Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 93 (5300)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbări legislative

Ministerul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism pregăteşte o nouă Lege a Turismului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Secretarul de stat în cadrul Ministerului pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Dan Enache, a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, la Suceava, că acest minister pregăteşte o nouă Lege a Turismului. Dan Enache a avut la Suceava o întâlnire cu membri şi simpatizanţi ai Partidului Conservatori, prilej cu care a anunţat că noua Lege a Turismului ar putea fi promovată în Parlament în cel de-al doilea semestru al acestui an sau cel mai târziu la începutul anului 2014. Enache a explicat că noua lege ar urma să încurajeze unităţile de primire turistică care lucrează legal.

„Datoria noastră este să facem ca pensiunile, unităţile de cazare să funcţioneze în mod corect, adică să ne putem baza pe o încasare la nivelul taxelor, în aşa fel încât cel care munceşte şi desfăşoară o muncă corectă să nu fie concurat de o altă unitate, de lângă el, la care nu se emit bonuri fiscale, şi care astfel atrage turiştii folosind tarife mai mici”, a declarat Dan Enache.

El a arătat că noua Lege a Turismului ar urma să modifice sistemul actual de impozitare, respectiv de 3% din venituri pentru unităţile cu o cifră de afaceri mai mică de 65.000 de euro, sau 16% din profit, pentru firmele cu o cifră de afaceri mai mare de 65.000 de euro. Secretarul de stat a anunţat că intenţia ministerului pe care îl reprezintă este să introducă un program pilot pentru unităţile turistice, care ar urma să plătească un impozit calculat pe un anumit mod de clasificare a acestora.

„În această situaţie, dacă pornim de la modul de clasificare actual al unei turistice, în funcţie de localitate, de zonă, de sezonalitate, de gradul de ocupare mediu pe ţară, putem să stabilim un anumit coeficient pentru impozitare. Şi deja am făcut acest studiu şi am ajuns la concluzia că plătind o anumită sumă pe an, avantajul este că dacă fiecare unitate plăteşte o anumită sumă, care este mai mică decât ceea ce se plăteşte acum, acel proprietar de unitate turistică este încurajat să muncească legal şi să scoată bonuri fiscale”, a încheiat Dan Enache. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism pregăteşte o nouă Lege a Turismului.
 Vizualizări articol: 1030 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism pregăteşte o nouă Lege a Turismului0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei