Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 84 (5291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare timpurie

Elevii claselor a VIII-a, ofertaţi de liceele din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ca în fiecare an, elevii care în această vară vor încheia socotelile cu ciclul gimnazial sunt ofertaţi de liceele din judeţ, acestea din urmă pornind campanii de promovare a ofertelor lor educaţionale. Deşi mulţi elevi de clasa a VIII-a nici nu s-au apucat prea serios de învăţat pentru examenele naţionale, unele licee au început deja să organizeze evenimente de tipul „porţi dechise”, altele au pornit campanii de promovare pe internet sau merg cu caravana la şcoli gimnaziale.

Mai mult de atât, finanţarea per elev înăspreşte concurenţa dintre liceele sucevene, dat fiind faptul că fără un număr suficient de elevi, şcolilor le va fi destul de greu să acopere toate cheltuielile.

Potrivit prof. Gabriela Alionte, director al Colegiului Tehnic „Petru Muşat”, „în cursul săptămânii trecute am primit o serie de vizite din partea mai multor clase a VIII-a de la şcoli din judeţ. Totodată, săptămâna viitoare echipa de marketing a liceului va pleca cu caravana la şcolile gimnaziale din Mitocu Dragomirnei, Pătrăuţi, Vereşti, Siminicea, Adâncata, Hânţeşti, Pătrăuţi. Vom împărţit pliante şi le vom prezenta parcursul profesional pe care-l pot urma dacă frecventează cursurile şcolii noastre. Aşteptăm şi aprobarea planului de şcolarizare pentru a le putea prezenta elevilor informaţii cât mai precise”. Profesori, însoţiţi de foşti elevi ai şcolilor gazdă, actuali elevi ai liceelor promovate, ţin prezentări elevilor de clasa a VIII-a, încercând astfel să coopteze un număr cât mai mare de viitori liceeni.

 

„Porţi deschise” pentru elevii claselor a VIII-a

Pentru a convinge viitorii absolvenţi ai ciclului gimnazial că dispun de cele mai bune dotări şi de infrastructură modernă, unele licee organizează „Porţi deschise”, evenimente în cadrul cărora elevii claselor a VIII-a, însoţiţi de profesori, pot vizita instituţiile de învăţământ, pot asista la cursuri sau la diverse activităţi sau pot vizita sălile, cabinetele şi laboratoarele liceelor.

Colegiul Tehnic „A.I. Cuza” deja a organizat „Ziua porţilor deschise”, eveniment în cadrul căruia i-au trecut pragul elevi de la Şcoala Gimnazială ,,Mihai Eminescu’’ Băneşti, Şcoala Gimnazială Nr. 10 Suceava, Şcoala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava, Şcoala Gimnazială ,,Dimitrie Păcurariu” Şcheia şi Şcoala Gimnazială Zvoriştea.
Totodată, şcolile se prezintă şi în mediul online, reţelele de socializare fiind deseori mijloace eficiente de promovare.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru anul şcolar 2013-2014 au fost propuse 274 de clase a IX-a, cu 7.675 de locuri pentru viitorii absolvenţi ai clasei a VIII-a.

Conform calendarului de desfăşurare a evaluării naţionale, în anul şcolar 2012-2013, încheierea cursurilor pentru elevii de clasa a VIII-a va fi pe 14 iunie, urmând ca în intervalul 17-19 iunie să aibă loc înscrierea pentru examen.

Pe 25 se va susţine proba de limba română, pe 26 iunie se va susţine proba maternă, iar pe 27 iunie, cea de matematică.

Elevii vor intra la liceu în aceleași condiții din 2012.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii claselor a VIII-a, ofertaţi de liceele din judeţ.
 Vizualizări articol: 1229 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Elevii claselor a VIII-a, ofertaţi de liceele din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei