Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 84 (5291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru credit

Adrem Invest, condiţionată să cumpere terenul de sub noua centrală termică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Compania  Adrem Invest, care realizează noua centrală termică ce va furniza căldură şi apă caldă în municipiul Suceava, trebuie să cumpere terenul de sub centrală, pentru a putea beneficia de finanţare din partea austriecilor de la Raiffeisen International.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că această condiţie este specificată clar în contractul de finanţare a noii centrale termice, în valoare de 62,6 milioane de euro, care i-a fost prezentat săptămâna aceasta.

„Marţi a venit la primărie directorul general al Adrem Invest, Bogdan Antonescu, care a prezentat o copie a contractului de investiţii semnat în data de 21 martie 2013, la Viena, între Raiffeisen Bank International şi Bioenergy Suceava, pentru suma de 62.750.000 euro. Una din clauzele din contract este ca Adrem să fie proprietarul terenului pe care se face investiţia”, a anunţat ieri edilul sucevean.

Mai exact, pentru a obţine banii necesari ca noua centrală să fie dată în funcţiune, Adrem trebuie să cumpere cele cinci hectare de teren pe care a început deja construcţia noii centrale termice.

În prezent, terenul respectiv este încredinţat prin concesiune firmei Adrem Invest, pe o durată de 30 de ani, printr-un contract în valoare de 300.000 de euro.

Drept urmare, în data de 18 aprilie va fi convocată o şedinţă extraordinară de Consiliu Local, în care va fi luată o decizie în această privinţă. Până atunci, un evaluator autorizat trebuie să stabilească exact valoarea de vânzare a terenului, care se va face prin atribuire directă, nu prin licitaţie, deoarece, având deja construcţii începute acolo, Adrem are drept de preempţiune.

„Sper ca vânzarea terenului să fie aprobată în Consiliul Local, pentru ca investiţia să poată continua, iar din octombrie – noiembrie Bioenergy să înceapă furnizarea energiei termice la cel mai mic preţ la gigacalorie din ţară, de 116 lei la gardul centralei”, a declarat Ion Lungu.

Banii obţinuţi din vânzarea terenului vor avea ca destinaţie plata gazului metan necesar asigurării apei calde în Suceava, după oprirea cazanelor de termoficare pe cărbune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Adrem Invest, condiţionată să cumpere terenul de sub noua centrală termică.
 Vizualizări articol: 2134 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.5 din 2 voturi
Adrem Invest, condiţionată să cumpere terenul de sub noua centrală termică1.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lungule? trimis de
(11 apr 2013, 14:11:50
,, miroase a tun imobiliar'' ca orice firma care vrea sa faca o afacere viabila acest lucru trebuia facut de la inceput dar am impresia ca afacerea nu e tocmai viabila si chestia cu concesiune da de gindit -Raiffeisen Bank International (ca doar acolo nu mere cu spaga -lungu) ,iar pretu din toamna de 116lei giga e incert deoarece ori cei de la adrem sau chiar dl lungu sau scapat si au spus ca vara centrala pe biomasa va functiona intradevar pe biomasa iar iarna pe gaz -care estte si va fi mai ieftin cred decit carbunele. Firma de inginerie industrială Adrem Invest Bucureşti a câştigat în primăvara anului 2011 licitaţia organizată de Primăria Suceava pentru construirea unei centrale termice în oraş şi înfiinţarea unei noi societăţi de termoficare. Combustibilul pe care va funcţiona centrala va fi gazul metan în timpul iernii şi biomasa pe perioada de vară.

Citeste mai mult pe NewsBucovina.ro  ☭  ϑ ,, ASA CA DRAGI SUCEVENI SPOR LA DEBRANSARE DACA NU CUMVA VRETI SA PLATITI MAI MULT DECIT E NECESAR. SPER CA CEI DIN CONSILIUL LOCA SA NU SE LASE DUSI DE NAS DE dl lungu , CARE FACE LOBY PTRU NOUA CENTRALA , (MITUITI) , SI SA SE GINDEASCA LA CEI PE CARE IAU ALES, ASA CA NU VREM URMARILE LU PONTA SI LA SUCEAVA -NOI AM VOTAT SCHIMBARE
2.   Lungule? trimis de
(11 apr 2013, 14:18:46
NU STIU CE INTELEGE DL PRIMAR SI RESTU DIN SLEATA LUI PRIN BIOENERGY(BIOMASA) DAR DIN CITE STIU, SI TRAIT, PRIMAVARA, VARA SI IARNA LA SUCEVA DUREAZA 6 LUNI -IAR D-na IARNA # 6 LUNI IAR DACA NOUA CENTRALA VA FUNCTIONA PT APA CALDA VARA PE BIOMASA SI PENTRU ENERGIA TERMICA (gigacalorie) PE GAZ NU VAD IN CAZUL ACEST UNDE E PROPORTIA LA BIOMASA
3.   Conditionare ciudata trimis de
(11 apr 2013, 15:21:58
Este ciudata aceasta conditionare a bancii pentru acordarea creditului.Terenul trebuie vandut la pretul corect,adica pretul pietii.De asemenea destinatia terenului trebuie sa fie exclusiv pentru constructia centralei si nu in alte scopuri.Sunt putin ingrijorat depoarece o asemenea centrala pe rumegus este si la Vatra Dornei Si a functionat foarte prost datorita lipsei de rumegus.In Vatra Dornei sunt doar 1500 apartamente racordate la sistemul centralizat si nu au niciodata destula biomasa desi cade padurea peste ei..In Suceava la 23000 de apartamente va gasi Adrem-ul biomasa necesara pt agentul termic?Problemele constatate la Vatra Dornei sunt:lipsa biomasa,rumegusul nu este de calitate,pierderi de transport,diferenta pret productie si pret vanzare.

3.1  RE: Conditionare ciudata trimis de
(11 apr 2013, 16:52:42
banuieli sunt cu duiumu , dar trebuie vazut a si comportarea primarului care da de banuit, fotografia cu dl primar inbracat ,, un pic de mov'' -culore de o moralitate de pavele(dl de companie

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei