Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 10 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 83 (5290)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Centralizare

Peste 3.000 de cereri depuse, în doar o săptămână, pentru înscrierea în clasa pregătitoare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

3.175 de cereri de înscriere în învăţământul primar au fost depuse în prima săptămână a perioadei de înscriere, fiind înregistrate solicitări pentru jumătate dintre copiii care urmează să intre în clasa pregătitoare.

Potrivit unei evidenţe a Ministerului Educaţiei Naţionale, Suceava se situează pe poziţia a treia în ceea ce priveşte numărul cererilor depuse, după Bucureşti (8.125 de solicitări de înscriere) şi Iaşi (3.600 de solicitări). Părinţii mai au timp până la data de 22 aprilie să-şi înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2013-2014.

Tot în prima săptămână, la nivel naţional, au fost înregistrate 79.047 de cereri de înscriere în învăţământul primar. Din totalul acestora, 68.147 sunt solicitări pentru copiii care împlinesc 6 ani înainte de 1 septembrie 2013, iar 10.860 pentru copiii care împlinesc 6 ani începând cu 1 septembrie 2013.

Pentru o informare corectă, părinţii şi toţi cei interesaţi pot consulta site-ul Inspectoratului Şcolar Suceava, unde pot găsi detalii privind circumscripţiile şcolare unde se realizează înscrierile, dar şi detalii privind paşii pe care îi au de parcurs pentru înscriere.
Programul de înscriere, în fiecare unitate de învăţământ, este de luni până vineri, între orele 08.00-20.00, şi sâmbăta, între orele 08.00-13.00. Părinţii pot fi programaţi pentru înscriere de unitatea de învăţământ.
Cea de-a doua etapă se desfăşoară în perioada 8-17 mai şi este destinată doar copiilor care nu au fost cuprinşi într-o unitate de învăţământ, după prima etapă.

Potrivit estimărilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, anul acesta, în Suceava, aproximativ 6.390 de copii sunt aşteptaţi să se înscrie în clasa pregătitoare, cu 1.546 mai mulți decât anul trecut. În anul şcolar următor, în județ, vor fi formate circa 343 de clase pregătitoare.

 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 3.000 de cereri depuse, în doar o săptămână, pentru înscrierea în clasa pregătitoare.
 Vizualizări articol: 1244 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 3.000 de cereri depuse, în doar o săptămână, pentru înscrierea în clasa pregătitoare5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei