Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fonduri

Trei tineri vor primi bani de la CJ Suceava pentru a participa la un concurs ştiinţific internaţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Consiliul Judeţean Suceava va aloca o sumă de 5.000 de lei (50 de milioane de lei) pentru trei tineri care vor participa la concursul ştiinţific internaţional Intel Isef, care va avea loc la mijlocul lunii mai în statul Arizona din Statele Unite ale Americii. La acest concurs, judeţul Suceava va fi reprezentat de o echipă formată din elevii Cristina-Mihaela Nedelcu, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” din Fălticeni şi Ciprian – Constantin Şuiu, de la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, şi de fostul elev al Colegiului „Nicu Gane”  Constantin Popa, actual student la Facultatea de Inginerie Aerospaţială Bucureşti. Cei trei au participat în luna iunie 2012 la faza naţională a acestui concurs, ocupând locul întâi cu proiectul „Efectul poluării şi efectul de seră în funcţie de valoarea constantei solare la nivel terestru”. În expunerea de motive a proiectului de hotărâre de Consiliu Judeţean prin care urmează să se aloce cei 5.000 de lei se precizează că lucrarea celor trei suceveni are importanţă practică, deoarece tratează o problemă de actualitate, cea a încălzirii globale, proiectul fiind realizat sub îndrumarea profesorilor Marcel Porof şi Petru Crăciun. Banii alocaţi de Consiliul Judeţean Suceava urmează să acopere o parte din costurile pentru transportul celor trei tineri suceveni la concursul din Statele Unite ale Americii. Intel Isef este cel mai mare concurs internaţional de ştiinţă pentru elevi de liceu, la care participă mai mult de 1.500 de elevi din peste 70 de ţări. Premiile totale depăşesc suma de trei milioane de dolari. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei tineri vor primi bani de la CJ Suceava pentru a participa la un concurs ştiinţific internaţional.
 Vizualizări articol: 758 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei tineri vor primi bani de la CJ Suceava pentru a participa la un concurs ştiinţific internaţional5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei