați din nou în munca de partid ? Este cel mai bun doctor care-ți spune prețul diagnosticului, bineînțeles că și alții dar nu așa de precis.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Sanatate

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei