Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 84 (5291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Situaţie conflictuală

Primăria Suceava vrea să ajungă la o înţelegere cu TASA în privinţa sediului TPL

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conflictul dintre TASA şi TPL – societatea de transport public local a municipiului Suceava, ar putea fi „stins” printr-o înţelegere în baza căreia ambele societăţi să folosească spaţiul şi clădirile actualului sediu al TPL.

Şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu, a spus că este deschis negocierilor pentru rezolvarea amiabilă a unui conflict care durează de mai bine de şapte ani, astfel încât să fie clarificată situaţia patrimonială a TPL.

„Vrem să facem o societate de transport metropolitană. Unul din proiectele pe care le vom face pe zona metropolitană va fi pe transport, dar pentru a putea depune aceste proiecte, prin care am înnoi parcul auto, trebuie clarificată situaţia patrimonială a TPL-ului”, a spus Lungu.

Municipalitatea suceveană se află într-o veche situaţie conflictuală cu TASA, firmă de transport care face parte din grupul Atlassib, din cauza sediului fostei societăţi de transport public local, TPS.

„TASA este proprietar pe clădirile şi suprafaţa betonată a actualului sediu al TPL, în vreme ce terenul de sub betoane se află în proprietatea TPL, care l-a primit de la primărie, ca majorare de capital social”, a precizat Ion Lungu.

Municipalitatea suceveană este dispusă să plătească integral şi despăgubirile solicitate de TASA pentru perioada în care nu a putut folosi clădirile şi platforma betonată a fostului TPS, scoase la licitaţie de Direcţia Generală a Finanţelor Publice în 2004 şi achiziţionate de TASA cu aproximativ 150.000 de euro. Valoarea despăgubirilor solicitate şi a chiriei pentru utilizarea bunurilor TASA este de  318.000 euro.

„În măsura în care vom găsi o cale de înţelegere, ea este condiţionată de o plată pe care au câştigat-o în instanţă cei de la TASA, de 318.000 euro, reprezentând chiria din 2004 şi despăgubirile aferente. Noi avem prinsă această sumă în bugetul local, la capitolul daune, la propunerea consilierilor locali membri în AGA la TPL”, a adăugat primarul Sucevei.

Dacă nu se ajunge la o înţelegere, TPL va trebui să îşi caute o locaţie potrivită pentru un nou sediu, posibil chiar şi în zona Termica, dar costurile ar fi mult mai mari decât dacă ar rămâne în curtea fostei societăţi de transport public local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava vrea să ajungă la o înţelegere cu TASA în privinţa sediului TPL.
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Primăria Suceava vrea să ajungă la o înţelegere cu TASA în privinţa sediului TPL5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei