Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Modificări

Trei facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” vor lua în calcul mediile din anii de liceu la admiterea din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trei facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) vor lua în calcul mediile din anii de liceu la admiterea din acest an. Este vorba despre Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării, Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică şi Facultatea de Științe ale Educației.

Conform reprezentanţilor instituţiei, „ca urmare a adoptării de către Ministerul Educației Naționale a unui ordin, în data de 15 aprilie, privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în ciclurile de studii universitare de licenţă, de master şi de doctorat pentru anul universitar 2013-2014, care precizează, printre altele, că universitățile pot calcula media de admitere luând în considerare notele din anii de studii, consiliile facultăților din cadrul USV au decis să mențină valabilă metodologia aprobată anterior și, doar în anumite cazuri, să ajusteze prevederile inițiale prin propunerea introducerii unor modificări minime ale condițiilor de admitere”.

Astfel, în ședința Senatului USV din 25 aprilie 2013 au fost aprobate trei modificări ale Regulamentului de admitere la studii universitare de licență în anul universitar 2013-2014. La Facultatea de Litere și Științe ale Comunicării media de admitere se va calcula luând în considerare media notelor obţinute în anii de studii la Limba şi Literatura Română (sau la o altă limbă) și nota cea mai mare obţinută la examenul de bacalaureat la o altă probă scrisă. La Facultatea de Științe Economice și Administrație Publică se vor lua în calcul media examenului de bacalaureat și media generală a anilor de studii, iar la Facultatea de Științe ale Educației s-a propus introducerea unei formule care să ia în calcul media generală de la bacalaureat, media generală a anilor de liceu și media generală la Limba şi Literatura Română a anilor de liceu.

 

Interviul pentru admiterea la masterat a fost înlocuit

Pentru admiterea la studii universitare de masterat, USV a înlocuit proba interviu cu media examenului de licență sau cu media anilor de studii universitare de licenţă.

De asemenea, Facultatea de Științe ale Educației a obținut aprobarea Senatului pentru utilizarea unei formule de calcul a mediei de admitere pentru continuarea studiilor care ține cont de media la examenul de absolvire a colegiului și de media generală a anilor de studiu de la colegiu.

Noutățile privind admiterea din acest an universitar, precum și toate detaliile cu privire la modalitatea de desfășurare a concursului sunt publicate și actualizate, după caz, pe pagina web www.admitere.usv.ro.

Admiterea din acest an se organizează în două sesiuni: 15-31 iulie 2013 şi 5-20 septembrie 2013. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” vor lua în calcul mediile din anii de liceu la admiterea din acest an.
 Vizualizări articol: 1755 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.83/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 6 voturi
Trei facultăţi ale Universităţii „Ştefan cel Mare” vor lua în calcul mediile din anii de liceu la admiterea din acest an2.856

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   E ilegal trimis de
(27 apr 2013, 19:05:30
pentru ca metodologia trebuie adusa la cunostinta publicului cu 6 luni inainte. Ce pazeste Senatul, ce pazeste CA, ce pazeste Rectorul-taie salarii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei