Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 8 apr 2013 - Anul XVIII, nr. 81 (5288)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Angajatul Direcţiei Silvice, găsit vinovat în cazul microbuzului cu pasageri răsturnat pe DN 17

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ancheta poliţiei rutiere în cazul accidentului petrecut vinerea trecută pe DN 17, între Ilişeşti şi Păltinoasa, când un microbuz marca Mercedes Sprinter care transporta pasageri s-a răsturnat după un impact cu un autoturism Dacia Duster condus de Cezar Tulbure, şeful Serviciului de pază a pădurilor din cadrul Direcţiei Silvice Suceava, a stabilit că vinovat de producerea evenimentului rutier s-ar face cel din urmă. Iniţial, poliţiştii rutieri nu s-au putut pronunţa cu privire la cine se face vinovat de accident, declaraţiile şoferilor şi ale martorilor fiind contradictorii.

Reamintim că vineri dimineaţă, în jurul orei 7.30, microbuzul, care nu are licenţă de transport persoane, condus de Stelian Şandru, în vârstă de 62 de ani, din Suceava, se deplasa de la Suceava spre Gura Humorului. Şoferul microbuzului a declarat că Dacia Duster care venea din spate l-a lovit violent, probabil în timp ce şoferul încerca să-l depăşească. În urma impactului, şoferul microbuzului în care se aflau cinci persoane a pierdut controlul asupra direcţiei de mers. Maşina s-a lovit de parapetul de pe sens opus şi s-a răsturnat. De cealaltă parte, Cezar Tulbure a venit cu o cu totul altă variantă. El a declarat că venea de la Gura Humorului spre Suceava şi că a fost lovit de microbuzul din sens opus, scăpat de sub control de şofer. El a declarat că, în urma impactului, autoturismul său s-a răsucit, astfel explicându-se de ce a rămas pe sensul de deplasare Suceava-Gura Humorului. 

 

Grabă, neatenţie şi polei

La mai bine de 24 de ore de la producerea accidentului, poliţiştii rutieri au revenit cu precizări suplimentare. 

Ei au stabilit că şoferul Daciei Duster, „din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum acoperit cu polei şi a nepăstrării unei distanţe corespunzătoare în mers, a intrat în coliziune faţă-spate cu microbuzul condus regulamentar”. Aşadar, în picioare a rămas varianta şoferului microbuzului şi a pasagerilor din maşina sa, conform căreia Cezar Tulbure circula tot pe direcţia Suceava-Gura Humorului şi i-a lovit din spate. 

În urma impactului au fost răniţi uşor doi dintre pasagerii din microbuz şi şoferul Daciei Duster. Din fericire, toţi trei au fost diagnosticaţi cu leziuni uşoare.

Pe de altă parte, deşi bărbatul care conducea microbuzul a declarat că nu a luat oameni la ocazie şi nu făcea transport de persoane, pasagerii ajunşi la spital au susţinut contrariul. De altfel, au precizat poliţiştii, respectivul microbuz era cunoscut pentru că efectuează curse fără licenţă.

Mai trebuie spus că ancheta poliţiei rutiere este una preliminară, care poate fi contestată de părţile implicate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Angajatul Direcţiei Silvice, găsit vinovat în cazul microbuzului cu pasageri răsturnat pe DN 17.
 Vizualizări articol: 854 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Angajatul Direcţiei Silvice, găsit vinovat în cazul microbuzului cu pasageri răsturnat pe DN 175.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei