Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Expoziţie cu vânzare

Standuri cu dichis, expuse de sute de elevi ai Şcolii “Miron Costin”, la Târgul de Florii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Standuri doldora fie de bunătăţi culinare, fie de obiecte cu temă pascală, au fost pregătite de elevi din 34 de clase ale Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava în cadrul celei de-a V-a ediţii a Târgului de Florii, expoziţie cu vânzare ce s-a desfăşurat în zilele de 25 şi 26 aprilie.

Manifestarea a debutat joi, la ora 17.00, directorul instituţiei – prof. Constantin Sîrgi, invitând „în glas de toacă” întreaga comunitate locală să ia parte la târg. 

Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în aer liber, terenul de sport al instituţiei transformându-se la doar câteva minute de la debut într-un adevărat furnicar, târgul atrăgând părinţi, profesori, dar şi membri ai comunităţii locale, deopotrivă.

Îndrumaţi de profesori, elevii au rânduit migălos pe mesele decorate cu prosoape rustice, coşuri împletite şi steguleţe, lucrări având ca motiv central sărbătoarea Paştelui. Singuri sau cu ajutorul părinţilor, copiii au scos spre vânzare icoane pe sticlă, felicitări, ouă încondeiate sau pictate, obiecte din pânză şi lemn, împletituri, măşti, iepuraşi de Paşte, şiraguri de mărgele.

Şi pofticioşii au avut de unde alege, pentru că micile standuri amenajate cu meticulozitate de şcolari au fost ticsite de bucate pline de savoare. Poale-n brâu, cozonaci, checuri, clătite, prăjituri felurite, limonadă, socată s-au numărat printre preparatele propuse de elevi.

Preţurile au fost modeste, cu toate că scopul mercantil al evenimentului i-a motivat pe elevi să-i atragă pe vizitatori către standurile lor. Mai mult de atât, pentru a-i convinge să-şi procure diverse obiecte, elevii au pregătit pentru clienţi tombole şi reduceri.

Potrivit prof. Dumitru Moraru, „cea de-a V-a ediţie a <Târgului de Florii> a constituit o premieră, pentru că a fost prima ediţie desfăşurată în aer liber, în curtea şcolii, ca o consecinţă a vremii favorabile. Mulţumim părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice care, împreună, au asigurat succesul acestei activităţi”.

Entuziasmul elevilor participanţi a fost pe măsură. Cât despre cei care au vizitat târgul, mai toţi au plecat spre case cu câte un obiect care să le amintească de acest eveniment. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Standuri cu dichis, expuse de sute de elevi ai Şcolii “Miron Costin”, la Târgul de Florii.
 Vizualizări articol: 1588 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Standuri cu dichis, expuse de sute de elevi ai Şcolii “Miron Costin”, la Târgul de Florii4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei