Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 93 (5300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Flutur: USL pune în practică regiunile lui Cozmȃncă, trasate artificial cu creionul bont

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, a declarat că tema regionalizǎrii apare tot mai frecvent în declaraţiile liderilor USL, însă acest lucru se întâmplă doar în apariţii televizate şi simpozioane. Gheorghe Flutur a atras atenţia celor din USL că regionalizarea României nu se face în acest fel, ci stând de vorbă direct cu cei vizaţi.

„Mă întreb şi ne întrebǎm, la ce bun regionalizare dacǎ nu pentru a veni în sprijinul populaţiei. Nu vǎd la USL nici o preocupare ca prin regionalizare sau reorganizare administrativă populaţia sǎ poată beneficia de servicii mai bune şi mai ieftine, de exemplu. Atunci se pune întrebarea: <De ce şi pentru cine vrea USL regionalizare ?>”, a spus Flutur. Liderul PDL Suceava a arătat că USL nu doreşte regionalizarea României „din grijă pentru populaţie”, motiv pentru care nu se consultă cu cei care, în mod normal, ar trebui sǎ fie beneficiarii regionalizării.

Gheorghe Flutur a subliniat că USL trebuie sǎ înţeleagă cǎ regiunile trebuie sǎ-şi stabilească strategiile de dezvoltare. „Nu Bucureştiul ştie ce e mai bine pentru Dǎrmǎneşti. Eu şi PDL credem că e greşită împărţirea în opt regiuni, iar în ceea ce priveşte Moldova, nu ar trebui să fie doar o regiune. Nu pot fi ignorate argumente de ordin istoric sau cultural. Atunci şi Suceava şi Iaşul ar avea un cuvânt de spus”, a declarat Flutur.

El a anunţat că după Paşte va organiza dezbateri cu cetăţenii din judeţul Suceava pentru a-şi spune punctul de vedere despre regionalizare şi reorganizare administrativă.

„Populaţia judeţului Suceava trebuie întrebată şi trebuie să spună cum vede şi ce vrea de la regionalizare; vom invita să participe mediul universitar şi cel de afaceri, mass-media, reprezentanţii societăţii civile. Nu e corect ce face USL; cu toate că despre regiunile istorice, inclusiv despre Bucovina, se predă în şcoli, USL pune în practică regiunile lui Cozmȃncă, trasate artificial cu creionul bont. USL face asta ignorând populaţia. Dacă USL continuă să ignore populaţia, de aici i se va trage prăbuşirea. USL să nu uite că în Polonia regionalizare a însemnat căderea a trei Guverne”, a explicat Gheorghe Flutur.

El a mai adăugat că PDL nu doreşte o regionalizare care să concentreze investiţiile într-un singur oraş, iar localităţile din restul regiunii să devină poli de sărăcie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur: USL pune în practică regiunile lui Cozmȃncă, trasate artificial cu creionul bont.
 Vizualizări articol: 1267 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Flutur: USL pune în practică regiunile lui Cozmȃncă, trasate artificial cu creionul bont4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ipocrizie 100% trimis de
(22 apr 2013, 13:04:12
Tin minte perfect cand Basescu a ordonat regionalizarea tarii in opt regiuni,cele de care discutam si acum.Atunci nimeni de la PDL,partidul la putere nu a scos un cuvintel.Nimeni de la PDl nu a pomenit atunci de consultarea populatiei,de argumente de ordin istoric sau cultural,de dezbateri cu cetatenii.Toti inclusiv domnul Flutur au zis in cor:Sa traiti am inteles domnule presedinte.Tot asa PDL a ignorat populatia si la regionalizare si la taierea salariilor si a pensiilor.Atunci daca nu se opunea UDMR tara era impartita in opt regiuni.
1.1  RE: Ipocrizie 100% trimis de
(23 apr 2013, 08:48:42
Stimabile, las-o mai moale. Când PDL-ul susținea regionalizarea, PSD-ul nici nu vroia să audă. Acum de ce sunt bune regiunile PDL-ului, aud???
2.   Ipocrizie 100% trimis de
(22 apr 2013, 13:07:29
In 2011 Basescu si Flutur urlau de mama focului ca vor opt regiuni in tara.Una din ele era regiunea Nord-est care cuprindea judetele:: Bacău, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vaslui.Articol 08 Iunie 2011 *In proiectul reorganizarii administrativ-teritoriale propus de PDL, municipiul Iasi a fost desemnat resedinta regiunii Moldova • Hotararea a fost luata ieri, intr-o sedinta a PD-L• Proiectul va intra in Senat in maximum doua saptamani, iar daca va fi aprobat, noua reorganizare va fi valabila de anul viitorCapitala resedinta de judet a noii regiuni administrative Moldova va fi la Iasi. Municipiul Iasi a castigat batalia cu Suceava, Bacau si Piatra Neamt pentru titlul de capitala a Moldovei, decizia fiind luata de greii PD-L chiar ieri, intr-o sedinta interna a forului central. Deci ati retinut ,hotararea a fost luata de greii PDL(Flutur era atunci primvicepresedinte PDL,adica greu de tot).Atunci Flutur a hotarat ca aceasta capital va fi la Iasi.

3.   Perfect de acord Radumamii trimis de
(22 apr 2013, 21:43:36
Ai dreptate, cele opt regiunide care se vorbeste sunt propuse de pe vremea PDL-ului, atunci nu l-am auzit pe Flutur sa spuna nimic. Se si vedea guvernant in fotoliul de la Iasi, asa ca sa o lase mai moale. Intr-o competitie cu Iasiul nu avem nicio sansa, chiar daca nu ne place, e totusi IASUL nu un targ mizerabil de provincie!
3.1  RE: Perfect de acord Radumamii trimis de
(23 apr 2013, 08:52:46
Iașul e un oraș falimentar care trăiește în bună parte doar pe spinarea centrului universitar. Am locuit 12 ani acolo, știu ce vorbesc. Industria e la pământ, orașul este în afara principalelor rute de transport internaționale. Numai piața imobiliară a chiriilor mai mișcă câte ceva. Dar vara, după ce studenții pleacă, e pustiu și jale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei