Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimbări în regulament

Din toamnă, la Universitatea “Ştefan cel Mare” vor funcţiona doar programele de studii care adună minim 30 de studenţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Regulamentul propriu al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) privind organizarea şi desfăşurarea examenului de admitere în ciclurile de studii universitare de licenţă, pentru anul universitar 2013-2014, prevede ca, în anul universitar următor, să funcţioneze doar programele de studii care vor aduna minim 30 de studenţi.

Pentru anul universitar 2012-2013, regulamentul USV permitea activarea programelor care însumau 20 de studenţi.

„Un program de studiu devine rentabil în condiţiile în care numărul studenţilor bugetaţi, pentru un an de studiu, este de circa 100. La Suceava sunt programe care funcţionează cu 25, 30 sau 50 de studenţi bugetaţi într-un an de studiu, ca atare programul de studiu respectiv este sortit să dispară la un moment dat”, a precizat, într-o conferinţă de presă, prof. univ. dr. ing. Adrian Graur, rector al USV în perioada 2004-2012. Acesta a mai precizat că mecanismul actual de finanţare a învăţământului superior românesc merge pe principiul conform căruia „banii urmează elevul”, fiecărei universităţi publice alocându-i-se fonduri în funcţie de numărul de studenţi şcolarizaţi.

Potrivit regulamentului pentru anul academic 2013-2014, „constituirea formaţiilor de studiu pe programe de studii se va face după exprimarea opţiunilor de către candidaţii declaraţi admişi şi înmatriculaţi în cadrul universităţii noastre, cu condiţia ca formaţiile de studiu să poată funcţiona şi economic. Un program de studii are, de regulă, minim 30 de studenţi echivalenţi la licenţă, respectiv minim 20 de studenţi echivalenţi la masterat”.

Prin urmare, în condiţiile în care un program de studii nu însumează după sesiunea de înmatriculare minim 30 de studenţi şi nu se mai activează, candidaţii sunt transferaţi în limita capacităţii de şcolarizare la unul dintre programele care va funcţiona, indicat în lista de opţiuni a absolventului. Regulamentul mai specifică faptul că „locurile rămase neocupate după cele două sesiuni de admitere se redistribuie de către Senatul universităţii în cadrul aceluiaşi ciclu de studii universitare”.

Admiterea la USV se organizează în două sesiuni, astfel: sesiunea I se va desfăşura în perioada 15-31 iulie 2013, iar sesiunea a II-a va avea loc în perioada 05-20 septembrie 2013.

 

Beneficii pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură

Ca în fiecare an, viitorii studenţi care pe parcursul studiilor liceale au obţinut  distincţii la olimpiadele şcolare internaţionale pot urma, la cerere, fără taxe de şcolarizare, cursurile a două facultăţi în instituţii de învăţământ superior de stat. Totodată, candidaţii care au obţinut în perioada studiilor liceale distincţii la olimpiadele şcolare sau la alte concursuri naţionale sau internaţionale sunt declaraţi admişi pe locuri bugetate.

Regulamentul de admitere pentru anul universitar 2013-2014 mai prevede faptul că „absolvenţii candidaţi care au obţinut Certificatul de agrementare în cadrul concursului <Student pentru 1 zi>vor fi scutiţi de la plata taxei de înscriere şi a taxei de înmatriculare în cadrul concursului de admitere pentru anul universitar 2013-2014”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din toamnă, la Universitatea “Ştefan cel Mare” vor funcţiona doar programele de studii care adună minim 30 de studenţi.
 Vizualizări articol: 1341 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Din toamnă, la Universitatea “Ştefan cel Mare” vor funcţiona doar programele de studii care adună minim 30 de studenţi4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei