Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 102 (5309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă seară

 

Lumina Sfântă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim va fi adusă în România, sâmbătă seară, cu un avion special, de o delegaţie a a Patriarhiei Române condusă de Varsanufie Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, anunţă Patriarhia.

Potrivit sursei citate, Lumina Sfântă va fi oferită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, la slujba de Înviere (ora 24.00), clerului şi credincioşilor prezenţi la Catedrala patriarhală din Bucureşti.

"Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureştilor şi alte eparhii ale Patriarhiei Române din sudul ţării sunt invitate să trimită delegaţi la Aeroportul Internaţional Henri Coandă (salonul oficial) în seara zilei de 4 mai 2013, în jurul orelor 19.00, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim şi a o oferi preoţilor şi credincioşilor", se mai arată într-un comunicat al Patriarhiei Române.

De la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă", Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi dusă cu trei avioane de mici dimensiuni la Suceava, Satu Mare (cu escală în Cluj-Napoca) şi Timişoara, pentru clerul şi credincioşii ortodocşi din nordul şi vestul ţării.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă seară.
 Vizualizări articol: 1850 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă în România sâmbătă seară3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Baiatu care aduce lumina trimis de
( 2 mai 2013, 11:21:42
Cu faţa transfigurată de pioşenie şi de efort creştinesc s-a scoborât din aeronava sfântă pogorâtă din ceruri tocmai de la Ierusalim şi a adus lumina sfântă pentru întregul neam românesc cu lampa lui DAVY care a costat 880 euro.. Acum se sacrifică încă o dată. Şi se pare că mulţi ani de acum încolo.Si m-am trezit brusc din somn.Nu se poate .Anul acesta lumina sfanta nu mai e adusa de domnul Flutur?Deci Christos nu mai este folosit pe post de agent electoral PDL ????Am revenit la normalitate?Biserica nu mai este folosita in scop electoral?Asta cred ca e minune dumnezeieasca.
2.   Baiatu care aduce lumina trimis de
( 2 mai 2013, 11:30:11
In fiecare an de Paste traiam un sentiment de rusine si jena.In momentul in care il vedeam pe domnul Flutur coborand din avion cu lampa Davy cu lumina sfanta ma intrebam ce cauta el acolo.Si de ce face el acest lucru.Domnul Flutur nu este decat un mirean,mai mult este un om politic.A folosi biserica pentru a-ti face imagine de credincios tie si partidului mi se pare grotesc.Noi,bucovinenii,am devenit subiect de glume atat pentru scrisul cu oi pe dealuri cat si pentru aducerea luminii sfinte de domnul Flutur.Voi prezenta niste comentarii ale cititorilor unui ziar central:
"Auzi Fluturas, pe la noi se folosesc deja chibrituri si brichete. In Moldova, nu?
Mai bine ai zbura spre TRIUNGHIUL BERMUDELOR de unde nu prea se mai intorc ca si asa numai la golanii iti este gandul .Cum de poti fi asa servil incat sa scrii cu oi pe dealuri mai bune sa ne scrii ca nu mai vii.
mai bine stateau acasa si banii economisiti ii dadeau unui orfelinat
Un fluture pe lampa
O efemerida al carui timp a expirat. Flacara ii mai lipsea".

3.   Sarbatoarea de Paste trimis de
( 7 mai 2013, 12:44:25
Dacă Iisus n-ar fi existat am fi alergat, ca prin pustiu, prin noi înşine. Dacă Iisus n-ar fi existat, cineva ar fi trebuit să se lase răstignit în locu-i, pe aceeaşi cruce de credinţă în bine, adevăr şi înflorire sufletească şi, trecut prin toate supliciile, să devină Fiul Omului. Dar ştim că Iisus e irepetabil şi nimeni nu i-ar putea ţine locul.Arată-Te, Doamne, pe facebook, să mărturisim că exişti.Dă-ne nouă accept, fereşte-ne de cel rău, şi-o să rămânem logaţi la contul Tău. Fă-ne un semn, o strigare. Viaţa noastră afişează eroare.Cuvântul s-a dilit, povestea e terminată: am fost odată ca niciodată. Fiecare-şi ia partea, aşteptând să se termine moartea.
Să se reseteze opţiunile, să Te pogori, Doamne, cu status schimbat: Hristos a-nviat!
4.   Sarbatoarea de Paste trimis de
( 7 mai 2013, 13:04:33
*În semn de repsect față de enoriasii care n-au ce mânca de Paști, PF Daniel a decis ca lumina de anul viitor să fie adusă în țară cu low-cost-ul.
*Nici BOR-ul nu mai are puterea de altădată, dacă a ajuns să importe Lumină.
*Un bărbat din Iași i-a dat lumină concubinei sale, în timpul unei crize de gelozie. Victima a suferit arsuri de gradul 2 și 3.
*Anul ăsta n-am fost să iau lumină de la biserică. Mai am încă restanțe la cea de la Enel.
*Cică Gigi Becali si-a adus de la Athos, pe comandă, o Lumină mai scumpă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Actualitate national

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei