Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 11 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 84 (5291)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsură

Elevii suceveni nu mai au acces la automatele de cafea în școli

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii din unitățile de învățământ sucevene nu mai au acces la automatele de cafea. Prefectul Florin Sinescu informează că până pe 4 aprilie toate unităţile şcolare de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava au luat măsuri de eliminare a automatelor de cafea sau le-au reamplasat în spaţii în care elevii nu au acces. Într-o adresă transmisă de Instituţia Prefectului – judeţul Suceava în data de 27 martie a.c. tuturor primăriilor din judeţ, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi Direcţiei de Sănătate Publică se solicita ca acestea să dispună măsuri urgente pentru interzicerea comercializării băuturilor de tip ceai, cafea, capuccino în incinta unităţilor şcolare de învăţământ preuniversitar, prin eliminarea, după caz, a aparatelor de cafea din localurile acestora. 

„Am luat această decizie ţinând cont de prevederile unui ordin al Ministerului Sănătăţii, nr. 1563 din 12 septembrie 2008. Am solicitat un punct de vedere al Ministerului Sănătăţii privind lista alimentelor nerecomandate preşcolarilor şi şcolarilor şi a principiilor care stau la baza unei alimentaţii sănătoase pentru copii şi adolescenţi. În răspunsul primit se arăta că în ceea ce priveşte comercializarea băuturilor de tip ceai, cafea sau cappucino în şcoli se aplică prevederile Ordinului 1563/2008 potrivit căruia <în incinta şcolilor se va vinde numai apă potabilă sau minerală îmbuteliată, pentru a crea copiilor deprinderea de a o bea>.Toate primăriile din judeţ ne-au adus la cunoştinţă că au fost luate măsuri în ceea ce priveşte eliminarea sau reamplasarea acestor automate din incinta şcolilor. Direcţia de Sănătate Publică, în baza HG nr.857/2011, va monitoriza în permanenţă respectarea comercializării produselor de acest gen în unităţile şcolare”, a precizat Florin Sinescu, prefectul judeţului Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Elevii suceveni nu mai au acces la automatele de cafea în școli.
 Vizualizări articol: 1626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Elevii suceveni nu mai au acces la automatele de cafea în școli5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pierdere de vreme! trimis de
(11 apr 2013, 17:53:20
Copiii care vor sa bea cafea vor gasi in apropiere asa ca asta e cea mai mare tampenie pe care ati putut-o debita d-le prefect! Parintii si profesorii ar trebui sa le explice niste lucruri! Acum ca le-ati interzis cu atat mai mult vor bea! Si apoi nu inteleg de ce amestecati liceele cu scolile generale?
Exista o lege care spune ca nu ar trebui sa li se vanda minorilor alcool si tigari? Cati si-au pierdut licenta pentru asta? Ar trebui sa nu aiba, langa scoli, magazine din care sa-si cumpere snecksuri, cipsuri si bauturi carbogazoase? Ati vazut cate scoli nu au magazine in apropiere?
Uitati ca sunteti bugetar si salariul d-voastra este platit si de agentii economici pe care ii blamati atat!
Ar trebui sa va ocupati si de alte legi care se incalca flagrant la noi in judet si nimeni nu vede, nu aude? Dezlipiti-va de scaun si gasiti lucruri serioase de facut ca sa va justificati salariul!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei