Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 93 (5300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   11 imagini |   ø fişiere video

Spectacol canin

Record de participare la concursul de câini de rasă din parcarea Shopping City Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, iubitorii câinilor de rasă au avut ocazia să admire sute de exemplare venite din toată ţara, participante la Expoziţia Chinologică Cupa Bucovina 2013, organizată de Asociaţia Chinologică a judeţului Suceava în parcarea Shopping City Suceava.

La această ediţie 2X CAC (câine cu aptitudini de campion) Suceava s-a înregistrat un adevărat record de participare, fiind înscrise în concurs nu mai puţin de 565 de exemplare din peste 60 de rase de câini.

O asemenea desfăşurare de forţe nu putea fi trecută cu vederea de către suceveni, care au demonstrat în numeroase rânduri că îndrăgesc expoziţiile de acest gen, încât şi spectatorii au fost în număr foarte mare, mai ales duminică.

Competiţiile între exemplarele unei rase sau între cele ale unor rase care fac parte dintr-una din cele zece grupe de câini de rasă prezente la expoziţia concurs s-au desfăşurat în şase ţarcuri frumos amenajate în parcare, la distanţă unul de celălalt, pentru a permite spectatorilor să se adune în jur, să urmărească jurizarea participanţilor şi defilarea câinilor de rasă.

De altfel, evaluarea exemplarelor participante a fost făcută de către arbitri internaţionali din România şi Ucraina:  Zsolt Molnar, Oksana Grebeniuk, Anca Giura, Cristina Epuraş şi Călin Simu.

Competiţia s-a desfăşurat atât pe grupe de câini, cât şi pe categorii precum „Best baby”, „Best puppy”, „Cea mai frumoasă pereche”, „Cel mai frumos grup de creştere”, „Cel mai frumos grup de urmaşi”, „Cel mai frumos Ciobănesc Românesc” şi „Cel mai frumos câine din judeţul Suceava”.

La finalul fiecărei zile a fost desemnat şi câştigătorul categoriei Best in Show, titlu care i-a revenit sâmbătă ciobănescului carpatin Almaş de Troian, al cărui proprietar este Gheorghe Bălan, în vreme ce duminică, titlul a fost câştigat de un exemplar de West Highland White Terrier (Westie), aflat în proprietatea lui Bogdan Buzatu.

De altfel, acelaşi exemplar a primit şi premiul cel mare al întregului concurs, „Super Best in Show”.

Micuţul Westie este un câine popular în special în rândurile copiilor. Neastâmpărat şi acrobat, nu iubeşte nimic altceva decât să se joace cu partenerii săi umani.

De remarcat a fost şi prezenţa unor exemplare de Barzoi, câinele preferat al ţarilor Rusiei, dintr-o canişă de la Rădăuţi, masculul fiind desemnat sâmbătă ca rezervă la Best in Show.

De la câini mici, dar cu o personalitate impunătoare, la uriaşi capabili să se ia la trântă cu urşii, sucevenii au avut ce admira în cele două zile ale unuia dintre cele mai reuşite concursuri de acest gen organizate până acum la Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de participare la concursul de câini de rasă din parcarea Shopping City Suceava.
 Vizualizări articol: 2009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Record de participare la concursul de câini de rasă din parcarea Shopping City Suceava4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Profesionalism jurnalistic trimis de
(22 apr 2013, 14:41:02
canisă și nu canișă, ringuri nu țarcuri..... detalii pentru viitor.Articolul binevenit si bun, felicitari.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei