Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 2 mai 2013 - Anul XVIII, nr. 102 (5309)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Solicitare poliţie

Demontarea liniei Gura Putnei-Nisipitu, cerută insistent pentru stoparea furturilor de cale ferată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Linia de cale ferată Gura Putnei-Nisipitu, închisă traficului după inundaţiile din vara anului 2008, continuă să fie descompletată de hoţi, un ultim furt fiind descoperit la finele lunii martie a acestui an. Poliţiştii de la Serviciul Judeţean Transporturi Suceava au reuşit între timp să dea de autor şi să recupereze linia furată, însă având în vedere încălzirea vremii şi exemplele din ultimii ani, comiterea unor noi furturi este o chestiune de timp. Asta dacă nu cumva între timp s-a mai furat linie, însă fapta nu a fost încă descoperită.

Se întâmplă pentru că CFR nu asigură paza acestui lung tronson de cale ferată, Gura Putnei-Straja-Falcău-Brodina-Nisipitu (Ulma), de aproximativ 25 de kilometri. În aceste condiţii, conducerea Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava a făcut o nouă adresă către CFR, care se adaugă celor din anii precedenţi, în care a cerut demontarea liniei.

 

A furat două şine de câte 12 metri pentru o construcţie din gospodărie

Pe 25 martie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi că de pe raza comunei Straja au fost sustrase două cupoane de cale ferată (fiecare de 12 metri). Anchetatorii l-au depistat pe autor, un localnic în vârstă de 35 de ani, şinele fiind găsite în curtea acestuia. Bărbatul a declarat că a sustras şinele pentru a le folosi la o construcţie din gospodărie. La furturile de acest gen hoţii susţin că nu şi-au dat seama că au comis un furt, în condiţiile în care linia este abandonată.

Trebuie spus că în ultimii doi ani, pe acest sector, Gura Putnei-Nisipitu, s-au înregistrat mai multe furturi de cale ferată. În câteva cazuri s-au furat zeci de metri de şină, autorii acţionând cu căruţe sau maşini şi, într-un caz, fiind prinşi după o urmărire cu focuri de armă.

 

Argumentele poliţiştilor pentru demontarea liniei

Comisarul-şef Florin Catană, şeful Serviciului Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava, a declarat: „Am cerut oficial, în mai multe rânduri, demontarea liniei pentru că cei de la Districtul de Linii Dorneşti, care răspund de zonă, nu au cum asigura paza ori măcar patrularea periodică. Conform legii, ar trebui asigurată paza sau încheiat un contract cu o firmă de specialitate. De aceea am solicitat demontarea liniei în condiţiile în care aceasta este închisă traficului şi nu mai corespunde standardelor pentru o eventuală redeschidere”.

Trebuie făcută o diferenţiere între această linie, care a fost măturară pe numeroase porţiuni de inundaţii, şi altele, gen Dorneşti-Putna sau Vatra Dornei-Dornişoara, pe care CFR nu mai are curse, dar care sunt încă funcţionale. Pentru acestea din urmă se fac eforturi pentru a nu ajunge într-o stare de degradare care să nu mai permită o eventuală reluare a circulaţiei de către un operator privat.

De altfel, conform unor informaţii neoficiale, CFR urmează să treacă în curând la demontarea mai multor linii secundare din ţară care se află într-o stare de degradare accentuată plecând chiar de la terasament şi care nu mai sunt recuperabile. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Demontarea liniei Gura Putnei-Nisipitu, cerută insistent pentru stoparea furturilor de cale ferată.
 Vizualizări articol: 3460 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.82/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 22 voturi
Demontarea liniei Gura Putnei-Nisipitu, cerută insistent pentru stoparea furturilor de cale ferată4.8522

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei