Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 27 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 98 (5305)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Critici

Flutur: Victor Ponta naționalizează proprietatea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Președintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că proiectul de lege asumat de Guvernul României cu privire la restituirea imobilelor naţionalizate de comunişti vinde românilor iluzii, şi nu soluţii concrete. Gheorghe Flutur a arătat că actualul premier Victor Ponta nu face altceva decât să naţionalizeze proprietatea, şi nu o restituie proprietarilor. „După 65 de ani, oamenii sunt supuși unei a doua noționalizări, marca USL. Prima a avut loc pe 11 iunie 1948, marca PCR.  Aceasta este similitudinea dintre Petru Groza, premierul comunist, și Victor Ponta, premierul socialist. Iar concluzia este una simplă: lupul își schimbă parul, dar năravul, ba”, a spus liderul democrat-liberalilor suceveni. Flutur a subliniat că PDL este singurul partid din România care în momentul de faţă apără drepturile proprietarilor, fiind singura formaţiune de centru-dreapta. El a arătat că acestea sunt motivele pentru care PDL a contestat legea restituirii proprietăţilor „marca Ponta”, la Curtea Constituţională. Gheorghe Flutur a arătat că legea a fost contestată pe motive de fond şi de procedură

„Această lege oferă românilor puncte în loc de bani. În opinia Guvernului socialist Ponta, orice persoană care a cumpărat drepturi litigioase asupra unui imobil, casă sau teren, este considerat de rea-credinţă, infractor, samsar imobiliar. Legea asumată de către Guvernul lui Victor Ponta este profund nedreaptă şi neconstituţională întrucât amână acordarea de bani până în 2024, amână punerea în executare a hotărârilor judecătoreşti şi îi amăgeşte pe români cu acordarea de puncte”, a subliniat senatorul PDL de Suceava. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: Victor Ponta naționalizează proprietatea.
 Vizualizări articol: 1544 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Flutur: Victor Ponta naționalizează proprietatea3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
(27 apr 2013, 12:55:04
uăi Flutur, lasâmî sâ-ţ zâc :
tuningu' tău politic îi prea jegos, frati
îi prea plin di cârcei .. şî-i bacteric
îi prea mult şî prea greţos. Nu, nu sî poati

cu faţa asta di pupâzî atomicî
vi şî ni vorbeşti despri echitati ???
(ne) induci, să ştii, o stari vomicî
îi prea mult... nu, nu sî poati !!!
1.1  RE: * trimis de
(27 apr 2013, 12:58:04
lasă-mă să scriu lasâmî legat
sî fii dispărţît doar di ... cătuşi
mai lasâmî sâţ zâc (cî vreu neapărat)
ti suprapui pisti sezonu' di căpuşihappy
1.2  RE: * trimis de
(27 apr 2013, 13:02:36
permite-mi să-ţi scriu cu sâţ îmbrăţâşat
oricum şî tu grăieşti limbul română
mai lasâmî sî ti.ntreb (cî vreu neapărat )
Udrea ş-amu'ţi mai i stăpână ???happy

2.   De ce asa tarziu ? trimis de
(27 apr 2013, 13:55:34
Daca PDL doreste sa rezolve problema retrocedarilor de ce nu a facut atunci cand era la putere ? Au elaborat o lege prin care dadeau 15 la suta din valoarea imobilului confiscat de comunisti . Daca totusi s-au trezit acum ar trebui sa propuna formarea unui Fond Proprietatea 2 si sa fie operabil imediat . Nu sunt de ajuns 65 de ani mai trebuie sa astepte cei indreptatiti inca zeci de ani . Halal vechi guvern , halal actual guvern ! No coment !
3.   Ipocrizie 100% trimis de
(27 apr 2013, 20:13:21
Pai domnul Flutur cand era ditamai primvicepresedinte PDL si a guvernat magistral patru ani tara de ce n-a facut nimic in privinta retrocedarilor???De ce n-ati solutionat dosarele de despagubire?Cetatenii au reclamat la CEDO si urmarile pot fi catastrofale pentru Romania.Daca legea retrocedarilor nu este adoptata inainte de 12 mai CEDO va obliga statul român să plătească 8 miliarde de euro tuturor celor care au depus dosare de restituire. Până în prezent au fost soluţionate 27.000 de dosare pentru despăgubire din totalul de 200.000. Au fost retrocedate peste 9000 de imobile si sute de mii de hectare de teren. Din 1990 şi până acum, statul român a plătit 5 miliarde de euro cu titlu despăgubiri. Peste 60 la sută au înghiţit însă samsarii imobiliari, adică cei care au cumpărat drepturile litigioase de la adevăraţii propietari.Restituirea imobilelor naţionalizate s-a transformat astfel într-o mare afacere imobiliară.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei