Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 102 (5309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Controale rutiere

1 mai cu şosele împânzite cu 13 radare în cascadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

 

Ziua de 1 Mai a fost una foarte plină pentru poliţiştii rutieri din Suceava, în urma dispoziţiilor venite de la Bucureşti aceştia organizând o amplă acţiune de control cu toate radarele din dotare, în sistem cascadă, atât la orele dimineţii, cât şi după-amiază. Pentru a preveni accidentele pe fondul vitezei excesive, în trafic au acţionat 26 de poliţişti, cu 13 autospeciale cu radare.

Subcomisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului Rutier Suceava, coordonatorul acţiunii, a declarat că mobilizarea s-a făcut prin angrenarea în trafic a tuturor autospecialelor cu radar, atât a autoturismelor Logan MCV, cât şi a Daciilor Logan mai vechi cu radare, de la structurile de ordine publică din judeţ.

Controlul s-a desfăşurat în sistem de radare în cascadă pe DN 2, de la intrarea în judeţ dinspre Iaşi şi până la Siret, şi pe DN 17, de la Suceava spre Vatra Dornei.

„Am acţionat atât pentru depistarea şoferilor care circulă cu viteză peste limitele legale, dar şi pe linia depăşirilor neregulamentare, pe linie continuă. Acţiunea are un scop preventiv-educativ, şoferii se mai grăbesc, iar scoţând în stradă autospecialele suntem convinşi că se circulă cu mai multă prudenţă şi vom avea mai puţine accidente”, declarat în timpul acţiunii de control şeful Serviciului Rutier.

 

300 de lei pentru 78 de kilometri la oră în localitate

Nu le fel de încântaţi de mobilizarea poliţiştilor rutieri au fost însă şi şoferii. Deşi comunicarea prin staţie şi bliţurile au redus numărul celor prinşi, au fost destui şoferi amendaţi.

La ieşirea din Stroieşti spre Ilişeşti, de exemplu, radarul care acţiona în mers a înregistrat un şofer cu 78 de kilometri la oră, în zona în care limita de viteză este de 50 de kilometri la oră.

Şoferul, Gheorghe Gemănaru, şi-a recunoscut vina, deşi a considerat că nu a greşit foarte mult.

„M-am grăbit un picuţ spre Suceava, dar nu prea tare”, a spus şoferul, care a semnat procesul verbal prin care a fost amendat cu 300 de lei, cu posibilitatea de a achita doar 150 de lei, în termen de două zile lucrătoare.

 

Amendă pentru şoferul unui autocar care venea din Italia

Printre cei amendaţi s-a aflat şi şoferul unui autocar de transport persoane din Suceava care venea din Italia cu stranieri care se întorceau acasă, pentru a petrecere sărbătorile de Paşte. Conducătorul auto a fost înregistrat cu 74 de kilometri la oră, pe raza localităţii Ilişeşti, încasând aceeaşi amendă de 300 de lei. 

Sunt doar două exemple surprinse ieri dimineaţă în teren de reporterii Monitorului de Suceava. În total, poliţiştii rutieri au aplicat ieri sute de amenzi pentru viteză peste limita legală, de asemenea înregistrând video şi amendând mai mulţi conducători auto care au depăşit neregulamentar.

Acţiunile de control în trafic vor continua şi în următoarele zile, cu accent pe combaterea vitezei, dar şi pe depistarea şoferilor băuţi. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 1 mai cu şosele împânzite cu 13 radare în cascadă.
 Vizualizări articol: 4146 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.44/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 9 voturi
1 mai cu şosele împânzite cu 13 radare în cascadă4.459

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Preventia e mare lucru trimis de
( 2 mai 2013, 11:07:07
E foarte bine ca politia face actiuni cu un caracter preventiv -educativ.Totusi puteau pune 14 radare in cascada.Nu de alta dar 13 e numar cu ghinion.Sper din tot sufletul ca aceste actiuni au un caracter preventiv.Sper ca scopul acestor actiuni nu este cresterea spectaculoasa a bugetului de stat prin amenzile acordate.Sper ca nu s-a pus drept conditie pentru acordarea salarului si a primelor cuantumul amenzilor acordate.
2.   Preventia e mare lucru trimis de
( 2 mai 2013, 11:11:02
*Doi politisti stateau ascunsi cu radarul, cand vad venind, tare, un X6. - Ba, ce tare vine asta, zise unul dintre politisti. - Cu cat vine? intreaba celalalt. - Cam cu 200.... de Euro!
*Intr-o intersectie, un sofer tureaza motorul la maxim, si cand pleca la verde, claxoneaza si striga catre politistul din intersectie:
-Impotentule!
Scena se repeta zi de zi, de cateva ori. Exasperat politistul se plange seara sotiei, de ceea ce se intampla. Aceasta ii zice calm sa se relaxeze si sa nu-l mai bage in seama pe nesimtit.
A doua zi, la semafor vine tipul, ambaleaza motorul, se face verde, claxoneaza si pleaca in tromba zicand politistului:
-Paraciosule!
3.   Ha, ha trimis de
( 2 mai 2013, 11:46:02
Și drumurile sunt tot în cascade.
4.   Atata stie,atata face... trimis de
( 2 mai 2013, 16:21:57
Atata stiu politistii:sa stea la panda sa-ti ia banii!Intr-o tara in care hotii au furat de la fabrici la capace de canal si statui,fac si ei cat ii duce capul.Impotentilor!
5.   Norma la amenzi?????? trimis de
( 2 mai 2013, 17:04:40
Intr-un comunicat de presa postat pe site-ul Sindicatului National al Agentilor de Politie (SNAP) se sustine ca politistii se vor transforma in organ de represiune daca vor fi obligati sa dea cat mai multe sanctiuni, amintindu-se de regimul comunist cand militienii avea norma la amenzi.Se atrage atentia ca daca politistii vor fi obligati sa comita abuzuri aceasta situatie se va rasfrange asupra intregii societati. In caz contrar, daca un politist nu isi va indeplini planul de amenzi, la sfarsit de an va primi un calificativ negativ.„Directia Ordine Publica din IGPR tinde sa devina purtatorul de cuvant al vremurilor comuniste, de mult apuse, zicem noi si initiatorul unor proiecte represive, indreptate impotriva cetatenilor asupriti, deja peste masura, de politicile actuale de austeritate. Printr-un proiect de dispozitie privind indicatorii dupa care vor fi evaluati politistii din structurile de ordine publica se doreste impunerea obligatiei ca acestia sa aplice sanctiuni contraventionale pentru ca, la final de an, vor fi evaluati si in functie de amenzile aplicate. Pe intelesul tuturor, se va institui un plan de amenzi pe care politistii vor fi nevoiti sa-l atinga daca vor dori sa fie apreciati cu un calificativ superior. Pe cale de consecinta, ne intrebam daca: Politia mai are ca principala sarcina prevenirea activitatilor ilegale sau va deveni organul represiv al statului?! Vor fi priviti cu alti ochi politistii de catre cei in slujba carora sunt?”, se arata in comunicatul de presa mai sus amintit.
6.   An atentia pol trimis de
( 2 mai 2013, 22:38:55
le iesirea din suceava spre scheia an zona maraton exista doua indicatoare oprirea interzisa dar an special baieti care pirateaza dar si cei cu maxitaxi nu le ia an considerare niciodata tot timpu gasesti masini oprite acolo care blocheaza circulatia. va rugam domn politisti luati masuri urgente , daca puteti bineanteles daca nu aveti si voi rude printre ei.
7.   ”În atenția”. trimis de
( 3 mai 2013, 12:20:33
Poliția nu mai are de un timp acest scop de prevenire al infracțiunilor;singura ”prevenire”este contravenția.Te-au prins ,te-au ars !
8.   Niste vite furajate cu casca trimis de
( 4 mai 2013, 01:47:43
Prevenire si combatere pe naiba.Mai iesiti domnilor din tara sa vedeti cum se circula fara radare.Voi nu faceti nici o prevenire si nici o combatere stati la umbra pe la cotituri si luati banii la oameni care nu au nici o vina.Mai amendati p aia de au construit zidul  ☭  si p aia de au asfaltat de rahat prin suceava plin de gropi pe aia de circula cu carutele si nu va mai bateti cu pumnul in piept ca voi faceti preventie stand la cotitura cu radarul.Ceea ce faceti se cheama hotie la drumul mare.Nu mai poate omul sa mearga linistit si sa fie atent la trafic ca tre sa se uite dupa hotii care stau pe la cotituri in loganuri de 70 de mii de euro la asta de ce nu vati autosesizat.Romani chinuiti si jecmaniti din toate directiile si pe toate caile cel mai mare hot e chiar statul roman siintreg aparatul de stat.Vreti sa faceti preventie adevarata luati si umpleti puscariile cu cei de la loial ca traseaza strazile cu vopsea de dat pe garduri si fac semafoare care functioneaza numai pe timp cu soare pe care daca le bate vantul sau le uda ploaia nu mai merg.Legati p aia care au facut zidul ala al  ☭  si p ala de a asfaltat in bataie de joc prin oras impreuna cu aia d la primarie care au aprobat verificat receptionat si semnat pt lucrarile de batjocura executate. Abia atunci ati facut cu adevarat prevenire.Nu cand a scos unu masina din viteza la vale la scheia si voi l-ati gabjit cu 68 la ora in zona de 50 si gata am prins infractorul am prevenit o tragedie la viteza colosala pe care o avea sigur ii sarea o roata cand dadea in groapa aia de la pod.Dar nu e mai preventiv sa astupati groapa aia.Normal ca nu cel mai preventiv lucru este sa stam la panda sa le luam banii romanilor ca asa facem prevenire nu hotie.Stati ca hotii la panda si nu faceti decat sa furati si sa luati spagi asa ca nu mai vorbiti de preventie decat atunci cand o sa vad cazurile semnalate mai sus rezolvate.Pana atunci sa mi-o luati in cascada de la primul pana la ultimul.
9.   România te iubesc ! (în altă viață) trimis de
( 4 mai 2013, 13:36:03
Așa țară , așa polițiști...de cacao !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei